Filmul moţiunii de cenzură. Guvernul Dăncilă, demis la diferenţă de 5 voturi

Florin Roman, Viorica Dancila
Inquam Photos / George Calin

Victorie pentru partidele de opoziție din Parlament! Moțiunea de cenzură a fost adoptată în plenul celor două Camere ale Parlamentului  cu 238 de voturi - fiind necesare 233 - iar Guvernul Dăncilă va fi demis.

10-10-2019 14:47

Este oficial. Guvernul Dăncilă a căzut în Parlament!

Este oficial. Guvernul Dăncilă a fost demis cu 238 de voturi ”pentru”, în urma voturilor exprimate de senatori și deputați prin vot secret cu bile. Moţiunea fusese semnată de 237 de parlamentari:

- număr total de senatori și deputați: 464

- numărul parlamentarilor prezenți: 399

- voturi exprimate: 245

- voturi anulate: 3

- număr total de voturi valabil exprimate: 242 

- voturi pentru adoptarea moțiunii: 238 

- voturi contra adoptării moțiunii: 4

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură era nevoie de 233 de voturi ”pentru”. 

Filmul moţiunii de cenzură. Desfăşurarea evenimentelor de joi:

Președintele Klaus Iohannis a convocat la consultări partidele parlamentare, după ce în Parlament a fost adoptată moțiunea de cenzură, iar Guvernul Dăncilă a fost demis.

Premierul Viorica Dăncilă a avut, joi, o primă reacție după adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului PSD.

Guvernul a fost demis prin moţiune de cenzură. Ce urmează însă apoi? Ce se întâmplă cu Guvernul Dăncilă?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, joi, rezultatul moțiunii de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a fost demis, după ce 238 de parlamentari au votat ”pentru”.

10-10-2019 14:35

BREAKING NEWS: Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi ”pentru”, astfel că Guvernul Dăncilă va fi demis!

BREAKING NEWS: Moțiunea de cenzură a fost adoptată cu 238 de voturi ”pentru”, astfel că Guvernul Dăncilă va fi demis!

10-10-2019 14:27

Surse: Moțiunea de cenzură a fost adoptată, iar Guvernul Dăncila va fi demis

Surse: Moțiunea de cenzură a fost adoptată, iar Guvernul Dăncilă va fi demis

10-10-2019 14:07

Aproximativ 50 de persoane protestează, joi, în faţa Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

VIDEO. Aplauze în Parlament. Un parlamentar bolnav a venit în cârje ca să voteze moțiunea

Aplauze în plenul Parlamentului, la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, după ce un parlamentar a venit în cârje, din spital, ca să voteze.

10-10-2019 13:15

Cum se votează la moțiune. Un deputat PSD a ignorat ”ordinele” partidului

La moțiunea de cenzură a votat și deputatul PSD Sorin Bota, care, după ce a introdus bilele în urnă, s-a dus și a salutat-o pe Viorica Dăncilă. Trebuie precizat faptul că parlamentarii PSD au fost prezenți în plenul Parlamentului, dar nu au votat, ca să fie siguri că nu vor exista trădări.

De asemenea, a votat și fostul deputat PSD Corina Bogaciu, în prezent la Pro România, care nu semnase moțiunea de cenzură.

Votul este secret cu bile.

Înainte de începerea votului, bilele au fost numărate, iar preşedintele de şedinţă, Marcel Ciolacu, le-a solicitat parlamentarilor să nu stea între chestori şi urne.

Moţiunea "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi doi de la PSD.

Pentru a fi adoptată de Parlament moţiunea de cenzură trebuie să întrunească 233 de voturi favorabile.

10-10-2019 12:40

A început votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

A început votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă

10-10-2019 12:51

Dăncilă recomandă Opoziției să îşi păstreze

Dăncilă recomandă Opoziției să îşi păstreze "ura" pentru cineva care "a făcut studiile la Moscova"

Premierul Viorica Dăncilă le-a recomandat parlamentarilor Opoziţiei care au criticat-o să îşi păstreze "ura" pentru cineva care "a făcut studiile la Moscova", preferând să anunţe că Institutul Naţional de Statistică a reconfirmat creşterea de 4,4% a economiei româneşti în al doilea trimestru al acestui an.

