Război în Ucraina, ziua 48. Blinken spune că Rusia ar putea folosi ”agenţi chimici” în Mariupol

Toată lumea așteaptă marea ofensivă a Rusiei din estul Ucrainei, în timp ce primarul din Mariupol anunță că peste 10.000 de civili au fost uciși de la începutul invaziei.

ucraina, donbas
Getty

Războiul Rusiei în Ucraina a ajuns la cea de-a 48-a zi, iar Știrile PROTV v-a prezentat în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente.  

12-04-2022 20:17
12-04-2022 22:41

Ucraina a arestat un politician pro-rus

Serviciul de securitate al Ucrainei a transmis că a fost arestat politicianul pro-rus fugar Viktor Medvedchuk.

Acesta a fost în arest la domiciliu pentru suspicinea de trădare, însă a fugit la câteva zile după invazia Rusiei.

Medvedchuk, care spune că Putin este nașul fiicei sale, neagă faptele. O imagine cu acesta purtând cătușe a apărut pe rețelele sociale. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului spune că a văzut fotografia, însă nu poate spune dacă este autentică.

12-04-2022 22:02

Zelenski: „Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, în Parlamentul lituanian, că zilnic sunt descoperite „mii și mii de victime” și „sute de cazuri de torturi barbare”.

„Noi gropi comune sunt găsite aproape zilnic. Cadavre continuă să fie găsite în canale și pivnițe”, a spus acesta.

12-04-2022 21:38

Blinken evocă ”informaţii credibile” cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească ”agenţi chimici” în ofensiva de cucerire a oraşului ucrainean Mariupol

Statele Unite evocă marţi ”informaţii credibile” cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească ”agenţi chimici” într-o ofensivă în vederea cuceririi oraşului ucrainan Mariupol, relatează AFP.

”Noi împărtăşim aceste informaţii cu Ucraina” şi ”ne aflăm în contact direct cu partenerii noştri, cu scopul de a stabili ce se întâmplă în prezent”, declară în faţa presei secretarul de Stat american Antony Blinken.

”Acesta este un subiect de îngrijorare reală”, subliniază el.

Blinken declară, însă, că nu este în măsură să confirme acuzaţii potrivit cărora armata rusă ar fi folosit deja armament chimic la Mariupol.

12-04-2022 20:48

Un britanic care a luptat alături de forțele armate ucrainene în Mariupol, a fost forțat să se predea rușilor împreună cu unitatea sa deoarece au rămas fără alimente și muniții.

Aiden Aslin a transmis familiei si prietenilor că nu mai pot rezista deoarece rușii preiau treptat puterea în Mariupol.

Mama sa a declarat pentru BBC că unitatea fiului ei a dus o luptă grea, dar au fost nevoiți să se predea pentru că „nu mai aveau nicio armă”. Într-un interviu, aceasta i-a cerut premierului britanic Boris Johnson să găsească o modalitate de a-l „doborî pe Putin”.

12-04-2022 20:44

Papa Francisc a condamnat masacrul din Ucraina

Papa Francisc a condamnat masacrul din Ucraina: „Prezentul ne lasă profund tulburați pentru că este marcat de forțele răului. Suferința provocată atâtor persoane fragile și lipsite de apărare, mulți civili masacrați și victime inocente în rândul tinerilor, situația disperată a femeilor și copiilor... Toate acestea ne tulbură conștiința”.

12-04-2022 20:34

Unul dintre principalii opozanţi ai Kremlinului, condamnat la 15 zile de detenţie

Unul dintre principalii opozanţi ai Kremlinului din Rusia, Vladimir Kara-Murza, a fost condamnat marţi la 15 zile de detenţie din cauza ”nesupunerii faţă de forţele de ordine”, declară avocatul acestuia, Vadim Prohorov, AFP.

Vladimir Kara-Murza, în vârstă de 40 de ani, este un fost jurnalist apropiat opozantului Boris Nemţov, asasinat în apropiere de Kremlin, în 2015, şi al lui Mihail Hodorkovski, un fost oligarh care a devenit un critic dur al lui Vladimir Putin.

12-04-2022 20:32

Morgile din mai multe orașe din regiunea Lugansk sunt pline, susține șeful administrației militare regionale.

„Cadavrele zac în subsoluri. Este imposibil să le păstrăm, așa că în timpul pauzelor de la bombardamente, voluntarii și lucrătorii le îngroapă în locurile desemnate”, a transmis acesta.

12-04-2022 20:17

Membrii departamentului de criminalistică al Jandarmeriei Franceze au ajuns la Bucea pentru a căuta dovezi ce să ateste crimele de război petrecute în orașul ucrainean.

12-04-2022 19:30

Aproximativ 21.000 de civili ar fi murit în Mariupol

Primarul din Mariupol susține că aproximatic 21.000 de civili din oraș au fost uciși.

12-04-2022 19:18

O nouă serie de fotografii arată dezastrul lăsat în urmă, într-un sat din Ucraina.

Satul se află în nordul regiunii Cernigău, scăpată de curând de sub controlul rușilor.

12-04-2022 19:17

Preşedintele rus Vladimir Putin apreciază marţi că o ”lipsă de coerenţă” a negociatorilor ucraineni ar împiedica încheierea unui acord între Moscova şi Kiev prin care să se pună capăt ofensivei ruse în Ucraina, relatează AFP.

”Am fost informat ieri (luni) seară că partea ucraineană a schimbat din nou ceva”, a declarat liderul de la Kremlin într-o conferinţăă de presă comună omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, cu care s-a întâlnit în cosmodromul Vostocini, în Extremul Orient rus.

”O asemenea lipsă de coerenţă în puncte fundamentale creează dificultăţi”, critică Putn.

12-04-2022 19:11

Masacrul cu presupuşi civili în localitatea Bucea, care se presupune că a fost comis de trupele ruse ce au staţionat aici, este „un fake”, a declarat marţi preşedintele Vladimir Putin, a cărui ţară neagă orice fel de execuţie sumară în Ucraina.

12-04-2022 17:38

Militarii ruși au împușcat mortal cinci civili, între care doi copii, într-o mașină din Bucea, susțin autoritățile ucrainene.

Aceștia au fost îngropați de localnici la fața locului, lângă mașina lor.

12-04-2022 17:26

Noi bombardamente au avut loc în Donbas

Oficialii ucraineni au anunţat marţi că au avut loc noi bombardamente ruseşti în Donbas, zona din estul Ucrainei pe care se concentrează acum ofensiva rusă, în timp ce o coloană lungă de vehicule militare a fost reperată din satelit în regiunea rusă Rostov îndreptându-se către Donbas.

Şeful administraţiei militare regionale din provincia Lugansk, Serhii Haidai, a declarat marţi că oraşele Severodoneţk, Lisiceansk, Kreminna, Novodrujesk şi Rubijne au fost din nou bombardate, 12 clădiri rezidenţiale fiind lovite de proiectile.

Acesta a mai spus că ploile puternice ar putea îngreuna înaintarea trupelor ruse. ''Acestea au început în ultimele zile să adune sute de unităţi de echipament greu, aducându-le mai aproape de linia frontului. Aceasta sugerează că ofensiva ar putea începe astăzi sau mâine, dar astăzi plouă. Conform prognozei, va ploua mai multe zile'', explică Serhii Haidai.

El subliniază faptul că ploaia ar putea forţa vehiculele militare ruse să folosească şoselele, ceea ce le-ar transforma în ţinte uşoare pentru defensiva ucraineană.

12-04-2022 17:18

Juan Zaratele, consilier la Center of Strategic and International Studies, cu sediul în Washington, a vorbit despre ineficiența sancțiunilor impuse Rusiei, într-un interviu pentru France Press.

12-04-2022 16:52

Peste 400 de cadavre au fost descoperite în Bucea după retragerea forțelor ruse

Primarul din Bucea susține că autoritățile au găsit, până acum, 403 cadavre despre care se crede că au fost ucise de forțele ruse. Acesta a mai transmis, de asemenea, că încă nu este indicat ca rezidenții să se întoarcă în oraș.

12-04-2022 16:40

Președintele din Belarus, Alexander Lukașenko, susține că acuzațiile potrivit cărora Rusia ar fi comis atrocități în Ucraina sunt „o operațiune psihologică efectuată de englezi”.

De asemenea, acesta a mai spus că o „lovitură zdrobitoare” ar fi fost dată asupra teritoriului Rusiei dacă atacul din Ucraina nu ar fi fost ordonat.

12-04-2022 16:16

Rusia a pierdut aproape 20.000 de militari de la începutul războiului

Autoritățile din Ucraina susțin că 19.600 de militari ruși au fost uciși de la începutul războiului.

De asemenea, Ucraina mai transmite că forțele invadatoare au pierdut 1.956 de vehicule blindate, 732 de tancuri și 140 de elicoptere.

