Premieră la Globurile de Aur. O companie privată organizează ceremonia. Competiția are o nouă gazdă

×
Codul embed a fost copiat

Gala Globurilor de Aur deschide, duminică noapte, sezonul premiilor de film şi televiziune de la Hollywood. Este o ediție a noilor începuturi. O companie privată organizează, în premieră, ceremonia care are o nouă gazdă și o nouă rețea de difuzare.

După ce și-au disputat publicul din cinematografe vara trecută, filmele Barbie și Oppenheimer și-au împărțit aproape frățește și nominalizările. Barbie a primit nouă, iar Oppenheimer - opt.

„Oppenheimer”- thrillerul lui Christopher Nolan despre fizicianul supranumit „părintele bombei atomice” - e considerat mare favorit al secțiunii „cea mai bună dramă”. Are însă adversari redutabilli, precum „Maestro”, pelicula biografică în care Bradley Cooper îl interpretează magistral pe dirijorul și compozitorul american Leonard Bernstein.

De altfel, Cooper e dat drept câștigător sigur al trofeului pentru cel mai bun actor într-o dramă.

Unii cronicari pariază pe triumful peliculei „Killers of The Flower Moon” - un film istoric regizat de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Barbie - fenomenul cinematografic al anului 2023 - pornește cu cele mai mari șanse în cursa pentru Globul de Aur la categoria musical/comedie.

Îi face concurență pelicula „Poor Things” a cărei protagonistă, Emma Stone, e favorită să revendice premiul pentru interpretare. „Succession" domină secțiunea „cel mai bun serial dramatic”, iar „The Bear" pe cea destinată producțiilor de comedie.

Ediția cu numărul 81 speră să spele imaginea Globurilor de Aur, pătată în ultimii ani de acuzaţii de corupţie şi discriminare. Competiția a trecut prin reforme importante. A fost cumpărată de investitori privați. Iar Asociația presei străine de la Hollywood, acuzată de rasism, întrucât nu avea niciun membru de culoare, nu mai formează juriul. În schimb, a fost desemnat un nou comitet director responsabil cu „selecţia, ratificarea şi acreditarea jurnaliştilor ca membri cu drept de vot".

Competiția are și o nouă gazdă, Jo Koy. Comediantul de origine filipineză s-a închis în casă, de când a primit vestea, luna trecută, ca să aibă timp să-și scrie discursul și să urmărească toate producțiile nominalizate.

Jo Koy, amfitrionul galei Globurilor de Aur: „În sfârșit, mi-a venit și mie rândul. Va fi o seară distractivă. Abia aștept”.

Înaintea ceremoniei, vedetele vor defila pe covorul roșu. De-a lungul anilor, divele de la Hollywood au fermecat publicul cu ținute senzuale, elegante ori ieșite din tipare.

Jennifer Lopez ne-a obișnuit cu rochiile sexy, în timp ce Lady Gaga a optat adesea pentru creații de impact.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Hollywood-ul este în febra pregătirilor pentru Globurile de Aur. Ce pelicule sunt campioane la numărul de nominalizări
Hollywood-ul este în febra pregătirilor pentru Globurile de Aur. Ce pelicule sunt campioane la numărul de nominalizări

Hollywood-ul este în febra pregătirilor pentru Globurile de Aur. Mai sunt trei zile pâna la ceremonia de decernare a prestigioaselor trofee, iar covorul roșu a fost deja aranjat de prezentatorul evenimentului.  

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă