Vremea azi, 26 noiembrie. Ploile se extind treptat dinspre vest şi vor cuprinde majoritatea zonelor

×
Codul embed a fost copiat

Vineri se schimbă vremea. Ploile se extind treptat dinspre vest şi vor cuprinde majoritatea zonelor, iar pe crestele montane o să fie lapoviţă şi ninsoare.

Maximele pleacă de la 4...5 grade în sud-vest şi în depresiuni şi ajung pe la 14 grade în sud-estul ţării.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, dimineaţa sunt condiţii de ceaţă, apoi se adună norii, vântul devine activ, iar ploile apar mai ales pe seară şi după lăsarea nopţii. Se face însă mai cald decât ieri şi temperaturile urcă până la 13...14 grade.

Se mai încălzeşte puţin şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Joi au fost 8...9 grade. Vineri, maximele ajung pe la 12 grade. O să avem atmosferă schimbătoare, înnorări şi câteva ploi în a doua parte a zilei.

Citește și
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”

Temperaturile cresc uşor şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Apar ceva înnorări, poate şi 2...3 stropi de ploaie, dar în ansamblu avem vreme destul de bună şi până la 9...10 grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, nu prea zărim soarele. O să avem o zi destul de mohorâtă. O să plouă din când în când, iar vântul va fi ceva mai insistent. Temperaturile cresc cu 2...3 grade faţă de ieri şi depăşesc valorile normale pentru această dată.

Şi în ţinuturile vestice avem vreme neplăcută, cer acoperit şi ploi frecvente. Vântul se intensifică din când în când, iar ploile continuă după lăsarea nopţii şi pot aduce 15...20 de litri de apă pe metru pătrat. Până la ora 12, este cod galben de vânt intens pentru judeţul Caraş-Severin. La rafală se vor atinge și depăși viteze de 55-65 km/h.

În Transilvania se înnorează treptat. Ploile vin mai mult în vestul provinciei, iar în zonele înalte de munte vântul sufla tare şi o să fie lapoviţă, ninsoare şi condiţii de polei. Dimineaţa, este frig mai ales în depresiuni, pe unde s-a lăsat ceaţa, şi după prânz o să avem de la 5 la 10 grade.

În Oltenia se răceşte faţă de ziua trecută. Cerul se umple de nori şi o să plouă în mai multe reprize. Şi vântul o să agite puţin atmosfera, iar în vestul provinciei vor fi cel mult 4...5 grade.

În ţinuturile sudice va fi destul de bine în prima parte a zilei, dar mai târziu ploile ajung şi aici. Temperaturile, la fel ca joi, se opresc pe la 10...11 grade, iar pe timpul nopţii o să mai plouă din loc în loc.

Vremea în București

Şi în Bucureşti avem soare şi vreme bună până spre seară, când se adună norii de ploaie. Vântul devine activ, iar maxima, uşor mai ridicată decât ar fi normal la această dată, ajunge pe la 11 grade. Vineri noapte se menţin condiţiile de ploaie şi temperatura coboară până la 2 grade.

Vremea la munte

 

Şi la munte va fi puţin mai cald decât în mod obişnuit. Precipitaţiile apar mai întâi în masivele vestice şi vor cuprinde aproape toată zona montană. Pot lăsa în urma 20 de litri de apă pe metru pătrat, iar la altitudini mari o să fie lapoviţă şi ninsoare şi se poate depune polei. Vântul va sufla tare pe creste, în special în Carpaţii Meridionali, pe unde vor fi rafale de peste 90...100 Km/h.

Vremea în următoarele zile

Vineri se schimbă vremea. Ploile se extind treptat dinspre vest şi vor cuprinde aproape toată ţara, iar în zonele înalte de munte o să fie lapoviţă, ninsoare şi condiţii de polei.

Sâmbătă se încălzeşte, dar mai vin ceva ploi în vestul şi nord-vestul ţării, iar pe la munte va cădea lapoviţă. În rest, se anunţă vreme mai bună, soare cu nori şi doar câţiva stropi. Vântul mai are unele intensificări pe crestele Carpaţilor şi în sudul Banatului.

Ziua de duminică ne-aduce vreme mult mai caldă decât ar fi normal la final de noiembrie.
Ploile cuprind jumătatea vestică a ţării şi vor fi ceva mai consistente. Pe partea estică, găsim atmosfera schimbătoare şi e posibil să picure trecător.

Luni se răceşte, dar în sud şi în est temperaturile se menţin peste limitele normale. Norii apar aproape peste tot şi vor aduce ploi locale, iar în zonele înalte de munte vor fi ninsori şi lapoviţă. Zărim puţin şi soarele pe parcursul zilei, iar maximele se opresc pe la 14 grade.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Vreme frumoasă și temperaturi normale pentru luna noiembrie. Care este prognoza în zilele viitoare
Vreme frumoasă și temperaturi normale pentru luna noiembrie. Care este prognoza în zilele viitoare

Astăzi avem temperaturi normale pentru luna noiembrie. În sudul și în estul țării vremea va fi schimbătoare, e posibil să plouă slab sau să burnițeze.

Recomandări
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă
Secetă extremă în România. Meteorologii vorbesc despre un fenomen îngrijorător. Oamenii își fac rezerve de apă

Deși suntem abia la începutul verii, ne confruntăm deja cu secetă extremă. În sudul și estul țării au secat fântânile, iar în unele localități oamenii au restricții pe timpul zilei la apa curentă, așa că prețuiesc fiecare picătură.  

Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC
Alianța PSD-PNL a primit aproape jumătate din voturi la alegerile europarlamentare. Ce arată datele BEC

Rezultatele centralizate până acum de Biroul Electoral Central confirmă că PSD și PNL au adunat împreună 70 la sută dintre voturile pentru primarii și consilierii locali.

Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina
Rusia a lansat un atac cu rachete şi drone asupra Kievului. Alertele de raid aerian au durat mai multe ore în toată Ucraina

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete şi drone asupra Kievului, informaţiile preliminare arătând că nu au existat răniţi sau pagube în capitala ucraineană, a anunţat armata ucraineană, transmite Reuters.