12-04-2022 16:09

Șase civili au fost găsiți împușcați mortal în subsolul unei clădiri de lângă Kiev, scrie Sky News.

12-04-2022 15:01

ONU: Acuzațiile de viol și violență sexuală din Ucraina trebuie să fie investigate

Există din ce în ce mai multe rapoarte privind violurile și violența sexuală folosite împotriva femeilor și copiilor din Ucraina, a declarat luni directorul executiv al UN Women, adăugând că acuzațiile trebuie investigate.

"O combinație de deplasări în masă cu o prezență mare de recruți și mercenari și brutalitatea afișată împotriva civililor ucraineni a ridicat toate semnalele de îngrijorare", a declarat Sima Bahous în fața Consiliului de Securitate al ONU.

"Riscul de trafic de persoane crește pe măsură ce situația devine tot mai disperată. Femeile tinere și adolescenții neînsoțiți sunt deosebit de expuși riscului", a adăugat Bahous, potrivit CNN

12-04-2022 14:51

Zelenski cere sancțiuni rapide ale UE împotriva petrolului rusesc și a tuturor băncilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat UE să impună imediat sancțiuni asupra tuturor băncilor și exporturilor de petrol rusesc și să stabilească un termen-limită pentru încetarea importurilor de gaze din această țară.

"Nu putem aștepta... Avem nevoie de decizii puternice, iar UE trebuie să le ia acum. Doar atunci guvernul rus va înțelege că trebuie să caute pacea, că războiul se transformă într-o catastrofă pentru ei", a declarat liderul ucrainean în parlamentul lituanian într-un discurs video.

"Doar atunci guvernul rus va înțelege că trebuie să caute pacea, că războiul se transformă într-o catastrofă pentru ei", a adăugat Zelenski, potrivit Al Jazeera.

12-04-2022 14:20

186 de copii uciși în timpul invaziei rusești - procurorul general al Ucrainei

Cifrele publicate de biroul procurorului general ucrainean arată că 186 de copii au murit în Ucraina de când forțele rusești au invadat țara, pe 24 februarie.

Alți 344 de copii au fost răniți în mijlocul războiului în curs, au declarat oficialii ucraineni, informează Sky News.

12-04-2022 13:28

Putin: Invazia Ucrainei a fost o decizia corectă

Vladimir Putin a motivat invazia Rusiei în Ucraina, afirmând că a luat "decizia corectă".

Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei (...) Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a spus acesta.

 Președintele rus se află în vizită la cosmodromul Vostochny din regiunea Amur, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, unde s-a întâlnit cu omologul său belorus, Aleksandr Lukașenko, potrivit The Guardian.

12-04-2022 12:15

Ministerul ucrainean al Apărării: Rușii au folosit probabil bombe cu fosfor în Mariupol

Informațiile privind posibila folosirea de arme chimice de către ocupanții ruși în Mariupol sunt în curs de verificare. Este posibil ca rușii să fi folosit bombe cu fosfor, susțin ucrainenii.

"Începând de acum, verificăm aceste informații. Încercăm să înțelegem despre ce a fost vorba. Dar pot spune, din datele preliminare, că există, mai degrabă, presupuneri că ar fi putut fi folosite muniții cu fosfor. Informațiile oficiale finale vor fi publicate mai târziu. Dar trebuie să înțelegem că riscul de a folosi arme chimice există, este destul de mare", a declarat ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, relatează Ukrinform.

12-04-2022 12:04

Raport: Putin a trimis aproape 100.000 de ucraineni să se restabilească în estul Rusiei

Aproape 100.000 de refugiați ucraineni au fost trimiși de președintele Vladimir Putin să se restabilească în regiuni din estul Rusiei, potrivit unor documente consultate de The Independent.

Luna trecută, Kremlinul a ordonat ca 95.739 de civili din regiunile Donețk și Luhansk să fie mutați la mii de kilometri distanță de casele lor în zone care includ Siberia și Cercul Arctic din Rusia.

Într-un decret, consultat de The Independent, Moscova a declarat că a "aprobat repartizarea" cetățenilor, notează britanicii de la Sky News.

12-04-2022 11:51

Batalionul Azov afirmă că forțele rusești ar fi folosit arme chimice în timpul bombardamentelor din orașul-port Mariupol. Însă, Pentagonul nu poate confirma acest aspect.

12-04-2022 11:23

Forțele separatiste pro-ruse neagă folosirea de arme chimice în Ucraina

Forțele separatiste pro-ruse din regiunea Donețk au negat că ar fi folosit arme chimice în orașul-port Mariupol din sudul Ucrainei, relatează agenția rusă de presă Interfax, citată de Sky News.

Eduard Basurin, un comandant separatist, a declarat pentru agenția de presă că nu au fost folosiți agenți chimici, în ciuda acuzațiilor ucrainene care susțin contrariul.

12-04-2022 10:41

Moscova ar fi creat un proiect de lege pentru a accelera adopția copiilor răpiți din Ucraina

Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că Rusia a luat peste 121.000 de copii din Ucraina și ar fi elaborat un proiect de lege pentru a simplifica și accelera procedurile de adopție pentru orfani și chiar pentru cei care au părinți și alte rude.

Potrivit lui Kyslytsya, cei mai mulți dintre copii au fost luați din orașul port Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, și duși în estul Donețkului și apoi în orașul rus Taganrog, relatează Euronews.

12-04-2022 10:21

Vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk a declarat că s-a convenit asupra a nouă coridoare umanitare pentru evacuarea civililor astăzi. Printre acestea se numără și din orașul asediat Mariupol, deși civilii vor trebui să folosească mașini private.

Reuters relatează că Vereshchuk a precizat într-o declarație că cinci dintre cele nouă coridoare de evacuare au fost din regiunea ucraineană Luhansk din estul țării, despre care oficialii au declarat că este supusă unui bombardament intens, informează The Guardian.

12-04-2022 09:35

Nokia se retrage de pe piața din Rusia

Nokia se retrage de pe piața rusă, a declarat, pentru Reuters, CEO-ul companiei. Decizia va afecta aproximativ 2.000 de angajați, potrivit The Guardian.

"Pur și simplu nu vedem nicio posibilitate de a continua în această țară, în circumstanțele actuale", a declarat CEO-ul Nokia, Pekka Lundmark. 

12-04-2022 09:26

Japonia impune noi sancțiuni Rusiei, inclusiv familiilor lui Putin și Lavrov

Japonia a impus, marți, sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, blocând bunurile a 398 de cetățeni ruși, inclusiv ale celor două fiice adulte ale președintelui Vladimir Putin, Katerina Tikhonova și Mariya Vorontsova, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului japonez de Externe.

Noile măsuri vizează, de asemenea, membrii familiei ministrului rus de externe Serghei Lavrov, și anume soția sa, Mariya Lavrova, și fiica sa, Ekaterina Vinokurova, potrivit comunicatului, citat de CNN.

12-04-2022 08:23

Rusia a primit echipamente militare din Irak pentru a lupta în Ucraina

Rusia a primit muniții și echipamente militare provenite din Irak pentru efortul său de război din Ucraina, cu ajutorul rețelelor iraniene de contrabandă cu arme, a relatat The Guardian, citată de Al Jazeera.

Munițiile și echipamentele includ grenade propulsate de rachete și rachete antitanc, precum și sisteme de lansatoare de rachete de concepție braziliană.

The Guardian a aflat, de asemenea, că un sistem de rachete Bavar 373 de fabricație iraniană, similar cu sistemul rusesc de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune S-300, a fost donat Moscovei de către autoritățile de la Teheran.

12-04-2022 08:15

Putin se va întâlni astăzi cu Aleksandr Lukașenko

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va întâlni în cursul zilei de astăzi cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, pentru a discuta despre situația din Ucraina și sancțiunile occidentale, potrivit Sky News.

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, atât de pe teritoriul rusesc, cât și de pe cel belarus.

Lukașenko a insistat că Belarusul trebuie să fie implicat în negocierile pentru a rezolva conflictul din Ucraina, afirmând, de asemenea, că Belarusul a fost etichetat pe nedrept drept "complice al agresorului".

Belarus a fost inclus în sancțiunile occidentale, alături de Rusia.

Cei doi se vor întâlni la Cosmodromul Vostochny, un port spațial rusesc din regiunea Amur, în extremul est al Rusiei, a anunțat agenția de presă belarusă Belta.

12-04-2022 07:25

ONU: Aproape două treimi dintre copiii ucraineni au fugit din casele lor

Aproape două treimi din totalul copiilor ucraineni și-au părăsit casele în cele șase săptămâni de la invazia Rusiei, a declarat luni agenția ONU pentru copii UNICEF.

ONU a verificat, de asemenea, moartea a 142 de copii, deși a avertizat că numărul real este aproape sigur mult mai mare.