"Am să încep cu o veste bună pentru românii care se uită la noi şi cărora vrem să le arătăm care este rezultatul guvernării cu adevărat. Institutul Naţional de Statistică a reconfirmat creşterea de 4,4% a economiei româneşti în al doilea trimestru al acestui an. Asta spune multe. Mulţi nu înţeleg pentru că atunci când erau la guvernare nu puteau vorbi de creştere economică", a declarat Viorica Dăncilă, în plenul reunit al Parlamentului.

"Aţi spus că vreţi alegeri anticipate. Stimaţi colegi, votaţi moţiunea, votaţi alegerile anticipate? Să vă aud! Sunteţi de acord cu alegerile anticipate? Eu nu cred. Şi aş vrea să vină aici o propunere de alegeri anticipate şi românii să se uite câţi dintre dumneavoastră care astăzi spuneţi "da" veţi şi vota pentru alegerile anticipate. Haideţi să fim corecţi până la capăt, că nu veţi fi de acord cu acest lucru şi că sunteţi pentru alegeri la termen", a susţinut premierul în intervenţia finală la dezbaterile pe moţiune.

În opinia sa, preşedintele USR, Dan Barna, "se subordonează prin acest joc" candidatului la prezidenţiale Klaus Iohannis.

"Domnul Barna, poate nu vă daţi seama, dar prin acest joc, prin acest scop (alegerile anticipate - n.r.) vă subordonaţi definitiv candidatului Klaus Iohannis. Cred că trebuie să luaţi în calcul şi acest lucru şi sper ca perioada viitoare să nu confirme această afirmaţie", a adăugat liderul PSD.

10-10-2019 13:08

Limbaj vulgar în Parlament. Ce a spus un deputat despre politică: ”E cea mai mare ..”

Deputatul neafiliat Ştefan Băişanu a afirmat, joi, în plenul reunit al Parlamentului, că moţiunea de cenzură nu este nimic altceva decât goana după putere şi după scaune.

10-10-2019 12:26

Tăriceanu, ironic în Parlament: Dragă Viorica, să clipeşti de două ori şi te eliberăm

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut drept la replică, joi, în Parlament, după ce a fost atacat de către Viorica Dăncilă.

Dan Barna: Astăzi, Parlamentul dă bacalaureatul politic în faţa cetăţenilor

10-10-2019 12:25

Președintele UDMR: Acest Guvern nu mai are resurse, trebuie schimbat

Președintele UDMR: Acest Guvern nu mai are resurse, trebuie schimbat

Guvernul actual nu mai are resursele necesare, nici profesional, nici politice, pentru a-şi continua activitatea, nefiind nici validat de Parlament, după ieşirea ALDE de la guvernare, a afirmat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

"Situaţia politică e relativ simplă, dar noi, politicienii, o complicăm peste măsură. (...) Pe de o parte se vede foarte clar că acest guvern nu mai are resursele interne necesare, nici profesionale, nici politice, nu mai are combustibilul necesar pentru a continua guvernarea. E inutil să mai încercăm, nu se văd premisele unei guvernări bune, care ar trebui să fie singurul scop al unei guvernări. Nu trebuie înţeles că ar fi ceva personal, însă pur şi simplu constatăm că această guvernare s-a epuizat. (...) Dacă Guvernul nu reuşeşte să impună respectarea legislaţiei în vigoare, este clar că nu mai are forţa necesară să guverneze", a declarat Kelemen Hunor, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Pe de altă parte, a arătat liderul UDMR, după ieşirea ALDE de la guvernare s-a schimbat compoziţia politică a Guvernului, dar nici majoritate nu mai are acest executiv rămas într-o formulă nevalidată de Parlament.

"Dacă vrem să respectăm Legea fundamentală şi regulile care călăuzesc funcţionarea unui stat democratic (...), Guvernul ar fi trebuit să ceară un vot acum 40 de zile în Parlament, după destrămarea coaliţiei. Însă, după mai bine de o lună şi jumătate, acest lucru nu se întâmplă, criza politică se adânceşte, iar consecinţele sunt şi vor fi pe măsură. (...) Costurile finanţării deficitului bugetar sunt tot mai mari, ne împrumutăm de pe pieţele financiare cu dobânzi uriaşe. (...) Într-o astfel de situaţie există un singur comportament raţional şi responsabil - schimbarea şi o nouă şansă cu o altă echipă guvernamentală, nu pentru partide, nu pentru oameni politici, nu pentru preşedintele republicii, ci pentru şansa fiecărui cetăţean. Iată motivele pentru care noi am semnat şi vom vota această moţiune de cenzură. Desigur, rămâne întrebarea cea mai importantă - care este oferta Opoziţiei? ", a mai spus preşedintele UDMR, potrivit Agerpres.

10-10-2019 12:08

Cum a râs Ponta de Dăncilă în Parlament: A alergat-o Mike Pence prin tot Washington-ul

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, joi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că Guvernul oricum nu mai poate funcţiona începând de mâine pentru că se împlinesc 45 de zile de când s-a schimbat structura politică a Guvernului.

10-10-2019 11:58

Turcan către Dăncilă: Sunteţi o persoană particulară ce ocupă abuziv o înaltă demnitate

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă, în prezent, este "o persoană particulară care ocupă abuziv o înaltă demnitate".

10-10-2019 11:29

Corlățean, atac la opozitie: Neo marxiştii şi securiştii, nepoţi, nepoate de securişti

Senatorul PSD, Titus Corlăţean, a ținut un discurs în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, susţinând că moţiunea împotriva Guvernului Dăncilă depusă de opoziţie este ”cea mai slabă” pe care a citit-o în ultimii ani.

10-10-2019 10:58

Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului: ”Moţiunea este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili”

Dăncilă, discurs în plenul Parlamentului: ”Moţiunea este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili”

Moţiunea de cenzură este semnată de aceiaşi oameni amatori, iresponsabili, care vor să demoleze Guvernul fără să vină cu temele făcute, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

"Mă uit în sală şi văd aceiaşi oameni amatori şi iresponsabili. Nu v-aţi schimbat prea mult de când ne-am aflat în acelaşi context din care eu, personal, am crezut că aţi învăţat ceva. Am crezut că aţi înţeles că nu puteţi veni în Parlament să daţi jos un Guvern cu temele nefăcute, că nu puteţi sfida din nou românii, că e obligatoriu să veniţi cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare, dacă voiaţi să reconstruiţi România, aşa cum atât de măreţ ne spuneţi în textul moţiunii de cenzură. Până acum ne e clar cum vreţi să o demolaţi. (...) Cum aveţi de gând să reconstruiţi, stimaţi semnatari ai moţiunii? Din păcate nu aţi înţeles nimic", a declarat prim-ministrul.

Viorica Dăncilă a denunţat "lupta oarbă pornită de cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a cunoscut România vreodată, care acţionează împotriva propriului popor".

10-10-2019 10:44

Tomac: Un senator PMP va veni cu ambulanţa pentru a vota la moţiunea de cenzură

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a anunţat, joi, înainte de dezbaterea moţiunii de cenzură, că toţi parlamentarii PMP sunt prezenţi şi vor vota în favoarea moţiunii. 

10-10-2019 10:27

Barna: ”Un singur parlamentar USR lipseşte din motive de sănătate”

Barna: Sunt optimist, moţiunea de cenzură va trece; un singur parlamentar USR lipseşte din motive de sănătate

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat că toţi parlamentarii partidului sunt prezenţi la şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, cu o singură excepţie, el declarându-se optimist în privinţa adoptării moţiunii de cenzură.

"Colegii mei vor fi toţi prezenţi la moţiune. Avem o singură colegă care are o problemă medicală majoră şi nu poate să participe, să fie aici alături de noi. În rest, suntem toţi aici, vom vota la vedere, transparent. La USR nu există niciun fel de risc. Suntem bloc pe un singur mesaj: România trebuie să se facă bine. Primul pas este adoptarea moţiunii împotriva Guvernului Dăncilă, după care putem intra în anticipate, astfel încât în 3-4 luni să ieşim din criza politică. Sunt foarte optimist, am încredere că moţiunea va trece", a afirmat Barna, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, prin această moţiune de cenzură, Parlamentul are "şansa" de a da jos Guvernul Dăncilă.

"Vedem ameninţările, şantajul. Am auzit cu toţii înregistrările şi declaraţiile doamnei Dăncilă. Parcă în momentul de faţă România chiar e condusă de un grup infracţional organizat. În momentul de faţă, este o mare şansă pentru Parlamentul României să rezolve această situaţie", a susţinut liderul USR.

Orban: ”În cea mai pesimistă evaluare moţiunea de cenzură va trece cu 241 de voturi”

Orban: În cea mai pesimistă evaluare moţiunea de cenzură va trece cu 241 de voturi

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că din cei 237 de semnatari ai moţiunii de cenzură vor lipsi trei, dar că minimum încă 10 parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură vor vota acest document.

"Toate dezinformările, toate intoxicările lansate de PSD pe surse în ultima vreme, în media, sunt nişte minciuni gogonate. Chiar dacă parlamentarii care au semnat moţiunea de cenzură şi care intenţionează să voteze moţiunea de cenzură au fost supuşi unei presiuni uriaşe, unui bombardament de oferte care mai de care mai oneroase, unor presiuni şi ameninţări cum nu au existat vreodată în ultimii 30 de ani, sunt convins că acest Guvern va cădea şi sunt convins că majoritatea parlamentarilor români vor acţiona pentru binele românilor. (...) În cea mai pesimistă evaluare pe care o avem numărul voturilor pro moţiune este 241, cea mai optimistă peste 254", a spus Orban, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare reunite ale PNL, potrivit Agerpres.

El a susţinut că voturile în plus vor veni de peste tot - minorităţi, independenţi şi PSD.

10-10-2019 09:46

Președintele PMP: ”Votul în favoarea moţiunii - un gest de patriotism şi responsabilitate”

Președintele PMP: Votul în favoarea moţiunii - un gest de patriotism şi responsabilitate

Votul în favoarea moţiunii este un gest de patriotism şi responsabilitate, iar parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, a scris pe Facebook, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac.

"A venit momentul eliberării României! Doamne ajută ca parlamentarii să se ridice la înălţimea momentului şi să trimită PSD la locul său în irelevanţa istoriei. Votul în favoarea moţiunii e un gest de patriotism şi responsabilitate. Parlamentarii PMP vor vota la vedere pentru destituirea Cabinetului Dăncilă, cel mai incompetent, ticălos, slugarnic şi obraznic guvern pe care l-a avut această ţară după 1989. Procedăm astfel pentru a debloca instituţiile şi pentru a resuscita România. Ciuma roşie este cea mai gravă molimă care s-a abătut asupra acestor locuri şi votul din Parlament este cel mai bun vaccin cu putinţă", a scris Tomac.

El mai spune că PMP "nu va uita niciodată că membrii Guvernului Dăncilă au dat ordin ca românii să fie gazaţi şi bătuţi cu bestialitate, au fost pe punctul de a ne scoate din Europa, au îngropat Justiţia pentru a fura în tihnă, pun pe butuci economia, au izolat România în plan extern, au abandonat Republica Moldova, au eliberat infractori periculoşi din puşcării, şi-au bătut joc de viitorul ţării, distrugând Educaţia şi Sănătatea, au politizat până la refuz instituţiile statului cu impostori şi slugi incompetente".

"Pentru toate acestea, Guvernul Dăncilă trebuie să plece învârtindu-se şi să îşi ia locul în istorie drept un accident în care sluga unui infractor dovedit a devenit ditamai premierul. Dărâmarea acestui Executiv profund toxic şi incompetent trebuie să fie însă doar primul pas în procesul de reconstruire a României. În calitate de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară, le transmit liderilor celorlalte partide de Opoziţie că trebuie să ne punem cât mai repede la masă pentru a genera o majoritate parlamentară care să valideze un nou guvern asumat politic, care să aibă un mandat bine definit şi să încerce să repare multe din relele recente. Perpetuarea instabilităţii politice sau păstrarea lui Dăncilă agăţată în geam la Palatul Victoria ar reprezenta greşeli uriaşe pe care le-am putea face. Sper ca data de 10 octombrie 2019 să fie o zi luminată în istoria României", a arătat Eugen Tomac. 

