S-a dat undă verde pentru vânzarea primelor fripturi din vită cultivată în laborator. Cum se obține, de fapt, carnea

friptura vita
Shutterstock

O companie israeliană a primit undă verde din partea autorităţilor sanitare pentru a vinde primele fripturi din lume realizate din celule de vită cultivate, şi nu din întregul animal, au declarat oficialităţile sanitare din această ţară.  

Măsura urmează aprobării, anul trecut, în Statele Unite, a cărnii de pui cultivate în laborator.

Aleph Farms, din Israel, a primit o autorizare iniţială din partea Ministerului israelian al Sănătăţii în decembrie, a declarat compania într-un comunicat.

Măsura a fost anunţată miercuri târziu de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a numit dezvoltarea „o inovaţie globală”.

Firma a declarat că intenţionează să introducă o „friptură mică” cultivată pentru clienţii din Israel.

Citește și
chiftea
A apărut chifteaua din carne de mamut, crescută în laborator
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Carnea de vită va fi cultivată din celule derivate dintr-un ovul fertilizat de la o vacă Black Angus, pe nume Lucy, care trăieşte într-o fermă din California.

Autorităţile de reglementare trebuie încă să aprobe etichetele companiei şi să efectueze o inspecţie finală, a declarat Yoav Reisler, de la Aleph Farms.

După aceea, ar putea dura luni de zile până când produsul va fi servit clienţilor.

Carnea cultivată este crescută în rezervoare de oțel

Aleph Farms se alătură Upside Foods şi Good Meat, două companii cu sediul în California care au primit undă verde pentru a vinde pui de cultură în Statele Unite, în luna iunie.
Peste 150 de companii din lume urmăresc obiectivul de a crea carne cultivată, sau „cultivată din celule”, cunoscută şi sub numele de carne crescută în laborator.

Susţinătorii spun că fabricarea cărnii din celule va reduce drastic răul provocat animalelor şi va evita impactul asupra mediului al producţiei de carne convenţionale.

Dar industria se confruntă cu obstacole, printre care se numără costurile ridicate şi provocarea de a produce suficientă carne la o scară suficient de mare pentru a face producţia accesibilă şi profitabilă.

Carnea cultivată este crescută în rezervoare mari de oţel, folosind celule care provin de la un animal viu, de la un ovul fertilizat sau de la o bancă specială de celule stocate.

Celulele originale sunt combinate cu nutrienţi speciali pentru a le ajuta să crească în mase sau foi de carne care sunt modelate în alimente familiare, cum ar fi cotletele sau friptura.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Carnea artificială, interzisă în România. Parlamentarii au decis că nu va putea fi comercializată la noi
Carnea artificială, interzisă în România. Parlamentarii au decis că nu va putea fi comercializată la noi

Carnea creată în laborator nu va putea fi comercializată în România. Așa au decis parlamentarii, preventiv, pentru că în câteva state din lume există deja carne artificială.

 

A apărut chifteaua din carne de mamut, crescută în laborator
A apărut chifteaua din carne de mamut, crescută în laborator

Când credeam că s-a inventat chiar totul în materie culinară, o companie australiană a dezvăluit, la propriu, o chiftea din carne de mamut.

Primul restaurant care oferă carne de pui obţinută în laborator. Cine s-a oferit să o încerce
Primul restaurant care oferă carne de pui obţinută în laborator. Cine s-a oferit să o încerce

Restaurantul american "Eat Just" din Singapore este primul din lume care a servit feluri de mâncare din carne de pui obţinută în laborator.

Un startup din Silicon Valley produce carne în laborator pornind de la o singură celulă
Un startup din Silicon Valley produce carne în laborator pornind de la o singură celulă

Peste 10-20 de ani, majoritatea cărnii consumate va fi produsă în laborator. Este profeţia pe care o face directorul unui startup din Silicon Valley, care produce carne pornind de la celule prelevate de la animale vii.

Ca într-un film SF, carnea produsă în laborator ar putea să ajungă anul acesta în restaurantele din SUA
Ca într-un film SF, carnea produsă în laborator ar putea să ajungă anul acesta în restaurantele din SUA

Chiar dacă sună... ca un scenariu SF, carnea produsă în laborator ar putea să ajungă până la sfârșitul anului în restaurantele și magazinele din Statele Unite. 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.