Sute de români au cântat și au dansat în jurul Sfinxului. ”Am simțit piramida cum se declanșează energetic”

×
Codul embed a fost copiat

Sute de turiști au urcat în Munții Bucegi, de Ziua Sfinxului, pentru a simți - așa cum s-a dus vorba de câțiva ani – o energie specială. Oamenii au cântat, au dansat și au meditat în apropierea stâncii, în ciuda vremii reci și a vântului.

Nu i-a făcut să renunțe nici avertizarea de vreme rea.

Turiștii s-au adunat în jurul Sfinxului la ora apusului, în ciuda vremii reci și a vântului pătrunzător. Au cântat, au dansat și au meditat în apropierea stâncii cu chip de om până la lăsarea întunericului.

Se întâmplă la fel în fiecare an, când oamenii se adună pentru a simți puterea miraculoasă a ”piramidei energetice”.

Câțiva au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, pentru a coborî de pe munte. ”Au avut loc cinci intervenții de salvare, cu un număr de șase persoane implicate” - a anunțat Salvamont Dîmbovița.

Citește și
sfinx
Arheologii egipteni au descoperit un nou Sfinx. Unde se află acesta
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Aceste reuniuni au loc anual, pe 28 noiembrie, după ce s-a zvonit că în această zi, în locul cu pricina, la ora 16.45, razele soarelui ar forma o ”piramidă energetică”, pe care oamenii o pot simți.

Cu o popularitate în creștere, Babele și Sfinxul sunt obiectul unei lungi dispute între județele Prahova și Dâmbovița. Recent, o instanță a stabilit că celebrele formațiuni naturale se află pe teritoriul Damboviței, dar procesul va continua, căci sentința nu este definitivă.

O poveste încâlcită, despre o piramidă energetică, daci și extratereștri, face ca în fiecare an, pe 28 noiembrie, la ora 16.45 - sute de oameni să se adune lângă Sfinx.

 

”E Sfinxu' lui Zamolxe”

 

Noi suntem români!”.

Pentru unii, expediția pe platoul Bucegilor e o adevărată piatră de încercare, dar toți spun că efortul e răsplătit.

Pentru mulți, toate evenimentele istorice se amestecă într-un haos de nepătruns. Însă important este că simt... energia.

Piramida asta de lumină e foarte interesantă. E Sfinxu’ lui Zamolxe”.

Am simțit piramida cum se declanșează energetic”.

Am simțit o furnicătură”.

Chiar dacă n-ai simțit nimic, te poți bucura de experiență”.

Simboluri ale Bucegilor, Sfinxul și Babele au fost atribuite, în 2001, prin Hotărâre de Guvern, județului Prahova. Nu este posibil, spun cei din Dâmbovița, care susțin că terenul de sub stânci le aparține.

Laurențiu Morar, primarul comunei Moroeni: ”Din hărțile care sunt la noi la primărie, cât și la OCPI, cât și la Consiliul Județean, cele două monumente ale naturii sunt pe raza comunei Moroeni”.

 

”De când ne știm, venim la Bulteni pentru Babele și Sfinxul, nu la Moroieni”

 

Disputa cu județul Prahova s-a transformat în proces când edilii din stațiunea Bușteni au început să dea autorizații de construcții în zonă.

Primar Moroeni: ”Această telecabină, cabana care este construită de către Agenția Protecției Mediului din Prahova, cabana Babele, Sfinxul cât și refugiul Salvamont de la Bușteni sunt realizate pe teritoriul UAT Moroeni”.

Terenul pe care se ceartă cele două județe se află în Parcul Natural Bucegi și este încadrat ca pășune. Pe viitor, însă, toată lumea se gândește la dezvoltarea turistică a zonei. Mai clar, la eventuale construcții ce ar putea fi ridicate acolo.

Mircea Corbu, primar Bușteni: ”Babele și Sfinxul înseamnă Bușteni, înseamnă brandul orașului, brandul județului și de când ne știm cu toții venim la Bușteni pentru Babele și Sfinxul, nu la comuna Moroieni”.

Deocamdată, Tribunalul Vâlcea a stabilit că terenul disputat se află în județul Dâmbovița. Sentința nu este definitivă, iar Prefectura Prahova a anunțat deja că o va ataca.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Județul Dâmbovița a obținut în instanță Sfinxul și Babele din Bucegi, aflate pe teritoriul județului Prahova
Județul Dâmbovița a obținut în instanță Sfinxul și Babele din Bucegi, aflate pe teritoriul județului Prahova

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat duminică, faptul că judeţul Dâmboviţa a obţinut în instanţă Sfinxul şi Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României.

Arheologii egipteni au descoperit un nou Sfinx. Unde se află acesta
Arheologii egipteni au descoperit un nou Sfinx. Unde se află acesta

Arheologi egipteni au descoperit o statuie asemănătoare sfinxului în provincia Minia din sudul ţării, a anunţat sâmbătă Ministerul Antichităţilor de la Cairo.

Un bărbat susține că a simțit ”o energie” la ”Sfinxu lui Zamolxe”: ”O fierbinţeală, aşa”
Un bărbat susține că a simțit ”o energie” la ”Sfinxu lui Zamolxe”: ”O fierbinţeală, aşa”

Sute de oameni au urcat și anul acesta pe platoul Bucegilor, pentru a sărbători "Ziua Sfinxului". Potrivit legendei, în fiecare an, pe 28 noiembrie, razele soarelui ar forma deasupra faimoasei stânci o piramidă energetică, cu puteri miraculoase.

Sfinxul, vandalizat de turiștii români.
Sfinxul, vandalizat de turiștii români. "Am crezut că avem voie"

Avem o mulţime de monumente ale naturii, dar nu ştim să le preţuim. S-a ajuns astfel că Sfinxul, un simbol al Bucegilor, să fie împrejmuit.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă