Zelenski: Situaţia din estul şi sudul ţării rămâne cât se poate de gravă

schimbări zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă că revenirea la viaţa normală a oraşelor şi comunităţilor eliberate din Ucraina continuă şi că 934 de aşezări au fost deja eliberate.

Poliţia şi-a reluat activitatea în 435 de localităţi iar autoguvernarea locală a început să lucreze în 431 de comunităţi. Este important ca Delegaţia UE şi ambasadele ţărilor prietene să îşi reia activitatea la Kiev, mai spune preşedintele ucrainean, arătând că situaţia din estul şi sudul ţării noastre rămâne cât se poate de gravă.

Preşedintele Ucrainei spune că este important ca Delegaţia UE şi ambasadele ţărilor prietene să îşi reia activitatea la Kiev.

”Acesta este unul dintre semnalele necesare pentru a spune Rusiei că nu există alternativă la pace. Nu există nicio alternativă pentru a pune capăt războiului şi a garanta securitatea deplină pentru Ucraina. Cu cât misiunile diplomatice revin la muncă în capitala noastră, cu atât acest semnal important va fi mai puternic. Deja 18 misiuni străine lucrează la Kiev în diferite formate. În special, Italia, Iran, Kazahstan, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, Sfântul Scaun, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Turcia, Franţa, Cehia, Estonia şi altele”, afirmă el.

Potrivit acestuia, revenirea la viaţa normală a oraşelor şi comunităţilor eliberate din Ucraina continuă.

Citește și
Trump-Zelenski
Un VIDEO cu Trump și Zelenski, viral pe Twitter. De ce s-a strâmbat liderul Ucrainei
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

”934 de aşezări au fost deja eliberate. Poliţia şi-a reluat activitatea în 435 de localităţi. Autoguvernarea locală a început să lucreze în 431 de comunităţi. Activitatea sediului umanitar a fost lansată în 361 de aşezări. Restabilim treptat accesul oamenilor la serviciile medicale şi educaţionale, la organele de protecţie socială. Refacem infrastructura rutieră, alimentarea cu energie electrică, gaz şi apă”, anunţă Zelenski.

El atrage atenţia că cele mai mari ameninţări sunt minele plantate de ocupanţi şi obuzele care nu au explodat, conform news.ro.

”Este nevoie de mult timp, de mult efort pentru a le neutraliza pe toate. Şi sunt recunoscător tuturor specialiştilor, tuturor salvatorilor care îndeplinesc această sarcină importantă”, mai spune Zelenski.

”Potrivit liderului ucrainean, situaţia din estul şi sudul ţării rămâne cât se poate de gravă”.

”Ocupanţii nu renunţă să încerce să obţină măcar o victorie pentru ei înşişi printr-o nouă ofensivă la scară largă. Cel puţin ceva cu care îşi pot „hrăni” propagandiştii. (..) Mariupol, Avdiivka, Maryinka, Krasnohorivka, Toretsk, Velyka Novosilka, Zolote, Popasna, Izyum, Harkov, Hulyaipole, Mykolaiv, Vysokopillya, Snihurivka şi zeci, zeci de alte oraşe, zeci de alte comunităţi din estul Ucrainei, comunităţile din sudul Ucrainei , în lupta pentru care se decide soarta poporului nostru şi a libertăţii noastre”, afirmă el.

Preşedintele Ucrainei afirmă că se fac eforturi entru a asigura furnizarea de arme armatei.

”În fiecare zi, toţi diplomaţii noştri, toţi reprezentanţii noştri şi eu personal lucrăm 24/7 prin toate canalele posibile - oficiale şi neoficiale - pentru a accelera livrarea ajutoarelor. Partenerii noştri au început să ne înţeleagă mai bine nevoile. Înţelegeţi exact de ce avem nevoie. Şi exact când avem nevoie de toate acestea. Nu în săptămâni, nu într-o lună, ci imediat. Chiar acum, deoarece Rusia încearcă să-şi intensifice atacurile”, mai spune el.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 57. Dmitro Kuleba se va întâlni, la București, cu premierul Ciucă şi cu ministrul Bogdan Aurescu

turcia nato
Ankara acuză faptul că există ţări membre NATO care doresc un război de durată în Ucraina

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat miercuri că ţări membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova.

volodimir zelenski, charles michel
Zelenski, după întâlnirea cu Charles Michel: „Este momentul istoric în care putem dezvolta viteza maximă în aderarea la UE”

Președintele Zelenski afirmă că reluarea exporturilor de produse agricole ucrainene şi blocarea capacităţii Rusiei de a şantaja Europa cu resurse energetice sunt priorităţi de top pentru toată lumea şi că a discutat şi despre aderarea ţării sale la UE.

 

borodianka
Nouă cadavre ale unor civili, găsite la Borodianka, unele cu ”semne de tortură”

Cadavre ale unui număr de nouă civili au fost descoperite miercuri la Borodianka, în apropiere de Kiev, dintre care unele prezintă ”semne de tortură”, a anunţat în noaptea de miercuri spre joi poliţia capitalei ucrainene.

nava Independența Lituania
Cum a reușit Lituania să renunțe la gazul rusesc: “Dacă noi o putem face, o poate face și restul Europei”

Reducerea livrărilor de gaz ale Rusiei către Occident este o provocare importantă cu care se confruntă liderii europeni. Lituania a reușit, din această lună, să renunțe la gazul rusesc, devenind astfel un model demn de analizat. 

Vanda Semyonovna Obiedkova
O supraviețuitoare a Holocaustului a fost ucisă în Mariupol. Tot acolo s-a ascuns și de naziști în 1941

Vanda Semyonovna Obiedkova, supraviețuitoare a Holocaustului în vârstă de 91 de ani, a fost ucisă în Mariupol.

voluntari crucea rosie
Coșmarul trăit de doi voluntari ai Crucii Roșii după ce au fost capturați de ruși: "Au turnat apă pe mine și m-au bătut"

Volodimir Khropun și Iulia Ivannikova-Katsemon sunt doi voluntari ai Crucii Roșii care îi ajutau pe oameni să fugă din satele aflate pe linia frontului din nordul Ucrainei și care au fost capturați de ruși.

karina
Sfârșitul tragic al Karinei, o tânără violată și ucisă de soldații ruși. Mărturiile terifiante ale tatălui ei

Cu o săptămână înainte să împlinească 23 de ani, Karina Yershova a fost ucisă de soldații ruși în Bucea, lângă Kiev.

tanc, tancuri
Germania: Ucraina va primi ”în zilele următoare” armament greu, inclusiv tancuri şi blindate, din ţări din Europa de Est

Ucraina va primi "în zilele următoare" arme grele, între care tancuri de luptă din partea partenerilor europeni pentru a o ajuta să contracareze ofensiva rusă, a declarat joi ministrul apărării german.

Citește și...
Charles Michel îi promite lui Volodimir Zelenski că UE va face totul ca Ucraina să câştige războiul
Charles Michel îi promite lui Volodimir Zelenski că UE va face totul ca Ucraina să câştige războiul

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, l-a asigurat miercuri la Kiev pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că Uniunea Europeană va face „tot ce îi stă în puteri” pentru ca Ucraina să câştige războiul declanșat de Rusia.

Un VIDEO cu Trump și Zelenski, viral pe Twitter. De ce s-a strâmbat liderul Ucrainei
Un VIDEO cu Trump și Zelenski, viral pe Twitter. De ce s-a strâmbat liderul Ucrainei

O înregistrare video mai veche cu Donald Trump și Volodimir Zelenski a redevenit populară pe rețelele de socializare, datorită contextului actual din Ucraina.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.