Președintele PMP Eugen Tomac

Președintele PMP Eugen Tomac
SURSA: Agerpres
10-10-2019 09:45

Viorica Dăncilă: ”Dacă vreun parlamentar de la PSD va vota astăzi va fi foarte foarte atacat în primul rând de oameni”

10-10-2019 09:42

Dăncilă despre social-democraţii care ar putea vota moţiunea: Nimeni nu-i va ierta dacă vor trăda!

Dăncilă despre social-democraţii care ar putea vota moţiunea: Nimeni nu-i va ierta dacă vor trăda

Preşedintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, susţine că social-democraţii care vor vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului se vor compromite politic şi nu vor fi iertaţi dacă vor trăda "partidul care i-a adus în Parlament".

"Eu cred că acest lucru îi va compromite din punct de vedere politic, dacă fac acest lucru, mai ales având în vedere semnalele primite din teritoriu. Cred că nimeni, nu este vorba de membrii partidului sau de parlamentari, nimeni nu-i va ierta dacă astăzi vor trăda partidul care i-a făcut, i-a adus în Parlamentul României", a spus Dăncilă, la Palatul Parlamentului, înaintea dezbaterii şi votului pe moţiunea de cenzură, întrebată cu privire la eventuala situaţie în care social-democraţi vor vota împotriva Guvernului.

Ea a reiterat că nu are emoţii şi că are încredere că moţiunea nu va trece de votul parlamentarilor.

"Înlocuim actualul Guvern cu ce? Nu au program de guvernare, nu ştim cine vine la guvernare şi cred că acest lucru spune multe", a afirmat preşedintele PSD, potrivit Agerpres.

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă
SURSA: Pro TV
10-10-2019 08:10

Majoritate incertă înaintea moţiunii

Majoritate incertă înaintea moţiunii

Pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă sunt necesare 233 de voturi, dar nu este sigur că Opoziţia le poate strânge. Singurul lucru care rămâne cert este numărul de semnături strânse pentru moţiunea de cenzură. Doar ca PNL nu se poate baza nici măcar pe cei 237 de parlamentari care şi-au trecut numele pe moţiune. 

O senatoare USR lipseşte din motive de sănătate, iar Oana Bîzgan, deputat neafiliat, a plecat din ţară. Deputatul PSD Sorin Bota, deşi semnatar al moţiunii, a dat de înţeles că nu ar vota împotriva Vioricai Dăncilă. Surse politice spun că i s-ar fi promis funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Viorica Dăncilă, premierul României: "Categoric că mizele sunt legate şi de aceste lucruri [justiţia]. Dărâmarea Guvernului presupune de fapt şi numirea procurorilor."

10-10-2019 08:06

Guvernul a reuşit să mai recupereze câteva voturi în ajunul moţiunii

Guvernul a reuşit să mai recupereze câteva voturi în ajunul moţiunii

În pline negocieri, social-democrații au reușit să întoarcă din drum câțiva nemulțumiți ai partidului care trecuseră în tabăra opoziției. Chiar Viorica Dăncilă le-a transmis deputaților PSD că miza rămânerii la guvernare este justiția. Și, prin vocea ministrului dezvoltării, le-a spus că județele vor primi bani pentru proiectele din țară.

Cum opoziția are încă un avans, cel puțin pe hârtie, toți parlamentarii PSD au fost convocați miercuri seară de urgență într-o nouă ședință, la o vilă de protocol. Potrivit surselor care au fost la această discuţie, Viorica Dăncilă a fost foarte optimistă, pozitivă, şi a spus că se aşteaptă ca moţiunea de cenzură să fie respinsă."

Liberalii susţin că au 10 voturi peste numărul necesar pentru schimbarea Guvernului. Ca să recupereze din voturi, Viorica Dancila i-a sunat pe parlamentari pentru a-i convinge să nu voteze moţiunea. Ba mai mult, într-o şedinţă cu deputaţii PSD, i-a avertizat că miza rămânerii la guvernare este justiţia.

