Război în Ucraina, ziua 131. Turcia a oprit o navă sub pavilion rusesc în largul coastei sale la Marea Neagră

Rusia a declarat că deţine "controlul complet" în regiunea Lugansk, iar comandamentul militar al Ucrainei a confirmat retragerea trupelor din Lisiceansk.

nava
Twitter

ȘtirileProTV.ro au transmis în format LIVE TEXT, luni, 4 iulie, cele mai importante evenimente ale conflictului dintre Ucraina și Rusia.

04-07-2022 21:23
04-07-2022 22:55

Moscova ar putea viza întreaga Uniune Europeană (UE), în reacţie faţă de expulzarea de către Bulgaria a 70 de membri ai corpului dplomatic rus, avertizează luni o purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

04-07-2022 22:48

Premierul suedez promite sprijin Kievului şi sancţiuni împotriva Moscovei

În vizită luni la Kiev şi în suburbiile sale, premierul suedez, Magdalena Andersson, a cerut un sprijin european sporit pentru Ucraina şi noi sancţiuni împotriva Rusiei a cărei armata avansează în estul teritoriului ucrainean, transmite AFP.

"Rusiei nu trebuie să i se permită să obţină câştiguri prin încălcarea dreptului internaţional şi a altor principii fundamentale", a declarat Magdalena Andersson în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

În opinia sa, "cel mai bun mod de a câştiga acest război este de a consolida sprijinul acordat Ucrainei şi de a creşte presiunea asupra Rusiei prin noi sancţiuni".

"Eforturile noastre trebuie să continue atât timp cât este necesar", a pledat ea, subliniind că Ucraina apără "valorile noastre europene comune".

După ce a vizitat oraşe de la periferia Kievului devastate de luptele din primele săptămâni ale conflictului, premierul suedez a spus că a văzut "străzi şi pieţe unde locuinţele au fost înlocuite de cratere" şi unde "au fost comise crime oribile".

"Condamn agresiunea rusă fără sens şi crudă, uciderea civililor, printre care mulţi copii", a mai declarat premierul suedez, promiţând, de asemenea, să participe la reconstrucţia Ucrainei.

La rândul său, Volodimir Zelenski a îndemnat din nou "să se facă totul pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe toţi criminalii de război ruşi".

04-07-2022 21:57

Rușii au pus un fachir în funcția de viceprimar într-un oraș din Ucraina

Serghei Agarkov a fost pus în funcția de viceprimar al orașului Balaklia, Ucraina, de către ruși. În anul 2010, acesta a participat la „Ucrainenii au talent”, unde și-a băgat cuie în nas și s-a lovit cu toporul peste burtă.

Serghei Agarkov a plecat din Ucraina în 2014, iar acum s-a întors pentru a ocupa funcția de viceprimar în orașul ocupat temporar.

04-07-2022 21:43

O jurnalistă din Rusia care se opune războiului a fost internată la o clinică psihiatrică

O jurnalistă din Rusia a fost internată într-o clinică de psihiatrie după ce a scris în spațiul public că „oamenii sănătoși susțin pacea”, făcând referire la războiul lui Putin din Ucraina.

Maria Ponomarenko, în vârstă de 44 de ani, susține că autoritățile încearcă să o distrugă pentru că se opune războiului.

Aceasta este acuzată de răspândirea de fake news cu privire la „operațiunea specială militară” din Ucraina.

Jurnalista riscă 10 ani de închisoare sau încarcerarea pe un termen nedeterminat în unitatea psihiatrică.

04-07-2022 21:36

Ucraina îngheață active rusești și bieloruse în valoare de 12 milioane de dolari

Ucraina îngheață active rusești și bieloruse în valoare de 12 milioane de dolari, potrivit procurorului general.

Activele includ 300 de containere de cale ferată cu îngrășăminte minerale care au fost găsite ca încălcând reglementările vamale ucrainene.

04-07-2022 21:34

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că ar trebui găsite „rute alternative” pentru transportul proviziilor de cereale din Ucraina.

Acesta a sugerat folosirea liniilor de cale ferată sau a Dunării, dacă nu se poate conta pe strâmtoarea Bosfor din Turcia.

