Lista celor mai bune destinații de vacanță pentru familii din 2023, care nu include Disneyland

vacanta familie
Profimedia

Există două tipuri de părinți: cei cărora le place să călătorească cu copiii lor și cei cărora nu le place.

Uneori avem nevoie de o pauză și, în acele cazuri, rezervarea unei vacanțe all inclusive numai pentru adulți este cu siguranță calea de urmat. Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unei experiențe în familie departe de casă, există o mulțime de opțiuni pentru a include întregul grup.

Deși există câteva destinații evidente de vacanță pentru familii, cum ar fi Disney World în Orlando, Florida și Atlantis în Bahamas, care vor avea cu siguranță o multitudine de activități și locuri de cazare pentru toate vârstele - dacă doriți să evitați capcanele turistice și mai puține aglomerații, ați ajuns la locul potrivit.

The New York Post a vorbit cu doi experți în călătorii despre cele mai bune locuri de vacanță pentru familii în 2023, care oferă beneficii pentru copii.

„Optarea pentru un loc binecunoscut de vacanță în familie oferă adesea o garanție reconfortantă a facilităților și experiențelor potrivite pentru copii. Este ca și cum ai merge într-o cafenea familiară dintr-un oraș străin; este relaxant să știi la ce să te aștepți”, a declarat Susan Zurbin-Hothersall, consilier de călătorie la Travel Edge Network, pentru New York Post. 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
1. New York City, Statele Unite ale Americii
 

Manhattan ar fi, conform experților în turism într-adevăr cel mai bun loc de joacă pentru toate vârstele.

„Acest oraș este un caleidoscop de experiențe. Fie că este o plimbare relaxată în Central Park, un spectacol de pe Broadway care stârnește imaginația sau muzeele de talie mondială care transformă orașul într-un loc de joacă prin învățare”, a spus Zurbin-Hothersall, pentru New York Post.

Deși există nenumărate hoteluri din care să alegeți, Zurbin-Hothersall iubește The Plaza Hotel, pentru o experiență clasică în New York pentru aproape oricine. „Dacă a fost suficient de bun pentru Eloise, este suficient de bun pentru copiii tăi”, a glumit ea.

2. Londra, Anglia și zona rurală engleză
 

„Amestecul dintre agitația urbană a Londrei cu frumusețea senină a peisajului rural englezesc oferă o minunată dualitate de experiențe”, a spus Zurbin-Hothersall despre destinațiile sale de top pentru familii. „Gândește-te la palatele regale într-o zi și la castele încântătoare în mijlocul peisajelor înverzite în următoarea.”

Unde să stați: În Londra, Zurbin-Hothersall recomandă adesea Milestone Hotel & Residences din Kensington, deoarece oferă o atmosferă caldă, luxoasă și primitoare pentru familii. Unele facilități se adresează cu adevărat copiilor - halate de baie pentru copii, echipamente pentru bebeluși și un concierge pentru a ajuta la activitățile și ieșirile de familie.

În mediul rural, lui Zurbin-Hothersall îi place Chewton Glen din Parcul Național New Forest  pentru familii, deoarece oferă apartamente și căsuțe spațioase pentru familii. Proprietatea include, de asemenea, un club pentru copii, zone de joacă în aer liber și o sală de mese dedicată familiei. 

3. Vancouver, British Columbia, Canada
 

„Acest oraș îmbină alura urbană cu frumusețea naturală remarcabilă. Plimbări cu bicicleta în jurul Stanley Park, un gust al vieții locale de pe Insula Granville, ca să nu mai vorbim de scurtele călătorii către locuri uluitoare, cum ar fi Podul suspendat Capilano – Vancouver este o sală de clasă în aer liber pe care familia ta o va iubi”, a spus Zurbin-Hothersall pentru The Post.

Unde să stați: hotelul de top din Vancouver pentru familii din Zurbin-Hothersall este Fairmont Pacific Rim . „Cu adevărat o bijuterie, are camere și apartamente spațioase, unele cu vederi uimitoare la port, servicii de babysitting, o piscină pe acoperiș cu o piscină pentru copii. 

4. Toscana , Italia
 

Cu atât de multă cultură de absorbit, mâncare rafinată și priveliști de admirat, Italia este o destinație de familie pentru toate tipurile.

„Imaginați-vă învățând să gătiți paste sau pizza într-o fermă toscană sau plimbându-vă prin istorie pe străzile pline de artă din Florența. Toscana împletește cultura, istoria și natura într-o tapiserie familială de neuitat”, a spus Zurbin-Hothersall.

Unde să stați: „Mulți dintre clienții mei se bucură de timpul petrecut în mediul rural la Borgo San Felice, care este potrivit pentru copii și oferă facilități care se adresează familiilor - spații de cazare spațioase cu camere comunicante, un club pentru copii, o mulțime de spațiu în aer liber, meniuri pentru copii. și o piscină pentru copii”, a spus Zurbin-Hothersall.

5. Reykjavík, Islanda
 

În timp ce Islanda este orientată către cei care caută aventură și peisaj, mai degrabă decât stațiunile de lux, Zurbin-Hothersall recomandă cu căldură această țară pentru o vacanță fantastică de familie pentru cei cu copii mai mari.

„Nimic nu seamănă cu o aventură în Islanda. Între urmărirea luminii nordice și scufundarea în lagunele geotermale, Islanda este o experiență de familie de pe altă lume”, a spus Zurbin-Hothersall.

Unde să stați: Ca punct de bază bun, capitala Islandei, Reykjavík, este un loc minunat pentru a vă bucura de frumoasa țară. Din experiență personală, recomand Hotelul 101 pentru servicii incredibile, cazare confortabilă și locație excelentă.

6. Cascada Iguazú, Brazilia
 

Indiferent de vârsta ta, Cascada Iguazú este o parte magică a lumii care îți va face visele să devină realitate.

„Cascada Iguazú se învecinează atât cu Argentina, cât și cu Brazilia. Această minune naturală are sute de cascade individuale, care se întind pe kilometri lățime. Recomand cu căldură să vizionați cascade atât din partea argentiniană, cât și din partea braziliană”, a declarat pentru The Post Tracey Nichol, Destination Lead la Kensington Tours, care are aproape un deceniu de experiență în industrie.

Unde să stați: Hotel das Cataratas este situat pe partea braziliană a Cascadei Iguazù și una dintre cele mai speculare opțiuni pe care zona le are de oferit, fiind singurul hotel situat în interiorul parcului național din Brazilia. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.