Vremea azi, 26 iunie. Prognoza în București și în țară - vreme frumoasă, dar și ploi

×
Codul embed a fost copiat

Vineri, aversele apar după prânz în nord-vestul ţării, în zonele de munte dar şi prin sud-vest.

Ploile vor fi însoţite de fenomene electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot aduna cantităţi mai mari de apã.

În restul ţării, predomina vremea frumoasă iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 25 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 32 de grade în regiunile sudice.

Cum va fi vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim soare şi atmosferă plăcută iar vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile cresc uşor faţă de joi.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei şi după prânz se vor înregistra 30-31 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 4...5 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se face mai cald decât ieri, dar mai apar câteva reprize cu ploi torenţiale, însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Pe la amiază se ating 28...29 de grade.

Se mai încălzeşte puţin şi în ţinuturile vestice. În prima parte a zilei va fi vreme frumoasă însă mai târziu se adună norii şi vin ploi zgomotoase.

Şi în Transilvania vor domina perioadele cu soare şi doar în vestul proviniciei mai apar averse spre seară. Mai cresc temperaturile şi vor ajunge până la 29 de grade.

În sud-vestul ţării o să plouă în zonele mai înalte dar la câmpie găsim soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 30 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. La amiază se ating 31-32 de grade.

Vremea la Bucureşti

În Bucureşti, astăzi vremea va fi frumoasã şi încălzeşte; după prânz se vor înregistra 31 de grade Celsius şi vântul va fi activ.

Vremea la munte

În zonele de munte, urmează o zi cu vreme instabilă şi ploi zgomotoase dupã-amiaza şi seară. Ploile vor fi însoţite de tunete, fulgere, vântul va creşte în intensitate şi e posibil să fie şi grindinã. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Vremea la mare

În schimb, pe litoral prindem vreme frumoasă. Cerul va fi variabil şi vântul va avea intensificãri trecãtoare pe parcursul zilei. Pe plajă vor fi temperaturi curpinse între 25 şi 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23-24 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile


În Bucureşti, sâmbătă rămânem cu vremea frumoasă şi se face mai cald. Se vor atinge 32 de grade la umbră.

Şi duminica o să avem soare, câţiva nori şi amiaza călduroasă, cu 33 de grade în termometre.

Luni vremea se va menţine cãlduroasã şi disconfortul termic va fi ridicat. Norii se adună spre seară însă şansele de ploaie vor fi reduse. Maximă va fi de 32...33 de grade, iar cea minimã de 18...20 de grade.

În zonele de munte, sâmbătă se mai încălzeşte puţin, dar mai vin ceva averse, cu tunete, fulgere, poate şi grindină.

La fel va fi şi duminica: vreme schimbătoare, mai multe reprize de ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Luni vremea se menţine caldă dar instabilã. Pe parcurzul zilei vor fi mai multe perioade cu averse care pot fi torenţiale,descãrcãri electrice şi posibil grindinã. Vântul va prinde putere mai ales la altitudini mari.

Pe litoral, ziua de sâmbătă ne-aduce vreme frumoasă şi în uşoara încălzire. Pe plajă vor fi şi 28 de grade, iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Şi duminica avem o zi însorită şi caldă. Norii apar destul de rar; briza rămâne activă, iar maximele din staţiuni ajung pe la 29 de grade.

Luni vremea va fi caldã şi însorită însă mai apar câţiva nori şi sunt posibile ploi de scurtă durată cu decãrcãri electrice şi intensificări ale vântului. Pe plajă vor fi între 28 şi 30 iar apa mării va avea în jur de 24 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Val de caniculă în Europa. Stațiunea care a declarat stare de alertă din cauza turiștilor
Val de caniculă în Europa. Stațiunea care a declarat stare de alertă din cauza turiștilor

În timp ce România este încă în zodia ploilor şi a inundaţiilor, vestul Europei se confruntă cu un val de aer cald care a ridicat temperaturile cu 10-15 grade în plus faţă de valorile obişnuite pentru această perioadă.

Recomandări
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine
Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.