Peste 48.000 de decese provocate de coronavirus în SUA, lovită în paralel și de o criză alimentară

×
Codul embed a fost copiat

În Statele Unite, oamenii resimt tot mai apăsat efectele stagnării economiei. Protestele continuă în multe orașe, iar o altă amenințare - sub forma unei crize alimentare de această dată - ia proporții.

Cei rămași fără loc de muncă se așează în toiul nopțiila cozi ca să primească alimente gratis. COVID-19, a luat 48.000 de vieți în America. Numărul total de bolnavi a trecut de 850.000.

În paralel cu criza sanitară, în Statele Unite este în toi și una alimentară. Mii de americani care nu mai au venituri de aproape 2 luni stau la cozi kilometrice pentru a primi un pachet cu mâncare.

Și în Florida voluntarii pregătesc pachete cu alimente pentru cei rămași fără slujbe. Disperați, mulți au venit înainte de ivirea zorilor. Unii au dormit și 6 ore în mașină ca să prindă o porție.

Chiar și o parte a aeroportului din Pittsburgh s-a transformat în cantină socială.

Citește și
sua
O familie din SUA a stat la telefon 30 de ore cu tatăl lor aflat pe patul de moarte
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Discuții tensionate la Washington pentru redeschiderea economiei

 

Disperarea acestor oameni se reflectă și în discuțiile tot mai tensionate de la Washington cu privire la redeschiderea economiei.

Georgia se pregătește să reia gradual activitatea începând de vineri. Totuși, potrivit unui model al pandemiei, acest stat sudic se numără printre cele care n-ar trebui să ridice restricțiile mai devreme de jumătatea lui iunie.

Dr. Anthony Fauci: „Dacă ar fi să-l sfătuiesc pe guvernator, i-aş spune să fie cu grijă. L-aş sfătui să nu pornească totul deodată. Pentru că este pericol ca această contaminare să explodeze iar. Ca responsabil al serviciului de sănătate publică şi ca epidemiolog i-aş recomandă să nu facă asta.”

Primarul din Las Vegas vrea redeschiderea cazinourilor

 

Guvernatorul Georgiei nu este însă singurul care se grăbește. Primarul din Las Vegas ar vrea să se redeschidă totul în "orașul păcatului", inclusiv cazinourile, în pofida pericolului contaminării cu coronavirus.

"Dacă ar apărea iar focare, le închidem din nou" - spune senin Carolyn Goodman, care își oferă orașul pentru un experiment.

Carolyn Goodman, primar Las Vegas: „De unde ştiţi, dacă nu avem un grup de control? De ce să nu fim noi grupul de control? Ştie cineva ceva despre statistici? Trebuie să dezvoltăm un vaccin...”

Carolyn Goodman admite că în aceste condiții testarea pentru coronavirus este absolut necesară, dar ....

Carolyn Goodman, primar Las Vegas: „Asta nu este responsabilitatea noastră. Este treaba departamentului de sănătate, treaba spitalelor, a laboratoarelor...”

Criza sanitară s-ar putea agrava

 

În timp ce dezbaterile între cele două tabere par fără sfârșit, se profilează amenințător și perspectiva unei agravări a crizei.

Dr. Robert Redfield, Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor: „Toamna și iarna viitoare vom avea două virusuri în același timp și va trebui să le diferențiem imediat, care din ele e cel de gripă și care e cel de coronavirus. Nu înseamnă că va fi imposibil, ci că va fi mai dificil să facem distincția între cei doi viruși. ”

Dr. Anthony Fauci, Director National Institute for Allergy and Infectious Diseases: „Vom avea coronavirus și-n toamnă. Nu o să dispară. Vom avea de dat socoteală dacă am susține așa ceva.”

Moment de reculegere pentru un ofițer de poliție răpus de coronavirus

 

Imagini emoționante au fost surprinse în fața unei secții de poliție din New York, unde agenți și membri ai comunitătii au ținut un moment de reculegere pentru un ofițer răpus de COVID-19. Bărbatul de 54 de ani era musulman și a sfârșit cu o zi înainte de a începe Ramadanul.

Participant la momentul de reculegere: „Când pandemia de coronavirus a început să se răspândească, el ar fi putut să o evite. Ar fi putut sta acasă. Dar nu s-a gândit la el. S-a gândit la colegii lui. Aşa că a decis să stea şi să muncească. Şi cred că decesul său este un deces eroic. Moarte la datorie”.

Până acum, 31 de polițiști din New York au pierdut lupta cu noul virus și aproape 15% dintre agenții din metropolă s-au îmbolnăvit.

SUA continuă să lanseze acuzații la adresa Chinei

 

Între timp, liderii de la Washington vin în continuare cu atacuri la adresa oficialilor din Beijing.

Mike Pompeo, secretarul de Stat al SUA: „Noi credem cu tărie că Partidul Comunist Chinez nu a raportat epidemia noului coronavirus în timp util la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Articolul 6 al Regulementului organizaţiei, care este parte a acestei reforme, solicită ca partidul unui stat - care ar include China în acest caz - va continuă să comunice OMS la timp, precis şi cu detalii informaţii despre sănătatea publică. Asta e situaţia, este o obligaţie, chiar dacă Partidul Comunist din China nu a notificat OMS despre epidemia de coronavirus. China nu a partajat toate informaţiile pe care le avea. În schimb, a acoperit cât de periculoasă este această boală”.

Dar reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătătii spun din nou că au primit la timp informațiile.

Pe de altă parte, cotidianul The New York Times scrie că agenții secreți chinezi care actionează în Statele Unite au început să difuzeze încă de la mijlocul lunii martie informații false pe rețele sociale. Unul dintre aceste mesaje avertiza că Administrația Trump urmează să introducă în carantină întreaga țară și să elimine drepturile fundamentale. Mesajele au fost dezvăluite de oficali americani, care au subliniat că astfel de tactici amintesc de cele folosite în trecut de agenții Moscovei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Peste 2.700 de morţi în 24 ore în SUA. Când este așteptat un al doilea val de infectări
Peste 2.700 de morţi în 24 ore în SUA. Când este așteptat un al doilea val de infectări

Peste 45.000 de morți. Este cifra care dă fiori în SUA, unde și numărul de oameni infectați se apropie de 820.000.

O familie din SUA a stat la telefon 30 de ore cu tatăl lor aflat pe patul de moarte
O familie din SUA a stat la telefon 30 de ore cu tatăl lor aflat pe patul de moarte

La fel ca mulți oameni care și-au pierdut persoanele dragi din cauza infecției cu Covid-19, Abby Adair Reinhard nu a putut să fie la spital lângă tatăl ei pe moarte, Don Adair, relatează CNN.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.