Pandemia Covid-19 a început „oficial” și în Coreea de Nord. Țara nu are vaccin, sunt probleme cu rezervele de medicamente

Kim Jong Un
kcnawatch.org

Cel puţin alte opt morţi cauzate de ”febră” au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile după anunţarea unui prim caz de Covid-19 în această ţară izolată, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA, conform AFP, scrie Agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele "rezervelor de medicamente" în capitala Phenian.

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă "mari bulversări", loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Coreea de Nord nu are vaccin împotriva COVID-19

Coreea de Nord nu dispune de niciun vaccin împotriva COVID-19 şi de niciun medicament antiviral şi nu poate desfăşura nicio campanie de depistare în masă.

Conform KCNA, Kim Jong Un s-a plâns duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că "ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii".

Iar farmaciile nu au respectat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.

"Responsabilii guvernamentali şi serviciul public de sănătate care au ca sarcină aprovizionarea nu şi-au suflecat mânecile şi nu au înţeles criza actuală, mulţumindu-se să vorbească despre spiritul de dăruire în serviciul poporului", a mai declarat liderul unic.

Conform agenţiei oficiale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de decese şi cel puţin 564.860 de persoane sub tratament.

Care ar fi cauza numărului mare de decese provocate de coronavirus din Coreea de Nord

Regimul nord-coreean a spus că principala cauză a numărului mare de decese este "neglijenţa" oamenilor în "luarea de medicamente", pe fondul lipsei de cunoştinţe în privinţa variantei Omicron a coronavirusului şi a tratamentului corect, potrivit Reuters.

La Seul, preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că ţara sa va depune toate eforturile pentru a ajuta Coreea de Nord să lupte cu epidemia de COVID-19, spunând că poate furniza vaccinuri împotriva COVID-19 şi alt fel de sprijin medical dacă Phenianul acceptă.

Coreea de Nord a fost printre primele țări care și-a închis granițele în ianuarie 2020 după apariția virusului în China, lăudându-se astfel cu măsurile de protecție împotriva virusului SARS-COV-2.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Coreea de Nord a înregistrat primele decese cauzate de Covid-19
Coreea de Nord a înregistrat primele decese cauzate de Covid-19

Coreea de Nord a înregistrat primele decese cauzate de Covid-19, vineri, după ce joi a anunțat primul caz de infectare.

Coreea de Nord a anunţat primul caz de COVID-19.
Coreea de Nord a anunţat primul caz de COVID-19. "Cel mai mare incident de urgenţă în ţară"

Autoritățile din Coreea de Nord au anunţat, joi, primul caz de infectare cu COVID-19 de la începutul pandemiei, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Kim Jong-un ameninţă din nou cu folosirea
Kim Jong-un ameninţă din nou cu folosirea "preventivă" a armei nucleare

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a reiterat că Phenianul ar putea folosi "preventiv" arma nucleară pentru a contracara forţe ostile, au relatat, sâmbătă, media oficiale, citate de AFP.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.