04-07-2022 21:23

Premierul suedez a vizitat Ucraina

Premierul suedez Magdalena Andersson a vizitat, luni, Bucea și Borodianka.

„Președintele Volodimir Zelenski spune că ucrainenii luptă nu doar pentru Ucraina, ci pentru lumea civilizată și pentru valorile democratice. Și acesta este adevărul absolut”, a spus aceasta. 

04-07-2022 19:37

Toţi cei trei străini condamnaţi la moarte au făcut recursuri la ”curtea supremă” a ”republicii populare” de la Doneţk

Doi britanici şi un marocan care au luptat în armata ucraineană şi au fost condamnaţi la moarte de justiţia din teritorii separaiste proruse ucrainene au depus recurs la ”curtea supremă” a ”republicii” autoproclamate la Doneţk, aflată în parte sub controlul rebelilor din 2014, relatează AFP.

Britancul Aiden Aslin a depus un recurs luni, a anunţat un purtător de cuvânt al ”curţii supreme” agenţiilor ruse de presă.

Marocanul Brahim Saadoun a făcut acelaşi demers la 1 iulie, precizează într-un comunicst ”curtea”.

Celălalt britanic, Shaun Pinner, a depus un recurs în iunie la această ”curte”, a anunţat avocata sa.

04-07-2022 19:29

Turcia a reţinut nava rusească despre care ucrainenii susţin că transportă cereale furate

Turcia a oprit o navă sub pavilion rusesc în largul coastei sale la Marea Neagră şi investighează acuzaţiile ucrainene potrivit cărora aceasta transportă cereale furate, a declarat luni un responsabil turc de rang înalt, relatează Reuters.

Ambasadorul Ucrainei în Turcia a declarat, duminică, că nava Zhibek Zholy a fost reţinută de autorităţile vamale turce. Ucraina a solicitat anterior Ankarei să reţină nava, potrivit unor documente oficiale consultate de Reuters.

Kievul a acuzat Moscova că fură cereale din teritoriile pe care forţele ruse le-au ocupat de la începutul invaziei din februarie. Kremlinul a negat anterior că Rusia a furat cereale ucrainene.

"La cerere, nava cu numele Zhibek Zholy a fost oprită în largul portului Karasu", a declarat oficialul turc. "Acuzaţiile sunt investigate cu minuţiozitate. Nu scrie pe cereale cui aparţin", a adăugat el.

El a precizat că Turcia este în contact cu Rusia, ONU şi terţe părţi pentru elucidarea chestiunii.

04-07-2022 19:26

Şeful spionajului militar ucrainean: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina s-ar putea încheia anul viitor

Războiul se va încheia, cel mai probabil, anul următor (în 2023), când trupele ucrainene vor ajunge la frontiera de stat a Ucrainei din 1991, recuperând teritoriile ocupate, apreciază şeful Direcţiei principale de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, într-un interviu acordat luni publicaţiei ucrainene RBC-Ukraina.

Primele rezultate ale punctului de cotitură în războiul declanşat de Rusia în Ucraina se vor vedea deja în luna august, a afirmat Budanov, anticipând că până la sfârşitul anului luptele vor scădea în intensitate în mod semnificativ.

"Către sfârşitul anului, să zicem, intensitatea ostilităţilor se va reduce destul de mult. Dar acesta nu va fi încă sfârşitul, este important să înţelegeţi corect ceea ce spun", a afirmat Budanov în interviul pentru RBC-Ukraina.

El a mai spus că, în multe privinţe, Ucraina depinde de sprijinul partenerilor săi, indicând că această asistenţă nu este încă suficientă pentru a elibera definitiv teritoriile ocupate de forţele ruse.

04-07-2022 19:18

Echipajul rus de la bordul ISS exhibă steagurile republicilor separatiste din Ucraina

Agenţia spaţială rusă Roscosmos a postat luni pe Telegram imagini în care echipajul rus de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pozează cu steagurile ”republicilor populare” autoproclamate la Lugansk şi Doneţk, în estul separatist ucrainean, relatează The Guardian.

