„Americanii sunt 'campioni' în ceea ce privește numărul de războaie declanșate”. Patrușev a lansat un nou atac la adresa SUA

nikolai patrusev
Getty

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, a acuzat Washingtonul că a devenit lider "în încălcarea suveranității statelor". Totodată, înaltul oficial de la Moscova a pus la zid și Alianța Nord-Atlantică.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei (SBRF), Nikolay Patrușev (foto articol), a calificat, luni, America drept "campioană" în ceea ce privește numărul de "războaie și conflicte declanșate" în lume.

În timpul unui interviu acordat Gazetei Ruse, Patrușev a precizat că Washingtonul a devenit lider "în încălcarea suveranității statelor" și "în vânătoarea brutală și ilegală de cetățeni ai altor țări".

Patrușev a subliniat că democrația americană este "doar o fațadă frumoasă a sistemului de stat", care ascunde "disprețul față de drepturile americanilor obișnuiți", notează agenția de presă Baha.

Patrușev: „Ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina”

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, influentul Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că ţările NATO sunt parte a conflictului din Ucraina într-un interviu acordat luni ziarului guvernamental rus Rossiskaia Gazeta, citată de News.ro.

Citește și
cameră de tortură
"Vârful aisbergului". Cum a încercat Rusia să șteargă identitatea ucraineană în Herson: camere de tortură și oameni dispăruți
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

"De fapt, ţările NATO sunt o parte a conflictului. Au făcut din Ucraina o mare tabără militară. Ele trimit arme şi muniţii trupelor ucrainene, le furnizează informaţii, inclusiv cu ajutorul unei constelaţii de sateliţi şi a unui număr semnificativ de vehicule aeriene fără pilot. Instructorii şi consilierii NATO antrenează armata ucraineană , iar mercenarii luptă ca parte a batalioanelor neonaziste", a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu care urmează să fie publicat în cursul după-amiezii şi din care Rossiskaia Gazeta a redat un scurt fragment.

În opinia sa, Occidentul nu va opri acest conflict până când Rusia nu va fi învinsă. "Încercând să prelungească această confruntare militară cât mai mult posibil, ei nu îşi ascund obiectivul principal - înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă şi dezmembrarea ei ulterioară", a mai spus Patruşev, reiterând o teză enunţată de Vladimir Putin în discursul său din 21 februarie din faţa Adunării Federale.

Fost şef al serviciului de securitate internă FSB, Nikolai Patruşev este considerat unul dintre cei mai impornaţi membri din cercul de apropiaţi ai lui Vladimir Putin, cu vederi chiar mai naţionaliste decât ale şefului său şi care ar fi avut o influenţă considerabilă asupra declanşării agresiunii asupra Ucrainei şi formării teoriilor imperialiste ale acestuia.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
GALERIE FOTO. Rusia transformă Avdiivka, un oraș din Donețk, într-un
GALERIE FOTO. Rusia transformă Avdiivka, un oraș din Donețk, într-un "loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice"

Rusia transformă Avdiivka într-un "loc asemănător celor din filmele post-apocaplitice", intensificându-şi bombardamentele şi forţând o închidere aproape completă a acestui oraş din linia întâi a frontului, spune un înalt oficial local.  

"Vârful aisbergului". Cum a încercat Rusia să șteargă identitatea ucraineană în Herson: camere de tortură și oameni dispăruți

Eforturile Rusiei de a elimina identitatea ucraineană au dus la apariția unor camere de tortură terifiante în Herson. Un avocat important pentru drepturile omului a lansat un avertisment uluitor.

Viceamiralul (r) Sean Bell: „Putin zăngăne sabia nucleară, încercând să sperie comunitatea internațională”
Viceamiralul (r) Sean Bell: „Putin zăngăne sabia nucleară, încercând să sperie comunitatea internațională”

Rusia va transfera arme nucleare tactice în Belarus, mai aproape de frontierele NATO, a anunțat, Vladimir Putin. Washingtonul a reacționat, cu prudență, dar nu crede că Rusia se pregătește să folosească arme nucleare.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă