Românii vor să-şi facă vacanţele în ţară, dar hotelierii nu profită de oportunitate

×
Codul embed a fost copiat

Vara aceasta poate relansa turismul românesc, însă puțini înțeleg această oportunitate. Un studiu realizat de cea mai mare platformă de recrutări online arată că 80% dintre angajații români își vor petrece concediul în țară.

Specialiștii spun că este momentul perfect ca proprietarii de pensiuni și hoteluri să gândească strategii pentru a-i convinge pe cei care le trec pragul să revină și în anii următori. Însă, în condițiile în care oamenii au câștigat mai puțini bani lunile trecute, preturile sunt la fel de mari ca în 2019 sau chiar au crescut în unele locuri.

Țara noastră are de toate: mare, munte, deltă, defilee, lacuri și peisaje de basm. Și, cel puțin în această vară, clienți ar fi din belșug. Potrivit unui studiu BestJobs, 80% dintre cei care au decis să meargă totuși în concediu vor să rămână în România. Dar fiecare om implicat în turism ar trebui să ofere ceva în plus.

Ciprian Enea, consultant în turism: "În mod normal ar fi bine să lucrăm la nivelul personalului, ar fi bine ca zonele de entertainment din hoteluri să se deșchidă mai mult, să avem o piscină acolo unde ea nu e, ar fi bine ca locurile de joacă să fie ceva mai mari și să arate mai bine, să includem în pachetul turistiic mai multe servicii din partea casei. Sau acea masă tip bufet să conțină mai multe facilități sau pachetul de all inclusive să fie mai bine pus la punct."

Cameră din lut bătut

 

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Eforturi se fac, dar ajung greu la urechile turiștilor: "Farmecul acestei camere e că te teleportează în urmă cu 100 de ani și te face să te simți ca atunci. Este o cameră din lut bătut, foarte răcoroasă vara și călduroasă iarna. Singura tehnologie aici e aparatul cu lămpi."

Daniel are o pensiune în Maramureș și mizează pe ceea ce el numește „turismul de experiență".

Daniel Leș, proprietar pensiune: "Vreau să aduc oameni de aici din sat care să gătească mâncăruri specifice alături de turiști, o pâine bună, o ciorbă și mâncăruri tradiționale din satul românesc. Să-i învățăm și pe copiii noștri să nu mai meargă prin resorturi unde să se ghiftuie ci să aprecieze o mâncare românească de calitate."

Atracțiile neștiute de la Transfăgărășan

 

Hotelierii insistă că sunt de văzut multe locuri care nu-i vor dezamăgi pe români.

Gabriel Roșca, managerul unui hotel din Poiana Brașov: "Încă nu am descoperit Transfăgărășanul. Cine știe că acolo te poți plimba cu barca pe Vidraru?! E o minunăție! Cine știe că acolo sunt foarte multe pensiuni și cabane de o calitate extraoridnară?! Haideți să mergem și pe partea balneo pentru că turismul înseamnă și sănătate."

Pe de altă parte, situația rămâne incertă și se poate schimba de la o zi la alta. Este și temerea multor români care, potrivit studiului, în procent de 75% nu și-au luat concediu până acum, îngrijorați de faptul că lucrurile sunt prea relaxate și nu se mai respectă măsurile de distanțare socială.

Într-o încercare de a-i atrage pe turiști, mai mulți hotelieri de pe litoral oferă gratuitate copiilor până la 12 sau 14 ani pe timpul verii. Iar în Covasna, în ținutul conacelor secuiești, proprietarii afișează certificatul de siguranță prin care atestă că au luat măsuri suplimentare împotriva Covid-19.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
O bancă importantă din România va fi preluată de italieni. Comisia Europeana a dat undă verde
O bancă importantă din România va fi preluată de italieni. Comisia Europeana a dat undă verde

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul Regulamentului UE privind concentrările economice, preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia.

 

Turiști străini tâlhăriți de barmani și hostese în Centrul Vechi. Unul dintre ei a rămas fără 30.000 de euro pe card
Turiști străini tâlhăriți de barmani și hostese în Centrul Vechi. Unul dintre ei a rămas fără 30.000 de euro pe card

Au fost descinderi miercuri la mafia din Centrul Vechi al Capitalei, devenit de multe ori o capcană pentru turiști.  

Un șofer din Bacău a fost prins de două ori conducând beat și cu permisul suspendat, în doar câteva zile. Ce alcoolemie avea
Un șofer din Bacău a fost prins de două ori conducând beat și cu permisul suspendat, în doar câteva zile. Ce alcoolemie avea

Un bărbat în vârstă de 37 ani a fost arestat preventiv după ce în decurs de câteva zile a fost prins de două ori conducând beat şi cu permisul suspendat un autoturism, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bacău.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.