Cei trei cosmonauţi ruşi de la bordul ISS, Oleg Artemiev, Denis Matveiev şi Serghei Korsakov, exhibă aceste două steaguri - unul albastru deschis, albastru închis şi roşu, iar celălalt negru, albastru închis şi roşu - după ce armata ucraineană a anunţat duminică faptul că s-a retras din oraşul Lîsîceansk, în regiunea ucraineană Lugansk, care a ajuns în întregime pe mâna Rusiei.

”Roscosmos şi cosmonauţii noştri din ISS se alătură mesajului de felicitare a lui Leonid Pasecinik, şeful «republicii populare» (de la) Lugansk, care a evocat o «nouă zi a Marii Victorii»”, proclamă Roscosmos în această postare.

”Este o zi pe care locuitorii din zonele ocupate din regiunea Lugansk au aşteptat-o de mult, opt ani. Suntem convinşi că (data de) 3 iulie 2022 va rămâne gravată în istoria republicii”, adaugă agenţia spaţială rusă.

”Cetăeţeni ai «republicii populare» (de la) Doneţk, aveţi răbdare!”, continuă Roscosmos, în contextul în care în această regiune ucraineană continuă confruntări armate.

04-07-2022 17:35

Imagini inedite cu militarii ucraineni care folosesc sistemele HIMARS

Militarii ucraineni s-au oprit pe șosea, în plină zi, pentru a trage cu sistemele HIMARS primite din partea SUA.

04-07-2022 17:02

UE va crea o platformă pentru reconstrucţia Ucrainei

UE va crea o platformă care să coordoneze reconstrucţia Ucrainei după războiul acesteia cu Rusia, a declarat luni preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a susţinut că reconstrucţia Ucrainei este ''sarcina comună a întregii lumi democratice'', iar premierul său, Denis Şmigal, a estimat la circa 750 de miliarde de dolari costurile acestei reconstrucţii, relatează agenţiile Reuters şi AFP.

Platforma anunţată de Ursula von der Leyen va fi folosită pentru schiţarea nevoilor de investiţii, coordonarea acţiunii şi orientarea resurselor. ''De la începerea războiului, UE a mobilizat în jur de 6,2 miliarde de euro ca asistenţă financiară'' pentru Ucraina şi ''vor mai veni (fonduri). Ne vom angaja într-o reconstrucţie substanţială pe termen mediu şi lung'', a promis preşedinta Comisiei Europene.

Pe respectiva platformă se vor regăsi ţări, instituţii, sectorul privat şi societatea civilă. Banca Europeană pentru Investiţii a propus crearea unui fond pentru reconstrucţia Ucrainei în valoare de circa 100 de miliarde de euro, pe modelul planului european de redresare post-COVID.

04-07-2022 17:00

Lavrov: NATO profită de criza alimentară pentru a-şi asigura o prezenţă în Marea Neagră

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat luni Occidentul că se foloseşte de criza alimentară, încercând să dea vina pe Rusia, pentru a institui o prezenţă navală NATO în Marea Neagră, relatează EFE.

„Anumite încercări ale partenerilor noştri de a lega problema aprovizionării pieţei mondiale cu cereale şi îngrăşăminte ruseşti de deblocarea porturilor ucrainene sunt menite să ascundă planurile lor de a aduce forţe navale NATO aici (în Marea Neagră) şi de a crea un mecanism de export de cereale care să fie controlat de Alianţa Nord-Atlantică”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Lavrov s-a declarat convins că un astfel de scenariu „nu se va întâmpla niciodată pentru că statele riverane Mării Negre înţeleg perfect ceea ce se întâmplă”.

Rusia şi Turcia, potrivit şefului diplomaţiei ruse, care „respectă pe deplin” Convenţia de la Montreux din 1936, ce reglementează trecerea din Marea Mediterană în Marea Neagră, au propus mecanisme pentru „rezolvarea crizei alimentare create artificial, într-un mod destul de nedureros pentru toţi”.

„Încercările de a crea în mod deliberat această criză sunt inadmisibile. Nu există probleme în privinţa exportului nostru de cereale, îngrăşăminte, cu excepţia acelor probleme create de sancţiunile occidentale care, de fapt, au creat bariere ilegale în domenii precum închirierea de nave, plata serviciilor şi escalele portuare, printre altele”, a declarat Lavrov.

