Temperaturile scad brusc în toată țara. Va fi polei și va ninge la munte

×
Codul embed a fost copiat

Joi se face mai frig, vin ploile în sud şi est, prin Oltenia se pot strânge 35 l/mp, iar vântul va sufla cu putere. Maximele ajung la 5 - 6 grade în nord-est şi pe la 18 grade în vestul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan, imaginea este sugestivă, aş adăuga doar că se poate înteţi vântul, aşa că temperaturile percepute vor fi destul de modeste. Ploile vin temporar şi la noapte.

Vreme închisă găsim şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Nu prea vedem soarele, ploile apar din când în când, iar temperaturile scad şi se apropie de valorile momentului. Ieri au fost 12 grade în zonă.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, schimbările sunt tranşante. Se răceşte cu vreo 6, 7 grade, iar ploile vor fi de-a dreptul sâcâitoare. La noapte va fi lapoviţă, aşa că mare atenţie la polei.

O situaţie mai bună găsim în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Vreme frumoasă, temperaturi măricele deocamdată şi o răcire bruscă începând de la noapte. Vreme frumoasă şi prin vestul ţării: ieri a plouat un pic şi s-au atins 13 grade. Azi se încălzeşte şi doar prin sudul Banatului avem intensificări ale vântului şi ceva ploi.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În Transilvania, vremea ne dă un scurt respiro. Peste zi va fi vreme bună, dar la noapte se pornesc ploile, ba chiar lapoviţă în jumătatea estică a provinciei. La munte o să ningă.

În Oltenia, vremea se anunţă chiar neplăcută, vântul va sufla cu putere, iar temperaturile rămân la valorile de peste noapte. Situaţia nu va fi mai grozavă nici peste noapte, când se răceşte şi o să mai plouă. Vin ploile şi în ţinuturile sudice. Vântul prinde putere şi aici, percepem temperaturi sub cele din termometre, iar temperaturile rămân la valorile de pe timpul nopţii. Joi noaptea, însă, vremea răceşte simţitor.

În Bucureşti, joi prindem vreme neplăcută, ploi consistente şi o stagnare a temperaturilor. O să avem în jur de 10...11 grade, la fel ca în noaptea trecută. Şi vântul mai prinde putere, atinge 55 km/h şi va accentua senzaţia de frig. Presiunea atmosferică va creşte.

În zonele de munte vine iarna. Azi o să plouă local în masivele sudice şi estice, treptat apar ninsorile şi lapoviţă, iar pe creste se depune strat de zăpadă. Vântul va sufla cu putere şi poate atinge viteze de 85 km/h, iar vremea se răceşte perceptibil.

Vremea pentru următoarele zile

 

Vineri o să avem atmosferă închisă şi rece, iar în jumătatea estică, mai cu seamă în Moldova, temperaturile scad sub normal. Ploile continuă în sudul ţării, vin local şi prin est şi prin centru, iar în Oltenia şi Muntenia se mai aduna 15 l/mp. În Meridionali şi în Orientali o să mai ningă, iar în Apuseni, estul Transilvaniei, prin Moldova şi în dealurile Munteniei, aşteptam lapoviţa şi polei. Nu se domoleşte nici vântul din sud, iar presiunea atmosferică va mai creşte.

Sâmbătă rămânem cu cerul plumburiu şi cu vremea rece în sud și est. Aici o să mai picure trecător, dar la munte, în Moldova şi în zona deluroasă din sud, aşteptam lapoviţa şi ninsoare. În centru şi vest se arată soarele, dar maximele vor fi comparabile cu minimele din această noapte.

Şi duminică se arată soarele în vest, centru şi nord, însă avem tot vreme neplăcută în rest. Ceva ploi mai vin prin sud şi sud-est; pe creste va mai fulgui, iar vântul va avea răbufniri în sudul Banatului, la munte şi la malul mării. Temperaturile mai cresc puţin.

Avertisment de vreme rea pentru munţii Bucegi


Salvamont România a emis un avertisment de vreme rea pentru munţii Bucegi. Temperaturile au ajuns deja la 0 grade, vântul bate cu 35 de metri pe secundă la rafală, iar ceața este densă şi face că vizibilitatea să fie redusă.

Salvamontiştii anunţă că vremea rea va ţine 4 sau 5 zile. Aşadar, cei ce se încumetă să urce pe traseele de la creasta vor avea parte de condiţii neprielnice.

Miercuri, o călugăriţă din Timiş a fost salvată de la îngheţ după ce a încercat să ajungă la Sfinx. Femeia se rătăcise între Babele şi Piatra Arsă şi a fost găsită în pragul hipotermiei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Trecem la temperaturi de decembrie. Vântul va atinge 45 de km/h în București
Trecem la temperaturi de decembrie. Vântul va atinge 45 de km/h în București

Adio toamna caldă, vremea ne-aduce ploi torenţiale, vijelii şi temperaturi de iarnă, în următoarele zile. Cel mai rău este deja în sudul şi estul ţării.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.