Manuel Fontaine, directorul pentru programe de urgență al UNICEF, care tocmai s-a întors din Ucraina, a declarat că faptul că 4,8 milioane din cei 7,5 milioane de copii din Ucraina au fost strămutați într-un timp atât de scurt este ceva ce nu a mai văzut să se întâmple atât de repede în 31 de ani de activitate umanitară.

Între timp, ambasadorul ucrainean la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că Rusia a luat peste 121.000 de copii din Ucraina și ar fi elaborat un proiect de lege pentru a simplifica și accelera procedurile de adopție, potrivit BBC.

12-04-2022 06:40

Zelenski: Ocupanţii au lăsat mine peste tot. Cred că asta trebuie de asemenea să fie considerată o crimă de război

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, într-un nou discurs, că armata rusă a lăsat mine peste tot în zonele pe care le-au părăsit, el precizând că şi acest lucru trebuie să fie considerat crimă de război, conform News.

“În regiunile din nordul ţării, din care ocupanţii au fost goniţi, continuă munca pentru aducerea siguranţei. În primul rând, eliminarea minelor. Trupele ruse au lăsat în urmă zeci, dacă nu sute de mii de obiecte periculoase. Acestea sunt abuze care nu au explodat, mine. Zilnic se elimină mii de astfel de obiecte. Ocupanţii au lăsat mine peste tot. În casele asediate. Pe străzi, pe câmpuri. Au minat proprietăţile oamenilor, maşini, uşi. Au făcut totul conştient, pentru a face revenirea în zonele acestea după eliberare cât mai periculoasă posibil. Din cauza acţiunilor armatei ruse, teritoriul nostru este în prezent printre cele mai ‘contaminate’ cu mine din lume. Şi cred că asta trebuie de asemenea să fie considerată o crimă de război a trupelor Rusiei. Ei au făcut deliberat totul pentru a ucide sau a mutila cât mai mulţi oameni posibil, chiar şi atunci când au fost forţaţi să se retragă de pe pământul nostru. Fără ordinele corespunzătoare, nu ar fi făcut-o”, a spus Zelenski.


12-04-2022 06:34

Marea Britanie verifică afirmaţiile despre un atac chimic la Mariupol

Marea Britanie încearcă să verifice informaţii despre eventuala utilizare a armelor chimice în Ucraina de către forţele ruse la Mariupol, un oraş-port strategic aflat sub asediu de mai bine de o lună, a anunţat şefa diplomaţiei de la Londra, Liz Truss, conform Agerpres.

"Informaţii indică faptul că forţele ruse ar fi folosit agenţi chimici într-un atac asupra populaţiei din Mariupol. Lucrăm de urgenţă cu partenerii noştri pentru a verifica informaţiile", a declarat Liz Truss pe contul său de Twitter.

Orice utilizare a acestui tip de arme "ar constitui o escaladare bruscă în acest conflict şi îi vom cere socoteală (preşedintelui rus Vladimir) Putin şi regimului său", a adăugat ea.

Parlamentarul ucrainean Ivanna Klimpuş a indicat la rândul său că Rusia a folosit o "substanţă necunoscută" la Mariupol unde mai multe persoane suferă de insuficienţă respiratorie, potrivit acesteia. "Foarte probabil arme chimice", a adăugat ea pe Twitter.

Regimentul ucrainean Azov, baricadat la Mariupol, susţinuse anterior, într-un mesaj publicat luni pe Telegram, că o dronă rusă a aruncat o "substanţă toxică" asupra soldaţilor şi civililor la Mariupol, precizând că mai multe persoane suferă acolo de probleme respiratorii şi neurologice.

Separatist: Vom recurge la ”trupe chimice” pentru ”a scoate cârtițele din gaura lor”

Potrivit lui Andri Bileţki, fondatorul batalionului Azov, trei persoane au fost otrăvite acolo cu o substanţă toxică necunoscută, a spus el într-un videoclip postat pe Telegram: "Trei persoane prezintă semne clare de otrăvire cu produse chimice de război, dar fără consecinţe catastrofale".

AFP nu a fost în măsură să verifice imediat aceste afirmaţii în mod independent.

Reprezentantul armatei separatiste la Doneţk, Eduard Basurin, citat luni de agenţia rusă Ria Novosti, a afirmat, la rândul său, că trupele care asediază Mariupol ar putea recurge la "trupe chimice care vor găsi o modalitate de a scoate cârtiţele din gaura lor", cu referire la soldaţii ucraineni baricadaţi.