El a afirmat că grânele ucrainene rămân blocate în porturile ucrainene din cauza refuzului Kievului de a demina apele sale teritoriale.

04-07-2022 16:12

Un comandant bielorus, dat în urmărire internațională de către Ucraina

Serghei Kolotsei, un militar bielorus, a fost dat în urmărire internațională de către Ucraina după ce ar fi ucis civili din Bucea, scrie Meduza.

Acesta ar fi comandantul unității Gărzii Naționale a Rusiei din regiunea Ulianovsk și ar fi torturat apoi ucis patru persoane.

04-07-2022 16:11

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, a vorbit, într-un interviu acordat RBC-Ucraina, despre cum ar putea arăta viitorul Rusiei după schimbarea conducerii de la Kremlin.

04-07-2022 15:41

Putin felicită trupele ruse pentru „eliberarea” regiunii Lugansk şi ordonă continuarea operaţiunii în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a felicitat luni trupele ruse şi separatiste pentru 'eliberarea' întregii regiuni Lugansk (estul Ucrainei), o etapă importantă pentru Moscova în campania sa militară în Ucraina, şi a ordonat forţelor sale să continue ofensiva în estul Ucrainei, relatează Reuters şi AFP.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul apărării Serghei Şoigu, de la care televiziunea de stat rusă a difuzat imagini, Putin a declarat că trupele implicate în operaţiunea de capturare a regiunii Lugansk trebuie să se odihnească, pentru a-şi reface capacităţile de luptă, şi că alte unităţi militare trebuie să le înlocuiască pentru a continua lupta.

Forţele ruse 'trebuie să ducă la bun sfârşit misiunile potrivit planurilor deja aprobate', a declarat Vladimir Putin în cursul întrevederii cu Serghei Şoigu, conform imaginilor televizate. 'Sper ca în sectoarele lor totul să decurgă aşa cum s-a întâmplat la Lugansk', a adăugat el.

Putin a transmis că-i va decora pe toţi cei care s-au remarcat în luptele pentru cucerirea regiunii Lugansk, promiţând să semneze luni un decret prezidenţial privind conferirea titlului de 'Erou al Rusiei' generalului-colonel Aleksandr Lapin şi comandantului adjunct al Armatei a 8-a din cadrul Districtului federal Sud, Esedull Abacev, pentru rolul lor în luptele din estul Ucrainei, fără alte precizări.

04-07-2022 14:40

Maria Zakharova amenință Ucraina: Ne-am abținut până acum

Purtătorul de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, susține că atacul din weekend asupra Bolgorodului a fost o încercare de provocare a Moscovei.

„Scopul regimului de la Kiev este de a lovi cu arme neghidate în zonele rezidențiale ale orașelor. Înțelegem că aceste acțiuni ale regimului de la Kiev nu au fost doar coordonate cu curatorii săi occidentali, ci, cel mai probabil, provocate de aceștia”, a spus Zakharova într-o declarație video duminică. Ea a precizat că astfel de gesturi sunt făcute pentru a împinge Rusia să răspundă atacurilor și să “dezvoltăm în continuare isteria anti-rusă", notează CNN. 

„Ne-am abținut până acum să luăm astfel de măsuri, dar vom urmări îndeaproape situația”, a adăugat ea.

04-07-2022 14:23

Un pod feroviar cheie din afara Melitopolului a fost distrus

Un pod feroviar cheie care leagă Melitopolul de Tokmak a fost aruncat în aer în weekend, a transmis, luni, primarul exilat al orașului, Ivan Fedorov, într-un video.

Vorbind în direct la Rada TV ucraineană, Fedorov a spus că traficul feroviar de la Melitopol la Berdiansk a fost „complet paralizat” duminică. Rapoartele din presa locală confirmă că podul a fost distrus, dar nu este clar cine este responsabil, conform CNN. 

