Cine este Daniel Martin, sportivul care l-a învins pe David Popovici la Campionatele Naționale de înot

Daniel Martin
Facebook/Daniel Martin

Dublul campion mondial David Popovici a fost învins de Daniel Cristian Martin în finala probei de 100 m mixt, sâmbătă, la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 de metri) de la Otopeni.

Martin (CSM Bacău) a fost înregistrat cu timpul de 53 sec 41/100, fiind mai rapid decât David Popovici (CS Dinamo Bucureşti) cu 06/100 (53 sec 47/100). Podiumul a fost completat de Patrick Sebastian Dinu (CS Farul Constanţa), înregistrat în 54 sec 78/100.

Un rezultat neaşteptat s-a înregistrat la ştafeta combinată 4x50 m mixt, unde CSU Politehnica Timişoara şi CSA Steaua Bucureşti au fost cronometrate cu acelaşi timp, 01 min 49 sec 06/100, împărţind primul loc, potrivit site-ului FRNPM. Mai mult alte două echipe au fost înregistrate cu acelaşi timp, 01 min 51 sec 69/100, împărţind locul secund, CSM Constanţa şi CSM Corona Braşov.

Henrietta Fangli (CSM Târgu Mureş) şi-a trecut în palmares al treilea său titlu naţional la Otopeni, la 100 m mixt, după cele de la 50 şi 100 m bras.

Alexandra Bogdaneci (CSU Piteşti) a câştigat la 100 m fluture, după victoria de la 50 m fluture.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Maysa Raţiu (CSA Steaua Bucureşti) s-a impus la 200 m liber, adăugând-o în palmares celei de la 400 m liber, dar şi de la ştafetă 4x50 m liber.

Emil Dăncăneţ (CSU Politehnica Timişoara) a reuşit şi el dubla, la 100 m bras şi 200 m bras.

Cine este Daniel Cristian Martin

Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Daniel Martin a început să înoate la București, iar la vârsta de patru ani s-a mutat împreună cu părinţii la Bacău.

“A început să practice înotul de performanţă la SCM Bacău, sub îndrumarea antrenorului Iulian Matei. În 2015, a început să doboare recorduri naţionale la categoria sa de vârstă în probele de spate şi fluture, iar la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi a urcat pe treaptă a treia a podiumului de premiere. În 2017, la Campionatele Mondiale pentru juniori (U23) de la Indianapolis (Statele Unite ale Americii), a obţinut medalia de bronz în proba 100 m spate, iar la CE U23 a cucerit argintul la 200 m spate. La finalul sezonului, Federaţia Romană de Nataţie şi Pentatlon Modern l-a desemnat sportivul anului 2017 la categoria sa de vârstă”, conform COSR.

Reprezentanții comitetului spun că în 2018, la Europenele de juniori de la Helsinki, din Finlanda, el a cucerit titlul continental la 100 m spate şi medalia de argint la 200 m spate. De asemenea, în finală de la 100 m spate, Daniel Cristian Martin a reuşit o cursă fantastică, pe care a încheiat-o la egalitate cu rusul Kliment Kolesnikov, recordmenul european al probei, ambii fiind recompensaţi cu medalii de aur.

La JOT Buenos Aires 2018, l-a întâlnit din nou pe rusul Kliment Kolesnikov, care l-a devansat în finalele de la 100 şi 200 m spate, Daniel Cristian Martin obţinând medaliile de argint.
 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 m liber, la CN în bazin scurt. Nou record național
David Popovici a câştigat medalia de aur la 100 m liber, la CN în bazin scurt. Nou record național

Sportivul David Popovici (CS Dinamo) a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 100 m liber din cadrul Campionatului Naţional în bazin scurt, competiţie care se desfăşoară la Otopeni.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.