Rusia a negat că a comis crime de război în timpul ofensivei sale din Ucraina, lansată la 24 februarie.

12-04-2022 06:08

Peste 10.000 de civili au fost uciși în Mariupol

Peste 10.000 de civili au murit în oraşul Mariupol, de la startul invaziei, a anunţat primarul Vadim Boicenko, potrivit The Guardian, preluat de News.

Boicenko a precizat că bilanţul deceselor ar putea depăşi 20.000.

El i-a acuzat pe ruşi că au blocat convoaiene umanitare către oraş în tentativa de a ascunde carnagiul.

Boicenko a vorbit şi despre afirmaţii ale oficialilor ucraineni că armata rusă a adus echipamente mobile de incinerare pentru a scăpa de cadavrele victimelor asediului: „Au venit crematorii mobile sub formă de camioane”.

Primarul a mai afirmat că soldaţii ruşi au dus multe cadavre la un centru comercial unde există depozite şi frigidere.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Război în Ucraina, ziua 47. Rusia este acuzată că a folosit o substanță toxică în Mariupol
Război în Ucraina, ziua 47. Rusia este acuzată că a folosit o substanță toxică în Mariupol

Invazia rusă din Ucraina a ajuns în cea de-a 47-a zi. ȘtirileProTV.ro vă prezintă în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale acestui conflict.

Viceprimarul din Mariupol spune că luptele continuă şi afirmă că a 36-a Brigadă a Marinei nu a rămas fără muniţie
Viceprimarul din Mariupol spune că luptele continuă şi afirmă că a 36-a Brigadă a Marinei nu a rămas fără muniţie

Viceprimarul oraşului Mariupol Serghei Orlov a declarat că luptele continuă şi a calificat drept false informaţiile conform cărora armata este pregătită de o "ultimă bătălie" în portul asediat, informează BBC, scrie News.ro. 

China, mesaj ferm pentru NATO: „A perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume”
China, mesaj ferm pentru NATO: „A perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume”

Un purtător de cuvânt al MAE chinez a îndemnat luni NATO să "înceteze imediat răspândirea de dezinformare şi de remarci provocatoare vizând China şi să abandoneze abordarea conflictuală de a trasa linii ideologice", relatează Xinhua.

Război în Ucraina, ziua 47. Rusia este acuzată că a folosit o substanță toxică în Mariupol
Război în Ucraina, ziua 47. Rusia este acuzată că a folosit o substanță toxică în Mariupol

Invazia rusă din Ucraina a ajuns în cea de-a 47-a zi. ȘtirileProTV.ro vă prezintă în format LIVE TEXT cele mai importante evenimente ale acestui conflict.

Viceprimarul din Mariupol spune că luptele continuă şi afirmă că a 36-a Brigadă a Marinei nu a rămas fără muniţie
Viceprimarul din Mariupol spune că luptele continuă şi afirmă că a 36-a Brigadă a Marinei nu a rămas fără muniţie

Viceprimarul oraşului Mariupol Serghei Orlov a declarat că luptele continuă şi a calificat drept false informaţiile conform cărora armata este pregătită de o "ultimă bătălie" în portul asediat, informează BBC, scrie News.ro. 

China, mesaj ferm pentru NATO: „A perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume”
China, mesaj ferm pentru NATO: „A perturbat Europa. Ar trebui să nu mai încerce să destabilizeze Asia şi întreaga lume”

Un purtător de cuvânt al MAE chinez a îndemnat luni NATO să "înceteze imediat răspândirea de dezinformare şi de remarci provocatoare vizând China şi să abandoneze abordarea conflictuală de a trasa linii ideologice", relatează Xinhua.

Recomandări
Lovitură pentru președintele Joe Biden. Fiul său, Hunter, a fost declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat
Lovitură pentru președintele Joe Biden. Fiul său, Hunter, a fost declarat vinovat de toate cele 3 acuzații și va fi condamnat

Fiul președintelui Joe Biden, Hunter Biden, a fost condamnat marți de un juriu, pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă.  

Alegeri locale în România. Noi rezultate anunțate de BEC. PSD și PNL au strâns în total 70% din voturi
Alegeri locale în România. Noi rezultate anunțate de BEC. PSD și PNL au strâns în total 70% din voturi

Centralizarea tututor voturilor continuă, dar pentru PSD și PNL lucrurile sunt deja clare la nivel național.  

România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM
România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM

Vijelii și caniculă, așa am putea descrie vremea din ultimele 48 de ore de la noi din țară.