04-07-2022 14:09

Steagul Ucrainei a fost arborat pe Insula Șerpilor

Forțele armate ucrainene au ridicat drapelul țării pe Insula Șerpilor, după retragerea rușilor, a declarat luni un purtător de cuvânt al Comandamentului de Sud al armatei, căpitanul 1 Natalia Humeniuk, conform CNN.

”Drapelul Ucrainei a fost arborat pe insulă... operaţiunea a fost finalizată, insula a fost returnată în jurisdicţia Ucrainei”, a declarat Natalia Humeniuk.

04-07-2022 13:06

Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenţei în SUA, anunţă Kremlinul

Şeful statului rus, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele american Joe Biden de Ziua Independenţei în SUA, ca urmare a acţiunilor ''neprietenoase'' ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, transmite Reuters.

''În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat'', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. ''Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul'', a adăugat el, citat de Agerpres. 

04-07-2022 11:54

flotă rusă de la Marea Neagră să devină o flotă subacvatică

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis un mesaj special de Ziua Marinei ucrainene.  “Astăzi este Ziua Marinei Ucrainene. În fiecare zi, se lucrează din greu pentru ca întreaga flotă rusă de la Marea Neagră să devină o flotă subacvatică. Acest lucru este esențial pentru securitatea globală. Inclusiv pentru securitatea alimentară. Salut bărbații și femeile curajoase care servesc Marina noastră”, a scris el pe Twitter. 


04-07-2022 11:15

Premierul australian anunţă trimiterea a 34 de vehicule militare în Ucraina

Premierul Australiei, Anthony Albanese, a anunţat după întrevederea sa din Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, că ţara sa va trimite încă 34 de vehicule militare în Ucraina şi va interzice importul de aur rusesc, au informat luni surse oficiale, citate de EFE.

Ajutorul, în valoare de 99,5 milioane de dolari australieni (65 de milioane de euro), include 14 vehicule pentru transportul trupelor şi 20 de vehicule blindate de tip Bushmaster, potrivit unui comunicat al biroului lui Albanese, conform Agerpres.

Înaltul oficial australian a făcut acest anunţ după ce s-a întâlnit duminică la Kiev cu preşedintele ucrainean şi a vizitat Bucea, Irpin şi Hostomel, la periferia capitalei Kiev, unde a văzut ''la prima mână distrugerea şi trauma provocată (de Rusia) poporului ucrainean'', potrivit textului oficial.

04-07-2022 10:44

Ucraina anunţă că a predat până acum cadavrele a peste 400 de militari ruşi

 Guvernul Ucrainei a predat până în prezent cadavrele a peste 400 de militari ruşi căzuţi în luptă, iar Rusia ''le recuperează în secret'', evitând să o facă public pentru ca populaţia să nu vadă acest lucru, a declarat Irina Vereşciuk, viceprim-ministru responsabil cu reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei, pentru presa locală, citată luni de EFE.

''Am returnat peste 400 de cadavre... Evident că sunt foarte puţine, pentru că ştim că-s mulţi mai mulţi'' militari ruşi morţi în război, a explicat oficialul guvernamental., confor Agerpres.

Rusia ''nu vrea ca cetăţenii săi să vadă că este predat un număr mare de cadavre. Îşi dă seama ce potenţial exploziv are un astfel de demers'', aşa că ''o face aproape în secret, nu public, şi încearcă să nu ne predea nouă niciun cadavru'', a adăugat ea.

04-07-2022 10:00

Preşedintele CIO a ajuns în Ucraina şi s-a întâlnit cu Zelenski. În război, au murit până acum 89 de sportivi şi antrenori ucraineni

Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, s-a întâlnit cu liderul ucrainean Volodimir Zelenski, la Kiev, informează president.gov.ua.

“Peste 100.000 de sportivi ucraineni nu au posibilitatea de a se antrena. Sute de facilităţi sportive au fost distruse: acestea sunt atât infrastructuri mari, cât şi facilităţi din şcoli, universităţi şi cluburi”, a spus Zelenski.

El a menţionat că mulţi sportivi ucraineni s-au alăturat forţelor armate pentru a-şi apăra ţara. Până acum, au murit în ostilităţi 89 de sportivi şi antrenori, iar 13 au fost capturaţi de ruşi.

