Trăim cu puțină mâncare. Organismul uman, cel mai bun în economisirea energiei

×
Codul embed a fost copiat

Știm cel mai bine să economisim. Organismul uman știe să trăiască cu puțin. Știe perfect să recicleze și să salveze energie. Propria noastră biologie a inventat, de fapt, regulile economice.  

Cum salvăm energie în cea mai generoasă perioadă gastronomică? O așteptăm cu încântare. Și cu știință.

Prea multă mâncare de sărbatori. O auzim în fiecare an. Niciodată cu rea intenție. Ieșim puțin din oraș.

Andreea Groza: Singura dietă adaptată genelor noastre începe aici. De fapt, un mod normal de a ne alimenta. Suntem încă adaptați la condiția de vânători culegători. Ce găsim în pădure? Găsim frunze. Carne, dacă suntem în stare să vânăm, pește, ouă, tubercuri, adică rădăcinoase, și ciuperci.

Le consumați ca atare. Nu aveți cum să acumulați grăsime în suprafața corpului, dar de sărbatori, toate acestea se combină spectaculos. Bucurați-vă de ele cu înțelepciune.

Citește și
gheata la gratar
VIDEO. Un nou fel de mâncare, ”street food”, devine tot mai popular în China: cuburile de gheață preparate la grătar
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

O palmă de friptură la o masă, o mână de fructe. Toată ziua. Acestea sunt unitățile adaptate orgsnismului dumneavoastră.

Brânza este un concentrat caloric, nu există ca atare în natură. Uleiul are același statut – nu există ca atare în natură. O lingură înseamnă 100 de kilocalorii și nu satură, dar îngrașă. Maioneza este, de fapt, exces de ulei. Nu un mix de galbenuș.

Sarmalele sunt un fel echilibrat de mâncare și nutrititiv și din punctul de vedere al caloriilor, dar fierte în ulei, înseamnă bombă calorică. De aceea, corect se fierb în zeamă de varză, în suc de roșii ori în borș.

Regula de consum?

Două linguri de salată boeuf, trei, patru sarmale la masă. Altfel, toate sistemele metabolice umane dau rateuri.

Ficatul fabrică în fiecare zi până la 700 de ml de bilă sau fiere. Aceasta se adună în vezicula biliară, colecist. Are rol în digerarea grăsimilor. Cantitățile uriașe de grăsime depășesc tot ce poate ficatul să producă într-o zi. Apare greața, care înseamnă că procesul de metabolizare șchioapătă.

Cum ne ajutăm după un festin?

Dr. Irina Ignătescu, medic primar medicină internă:Cafeaua are același efect asupra colecistului. Îl descarcă. Activitatea colecistului este intensă după o cafea”.

Andreea Groza: După ce am făcut listele de cumpărături corecte, aici, în pădure, ne gândim și la cantitatea adaptată pentru propria persoană. Cantitatea adaptată pentru fiecare dintre noi, la fiecare masă, se găsește în propria palmă. Două mâini pline de frunze înseamnă cât ar trebui să manânc la fiecare masă. Ne referim la frunze ori legume crude.

Înainte de masă, o salată. Va duce fibre și vom mânca, mai puțin, din start. În timpul mesei, frunzele ajută la metabolizarea grăsimilor, iar după masă, cafeaua neagră. Fără zahăr. Toate procesele de digestie sunt sprijinite, ulterior, de mișcare. Nu există medicamente care să acopere lipsa acesteia.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
O nouă răsturnare de situație. Ce s-a descoperit în mâncare pacienților care au murit la Spitalul Murgeni
O nouă răsturnare de situație. Ce s-a descoperit în mâncare pacienților care au murit la Spitalul Murgeni

Apar informații noi în cazul pacienților de la Spitalul din Murgeni, unde trei oameni au murit și alţi 29 s-au îmbolnăvit, pe 23 noiembrie.

VIDEO. Un nou fel de mâncare, ”street food”, devine tot mai popular în China: cuburile de gheață preparate la grătar
VIDEO. Un nou fel de mâncare, ”street food”, devine tot mai popular în China: cuburile de gheață preparate la grătar

Cuburile de gheață la grătar au ajuns o mâncare de stradă foarte populară în China, susțin cei de la South China Morning Post, care au publicat și o înregistrare video cu acest obicei neobișnuit.

Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun
Târgul din parcul Moghioroș și-a deschis porțile. Își așteaptă clienții cu mâncare tradițională și decorațiuni de Crăciun

Începe marea așteptare. A lui Moș Crăciun, desigur! Târgurile de sărbători își deschid porțile și în Capitală, iar cel din Sectorul 6 este cel care a dat tonul anul acesta! Joi seară a primit primii oaspeți.

Ce primesc de mâncare ostaticii ținuți sub pământ de către teroriștii Hamas. ”Au lumină doar două ore pe zi”
Ce primesc de mâncare ostaticii ținuți sub pământ de către teroriștii Hamas. ”Au lumină doar două ore pe zi”

Al patrulea grup de ostatici israelieni - format din nouă copii și două femei - a fost eliberat luni noapte de gruparea Hamas.  

Primul cap căzut la Academia de Poliție, după ce studenții au primit mâncare cu viermi și s-au îmbolnăvit de enterocolită
Primul cap căzut la Academia de Poliție, după ce studenții au primit mâncare cu viermi și s-au îmbolnăvit de enterocolită

Un general de brigada al Jandarmeriei noul rector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București. Numirea sa a fost anunțată la mică distanță, după ce studenții au fost trimiși acasă din cauza condițiilor din cămine.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.