A început votul anticipat în SUA. Alegător: Abia aștept să votez împotriva lui Trump

alegeri, SUA, Joe Biden
Agerpres

Procesul de votare anticipată în persoană a început vineri în patru state americane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Astfel, alegătorii se pot prezenta la urne în Dakota de Sud, Minnesota, Virginia şi Wyoming.

Vineri dimineaţă, sute de persoane au format cozi de aşteptare la o secţie de vot din Fairfax, Virginia, potrivit Agerpres, care citează CNN.

Oficiali locali le-au spus reporterilor postului că nu au văzut niciodată atât de mulţi alegători prezentându-se în prima zi.

Cele mai multe state americane şi capitala federală Washington D.C. permit votul anticipat fără ca alegătorul să prezinte o justificare, iar în multe state cetăţenii îşi pot trimite opţiunile de vot prin poştă. Carolina de Nord a fost primul stat care a început să le distribuie alegătorilor buletine de vot prin corespondenţă acum două săptămâni.

Preferinţa pentru votul anticipat a crescut în ciclurile electorale recente în cadrul unui efort de simplificare a procesului şi este impulsionată acum de temerile legate de răspândirea coronavirusului în condiţii de aglomeraţie la secţiile de vot.

Citește și
Joe Biden, Michael Bloomberg
Miliardarul Mike Bloomberg donează 100 de milioane de dolari pentru campania lui Biden
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Un sondaj publicat în această săptămână de Washington Post şi ABC News a arătat că 44% dintre alegătorii din Wisconsin şi 39% dintre cei din Minnesota intenţionează să voteze înaintea datei oficiale a scrutinului prezidenţial, 3 noiembrie.

Experţii se aşteaptă la o creştere masivă a votului prin corespondenţă în acest an.

Preşedintele Donald Trump a susţinut în mod repetat că voturile trimise prin poştă sunt vulnerabile la fraudă, chiar dacă nu există dovezi clare în acest sens.

Atât Donald Trump, cât şi candidatul democrat Joe Biden au programate vineri evenimente de campanie în Minnesota, unul din statele cu rezultate greu de anticipat.

Alegător în Minnesota: Abia aştept să votez împotriva lui Trump

 

Potrivit News.ro, care citeaxă Reuters, aproximativ 44 de persoane votaseră în primele 30 de minute de la deschiderea unui singur centru de votare în oraşul Minneapolis, un stat pe care Trump l-a pierdut în 2016, dar pe care vrea să îl câştige de această dată.

În Virginia, autorităţile electorale din comitatele Fairfax şi Arlington, din suburbiile Washingtonului, au raportat o participare masivă, cu cozi formate la uşă.

Unii alegători din Minnesota au spus că sunt nerăbdători să voteze acum pentru a evita posibila aglomeraţie din ziua alegerilor.

Pandemia de coronavirus a modificat tradiţiile electorale din SUA, a redus brusc turneele de campanie ale ambilor candidaţi şi va duce, probabil, la o creştere a votului anticipat şi prin poştă, deoarece americanii încearcă să-şi reducă expunerea la aglomeraţia care poate răspândi boala.

”Am vrut să fac asta”, a spus Jason Miller, de 33 de ani, un pictor care stătea la coadă înainte de deschiderea centrului de votare, pentru a vota cu Biden. El a spus că abia aşteaptă să voteze împotriva lui Trump.

Toţi alegătorii aflaţi la coadă în Minneapolis purtau măşti pentru a se protejarea de coronavirus. Margie Rukavina, în vârstă de 72 de ani, a declarat că este ”nerăbdătoare” să voteze pentru Biden, dar şi că i-ar fi fost teamă să voteze în ziua alegerilor, având în vedere îngrijorările legate de sănătate.

Biden conduce în sondaje

 

Preşedintele republican Donald Trump este în urma lui Joe Biden în sondajele de opinie naţionale, dar încearcă să recupereze terenul în Minnesota, stat unde a pierdut cu aproximativ 1,5 puncte procentuale în faţa democratei Hillary Clinton în 2016, în timp ce a câştigat în statul vecin Wisconsin.

Sondajele de opinie recente, citate de News.ro, arată că Biden are un avantaj confortabil în Minnesota.

Potrivit sondajului, Biden conduce în toate cele trei foste state industriale din aşa-numita ”centură a ruginei”, Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, pe care Trump le-a câştigat în 2016.

Trump urma să organizeze vineri seara un miting de campanie pe un aeroport din Bemidji, Minnesota. După-amiaza, Biden urma să viziteze un centru de instruire sindicală din Duluth, înainte de a susţine un discurs.

Statul Minnesota a fost punctul de pornire al unei mişcări naţionale pentru egalitatea rasială, în urma morţii afro-americanului George Floyd, sufocat cu genunchiul de un poliţist în timp ce se afla în custodia acestuia.

Uciderea lui George Floyd a provocat tuburări sociale la nivel naţional, care au durat luni de zile şi au zguduit şi mai mult ţara deja asediată de pandemia coronavirusului,.

Trump a reacţionat la violenţele stradale cu angajamentul de a menţine ”legea şi ordinea”, afirmând că mulţi dintre protestatari sunt radicali de extremă stânga.

Biden a denunţat violenţele de la unele proteste, exprimându-şi în acelaşi timp sprijinul pentru obiecţiile protestatarilor faţă de rasism şi brutalitatea poliţiei. El a dat afirmat că retorica lui Trump a inflamat situaţia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Donald Trump se contrazice singur cu privire la măsurile luate împotriva coronavirusului
Donald Trump se contrazice singur cu privire la măsurile luate împotriva coronavirusului

Pentru prima oară de la începutul campaniei electorale în Statele Unite, preşedintele Donald Trump a participat la o întâlnire cu alegătorii indecişi, în Philadelphia.

Miliardarul Mike Bloomberg donează 100 de milioane de dolari pentru campania lui Biden
Miliardarul Mike Bloomberg donează 100 de milioane de dolari pentru campania lui Biden

Miliardarul Mike Bloomberg va dona cel puţin 100 de milioane de dolari pentru a susţine campania candidatului democrat Joe Biden în Florida, un stat-cheie în alegerile prezidenţiale din SUA.

Alegeri în SUA. Postările prin care se proclamă victoria înainte de rezultatele oficiale ar putea fi eliminate de Twitter
Alegeri în SUA. Postările prin care se proclamă victoria înainte de rezultatele oficiale ar putea fi eliminate de Twitter

Twitter ar putea elimina postările prin care se proclamă victoria înainte de certificarea rezultatelor, în perioada alegerilor prezidențiale din SUA.

Alegeri în SUA. Trump își îndeamnă susținătorii să voteze de două ori
Alegeri în SUA. Trump își îndeamnă susținătorii să voteze de două ori

Peste mai puțin de două luni, americanii vor decide cine va ocupa Biroul Oval în următorii 4 ani: va rămâne Donald Trump ori se va instala acolo democratul Joe Biden.

Trump, gata să cheltuiească
Trump, gata să cheltuiească "oricât va fi nevoie" pentru a câștiga încă un mandat

Preşedintele american Donald Trump, care s-ar putea confrunta cu un deficit de finanţare, a declarat marţi că este dispus că cheltuiască ”oricât va fi nevoie” din banii proprii pentru a-şi finanţa campania electorală.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.