04-07-2022 09:25

Zelenski, după căderea Lisiciansk: Ucraina nu renunţă la nimic şi se va întoarce

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat după căderea oraşului Lisiciansk, ultimul bastion al Kievului în regiunea estică Lugansk, în mâinile ruşilor, că ţara sa ''nu renunţă la nimic'' şi că va reveni în zonele aflate acum sub controlul ruşilor, transmite EFE.

Într-una din recentele înregistrări video postate pe pagina sa de internet, Zelenski se referă la retragerea trupelor Kievului din Lisiciansk după asediul rus care a permis forţelor de invazie să deţină practic controlul asupra întregii regiuni din estul Ucrainei, conform Agerpres.

''Ucraina nu renunţă la nimic. Şi când cineva acolo la Moscova dă informaţii despre regiunea Lugansk, să-şi amintească relatările şi promisiunile făcute înainte de 24 februarie, în primele zile ale acestei invazii, în primăvară şi acum'', a declarat Zelenski, referindu-se la timpul de care au avut nevoie ruşii pentru a reuşi să controleze această regiune, aproape patru luni. ''Să evalueze în mod real ceea ce au obţinut în tot acest timp şi cât au plătit pentru aceasta. Pentru că rapoartele lor actuale se vor transforma în fum, la fel ca cele de dinainte'', a adăugat preşedintele Zelenski.

04-07-2022 07:26

Londra anunţă măsuri de susţinere pentru reconstruirea Ucrainei

Ministrul britanic al Afacerilor Externe, Liz Truss, va prezenta, luni, un plan de susţinere pentru a ajuta Ucraina pe termen lung şi a participa la reconstruirea ţării atunci când războiul cu Rusia se va încheia, potrivit AFP.

 Truss va expune proiectele Marii Britanii pentru sprijinirea ţării pe termen scurt, prin intermediul ajutorului umanitar, dar şi pe termen lung pentur a relansa economia ucraineană oferind expertiza financiară şi economică britanică, a indicat ministerul său într-un comunicat. 

"Recuperarea Ucrainei din războiul de agresiune al Rusiei va fi un simbol al puterii democraţiei asupra autocraţiei. Îi va arăta lui Putin că încercările sale de a distruge Ucraina au avut ca rezultat doar o naţiune mai puternică, mai prosperă şi mai unită", a declarat şefa diplomaţiei britanice, conform News.ro.

"Am fost în frunte în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina în timpul războiului şi vom continua să fim şi în sprijinul planului de reconstrucţie şi dezvoltare al guvernului ucrainean”, a spus ea.

04-07-2022 07:13

Comandamentul militar al Ucrainei a confirmat duminică seara că trupele sale au fost forţate să se retragă din Lisiceansk, spunând că altfel ar exista "consecinţe fatale". 

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că Rusia nu deţine controlul total şi că bătălia continuă la periferia oraşului. El a recunoscut, totuşi, că Ucraina se afla într-o perioadă dificilă, conform News.ro.

"Dacă comandanţii armatei noastre retrag oamenii din anumite puncte de pe front, unde inamicul are cel mai mare avantaj, iar acest lucru este valabil şi pentru Lisiceansk, înseamnă un singur lucru”, a spus Zelenski în discursul său video de seară. "Că ne vom întoarce datorită tacticii noastre, datorită furnizării de arme moderne".

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore
Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore

Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore. Ministrul rus al Apărării pretinde că forțele Moscovei ar fi preluat deja controlul, dar ucrainenii spun că este aprig disputat.

Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale” din Occident: „Suntem provocaţi. Vom risposta imediat”
Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale” din Occident: „Suntem provocaţi. Vom risposta imediat”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate.

Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore
Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore

Soarta orașului Lîsîchansk, ultimul bastion al Ucrainei în provincia Luhansk, se joacă în aceste ore. Ministrul rus al Apărării pretinde că forțele Moscovei ar fi preluat deja controlul, dar ucrainenii spun că este aprig disputat.

Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale” din Occident: „Suntem provocaţi. Vom risposta imediat”
Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale” din Occident: „Suntem provocaţi. Vom risposta imediat”

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.