Vremea azi, 12 iunie. Se anunță ploi în sudul, centrul și estul țării

×
Codul embed a fost copiat

Duminică se mai încălzește puțin și o să avem soare în prima parte a zilei. Mai târziu, vin alte ploi zgomotoase, mai ales în sud, centru și est.

Vreme mai bună găsim în Câmpia de Vest, iar amiaza ne aduce maxime de la 23 de grade în estul Transilvaniei, până la 31 de grade în vest și în nord-vest.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme închisă și averse după prânz. Vor fi și tunete, fulgere și condiții de grindină, iar vântul va crește în intensitate. Temperaturile cresc cu 6-7 grade față de sâmbătă și vor ajunge până la 28 de grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme instabilă. Ploile vin în mai multe reprize pe parcursul zilei, cu descărcări electrice și intensificãri de vânt. Se vor strânge cantități de apă de peste 30 l/mp iar temperaturile urcă panã la 27-28 de grade.

La fel o sã fie și în nordul Moldovei și în Bucovina. O sã plouă în mai multe reprize și pot să apară fenomene meteo severe: căderi de grindină și vijelii. Se încălzește ușor și se vor înregistra cel mult 29 grade Celsius.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, găsim vreme mai bună și temperaturi în creștere ușoară. Se arată soarele, norii se adună trecător și doar sporadic s-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie.

Și în vestul țării, se îmbunează vremea, iar ploile pot să vină doar în apropierea munților. Maximele se opresc pe la 30 - 31 de grade Celsius.

În Transilvania vor fi intervale cu înnorări și ploi consistente, iar în unele zone s-ar putea să cadă și grindină. Se incălzește ușor și după prânz se ating 27 de grade în vestul provinciei.

Mai cresc temperaturile și în Oltenia, dar instabilitatea persistă și o să plouă destul de mult. Se pot strânge cantități de apă de peste 30 l/mp, iar pe timpul ploilor se pot produce vijelii.

Nici sudul țării, NU scapă de ploi. Acestea apar mai ales din doua parte a zilei și vor aduce cantități destul de mari de apă. Temperaturile cresc și ajung pe la 27 de grade.

Bucureșți

În Bucureșți, duminică se încălzește și temperatura urcă pană la 27 de grade. Pe parcursul zilei, apar alte ploi zgomotoase, se intensifică vântul, iar spre seară atmosfera se mai liniștește.

Munte

În zonele de munte, instabilitatea persistă. Vin ploi torențiale, cu fenomene electrice, grindină și se vor strânge peste 20...30 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul prinde putere la altitudini mari, dar și pe timpul ploilor, iar temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

Mare

La mare, duminică se încălzește, însă atmosfera va fi închisă și trecător vor fi averse, iar vântul va crește în intensitate. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot strânge cantitãți însemnate de apă. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse între 23 și 25 de grade, iar apă mării va avea în jur de 21 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Bucureșți

Începem o nouã săptămâna cu vreme caldă, mult soare, dar și câțiva nori de ploaie dupã-amiază și seara. Maxima va ajunge pe la 29-30 de grade Celsius.

La fel va fi și marți: vreme frumoasă în prima parte a zilei; înnorări și câteva averse mai târziu. Temperatura ajunge din nou pe la 29 de grade.

Miercuri atmosfera va fi însorită, norii apar doar trecător și vântul va suflă slab. Se mai răcorește puțîn, maxima va ajunge pe la 28 de grade, iar în noaptea de miercuri spre joi vor fi în jur de 16 grade.

Munte

Luni se încălzește, însă după-amiaza și seara, mai apar câteva reprize de ploaie și NU lipsesc manifestările de instabilitate.

Marți se anunță vreme destul de bună. În zona Carpaților de Curburã și în estul Carpaților Meridionali, se adună norii, va ploua slab și se răcorește.

Miercuri predomină vremea frumoasă și temperaturile ajung la normal. Norii se adună trecător și izolat s-ar putea să mai vină câteva ploi slabe, de scurtă durata.

Mare

Începem săptămâna cu vreme caldă, mai sunt posibile câteva averse și vântul se întețește din când în când. Se mai încălzește puțin: vor fi 26...29 de grade în aer și vreo 22 de grade în apa mării.

Marți, s-ar putea să apară câteva averse în cursul dupã-amiezii. Vor fi și perioade cu soare pe parcursul zilei iar temperaturile ajung din nou pe la 28 de grade.

Miercuri avem încă o zi caldă, înnorări temporare și condiții de averse și fenomene electrice mai spre seară. Vântul va avea intensificări trecătoare iar maximele vor ajunge până la 27 de grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius
Vremea azi, 2 iunie. Zonele din România în care temperaturi ajung la 33 de grade Celsius

Vremea rămâne caldă. Temperaturile trec de 30 de grade în sudul și în estul României și ajung pe la 34 de grade în Muntenia.  

Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate
Vremea azi, 1 iunie. Vara începe cu o zi cu soare și temperaturi ridicate

Prima zi de iunie ne aduce vreme caldă, chiar foarte caldă în sudul și în estul Românei.

Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Temperaturi peste cele obişnuite în luna iunie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Temperaturile se vor situa peste valorile obişnuite, pe tot parcursul lunii iunie, anunţă vineri, meteorologii, care au făcut publică prognoza pentru următoarele patru săptămâni.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.