În aceeaşi şedinţă, ministrul dezvoltării le-a promis aleşilor PSD ca banii pentru programele de dezvoltare locală vor fi alocaţi chiar la o zi după moţiunea de cenzură. Deputatul Horia Nasra, dat afară de la şefia PSD Cluj acum două săptămâni şi mutat în partidul lui Victor Ponta, şi-a anunţat miercuri revenirea în PSD. La fel a făcut şi deputatul Cornel Itu. 

Alina Gorghiu, senator PNL: "Am văzut înregistrări cu premierul care oferă bani, vorbeşte de dosare penale pentru a-i cumpăra cu diverse funcţii, contracte, bani, angajări la stat."

Cu moţiunea de cenzură pe masă, Partidul Social Democrat a pierdut majoritatea în Parlamentul României.

Puterea voia ca moţiunea să fie votată sâmbătă

Moţiunea de cenzură a fost depusă pe 1 octombrie. Intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!”, moţiunea are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la parlamentari PSD.

Liderii puterii au încercat să facă în aşa fel încât moţiunea să fie supusă la vot duminică, 6 octombrie, dar fost înfrânți în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Liberalii, susţinuţi de USR, PMP, ALDE şi PRO România au reuşit să schimbe radical planul social-democraţilor.

10 octombrie este şi ultima în care premierul ar trebui să meargă în Parlament pentru un vot de încredere după ce ALDE a ieşit de la guvernare. Şi asta deoarece Curtea Constituţională a stabilit că premierul trebuie să obţină din nou votul de încredere al Parlamentului, fiind vorba de un Guvern cu o nouă formulă politică. Numai după ce obţine votul Parlamentului, Viorica Dăncilă poate merge cu propunerile la şeful statului, care este obligat să numească sau să revoce membri ai Guvernului.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Parlamentarii PSD, convocaţi de urgenţă înainte de votul moțiunii. Ce promite Dăncilă
Parlamentarii PSD, convocaţi de urgenţă înainte de votul moțiunii. Ce promite Dăncilă

Se număra orele şi voturile până când moţiunea de cenzură va fi votată. În pline negocieri, social democraţii au reuşit să întoarcă din drum câţiva nemulţumiţi ai partidului, care trecuseră în tabăra opoziţiei.

Ultimele calcule înaintea moțiunii. Un parlamentar a renunțat la vot pentru o funcție
Ultimele calcule înaintea moțiunii. Un parlamentar a renunțat la vot pentru o funcție

Se fac ultimele calcule înaintea moţiunii de cenzură, care va fi votată joi.

Dăncilă, întrebată dacă rectificarea bugetară ”cumpără voturi”: Nu poate fi interpretată
Dăncilă, întrebată dacă rectificarea bugetară ”cumpără voturi”: Nu poate fi interpretată

Premierul Viorica Dăncilă respinge acuzațiile potrivit cărora rectificarea bugetară va fi făcută pentru a cumpăra voturi în Parlament, la moțiunea de cenzură.

Parlamentarii PSD, convocaţi de urgenţă înainte de votul moțiunii. Ce promite Dăncilă
Parlamentarii PSD, convocaţi de urgenţă înainte de votul moțiunii. Ce promite Dăncilă

Se număra orele şi voturile până când moţiunea de cenzură va fi votată. În pline negocieri, social democraţii au reuşit să întoarcă din drum câţiva nemulţumiţi ai partidului, care trecuseră în tabăra opoziţiei.

Ultimele calcule înaintea moțiunii. Un parlamentar a renunțat la vot pentru o funcție
Ultimele calcule înaintea moțiunii. Un parlamentar a renunțat la vot pentru o funcție

Se fac ultimele calcule înaintea moţiunii de cenzură, care va fi votată joi.

Dăncilă, întrebată dacă rectificarea bugetară ”cumpără voturi”: Nu poate fi interpretată
Dăncilă, întrebată dacă rectificarea bugetară ”cumpără voturi”: Nu poate fi interpretată

Premierul Viorica Dăncilă respinge acuzațiile potrivit cărora rectificarea bugetară va fi făcută pentru a cumpăra voturi în Parlament, la moțiunea de cenzură.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă