Vremea azi, 23 noiembrie. Atmosferă destul de însorită în vest și în nord-vest

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de marți ne aduce o răcire a vremii. Atmosferă destul de însorită în vest şi în nord-vest, mulţi nori şi precipitaţii slabe în celelalte zone.

Maximele pleacă de la 4 grade în Bucovina şi se opresc pe la 12 grade în Oltenia.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, avem o zi destul de neplăcută, cu cer noros, ploi trecătoare şi un vânt mai insistent, îndeosebi pe litoral. Ieri s-au atins 14...15 grade, astăzi temperaturile nu mai trec de 8...9 grade.

Vremea se răceşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Atmosfera se menţine închisă. O să picure din când în când, iar vântul se intensfică pe parcursul zilei. După cele 13...14 grade înregistrate luni, marți vor fi cel mult 7 grade, iar la noapte, temperaturile vor coborî uşor sub zero grade.

Un aer rece pătrunde şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă şi aici, iar în zonele deluroase s-ar putea să cadă lapoviţă. Maximele se opresc pe la 5...6 grade, iar vântul sporeşte senzaţia de frig.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme destul de bună. Dimineaţa este cam înnorat, a apărut şi ceaţa, dar cerul se degajează mai târziu şi temperaturile ajung la valori normale pentru acest moment al anului.

Şi în ţinuturile vestice se arată soarele, dar în zonele din apropierea munţilor s-ar putea să picure trecător. Se mai răceşte un pic faţă de luni şi maximele se opresc pe la 8...9 grade.

În Transilvania găsim vreme închisă şi precipitaţii slabe. În estul provinciei o să fie lapoviţă, pe la munte vin şi câţiva fulgi de zăpadă. În rest, o să plouă. La noapte, temperaturile coboară sub pragul îngheţului şi vor fi minus 5 grade în depresiuni.

Şi în Oltenia va fi înnorat, o să plouă puţin şi aici, iar temperaturile în scădere faţă de ziua trecută se opresc pe la 11...12 grade. Marți dimineaţă este ceaţă în unele zone.

Răcirea vremii se simte şi în sudul ţării, pe unde luni s-au înregistra şi 15...16 grade. Astăzi o să avem cel mult 10 grade, înnorări persistente şi câteva reprize de ploaie.

Vremea în București

Vremea se răceşte şi în zona Capitalei. O să avem o zi mohorâtă, cu ploi slabe şi vânt activ. Maxima se opreşte pe la 9 grade. La noapte vor fi în jur de 2 grade, iar spre dimineaţă s-ar putea să apară ceaţă.

Vremea la munte

Temperaturile scad şi în zonele de munte. Doar în masivele vestice găsim soare şi vreme mai bună. În schimb, în Carpaţii Meridionali şi în Orientali domina atmosfera închisă şi apar precipitaţii slabe, mai ales ninsori şi lapoviţă. Vântul sufla mai tare pe creşte.

Vremea în următoarele zile

 

Vremea se răceşte marți şi doar în vestul şi în nord-vestul ţării avem o zi mai însorită. În rest, o să picure trecător. În estul Transilvaniei şi în dealurile Modovei, o să fie un pic de lapoviţă, iar pe la munte vin şi câţiva fulgi de zăpadă.

Ziua de miercuri ne-aduce atmosferă închisă şi condiţii de burniţa în sudul şi în estul ţării şi vreme destul de frumoasă în celelalte regiuni. În Carpaţii Meridionali e posibil să cadă puţină lapoviţă, iar în zonele joase, dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

Joi mai apar ceva înnorări, poate şi 2...3 stropi de ploaie în sud-estul şi în centrul ţării. În rest, găsim soare şi vreme bună, iar temperaturile se menţin în limitele normale.

Vineri se încălzeşte aproape peste tot, dar cerul se înnorează treptat şi ploile se extind dinspre sud-vest şi vor cuprinde majoritatea zonelor. Se porneşte şi vântul, iar pe crestele montane o să ningă şi se va depune strat de zăpadă.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Cum va fi vremea de Sărbători
Vom avea o iarnă la fel de blândă cum a fost cea anterioară. Cum va fi vremea de Sărbători

Iarna care vine se va încadra în general în norme, dar o iarnă normală în România nu înseamnă că e una uşoară, ci presupune probabilitatea de apariţie a unor intervale cu fenomene severe, spun specialiștii.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.