Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște

pasca fara aluat
Shutterstock

Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

Rețetă de pască cu brânză de vaci

Listă de ingrediente

-100ml rom whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
-1 coaja rasă de lămâie
-amaretto
-esenţa de vanilie sau zahăr vanilat
-1 plic praf de copt
-5 linguri de făină
-8 linguri de zahăr
-5 ouă
-100g stafide
-600g brânză de vaci

Cum puteți prepara pasca fără aluat 

Pentru început, punem stafidele la înmuiat în puţin alcool. Cât să le acopere. Dacă nu avem alcool, le putem înmuia şi în apă caldă. Cu cât este apă mai caldă, cu atât mai repede se vor înmuia.

Alegem gălbenuşurile de albuşuri şi amestecăm gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahărul, stafidele, coajă de lămâie, şi vanilia. Amestecăm bine până se omogenizează compoziţia. Adăugăm faina cernută şi amestecată cu praful de copt şi un praf de sare. Amestecăm bine până nu mai avem cocoloaşe de făină. Aici trebuie să avem puţină grijă pentru că dacă brânză de vaci este uscată vom folosi mai puţină faină, iar dacă brânză este foarte moale, vom folosi mai multă faina.

Citește și
mezelar
(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Separat batem albușurile spumă cu un praf de sare. Amestecăm cu grijă şi albusele în compoziţie. Ideea este că aceasta compoziţie nu trebuie să fie foarte moale dar totuşi să curgă (greu).

Ungem o tavă cu unt şi o tapetăm cu făină sau gris. Turnăm compoziţia şi o băgăm în cuptorul încins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi scădeţi puţin temperatura (până la 160 grade) şi mai lăsaţi aproximativ 35-40 minute. Obligatoriu să faceţi testul cu scobitoarea. Înainte să o tăiaţi, lăsaţi-o să se răcească încet.

Rețetă de pască cu ciocolată

Un deliciu pentru cei mici și cei mari, deopotrivă, pasca cu ciocolată este un desert reinterpretat, dar care a căpătat o popularitate deosebită.

Aluatul rămâne același, dar compoziția se schimbă. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru pasca cu ciocolată

-500g făină
-100g unt
-50g drojdie proaspătă
-200ml lapte călduț
-2 ouă
-50g zahăr
-1 linguriță de sare
Pentru umplutură:
-250 g ciocolată neagră
-250 g smântână
-250 g unt
-8 gălbenușuri
-150 g zahăr
-30 g amidon

Încălzește puțin laptele, apoi adăuga drojdia și amestecă până când se dizolvă. Lasă deoparte pentru ca drojdia să se activeze.

Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și zahărul, apoi adaugă untul la temperatura camerei și amestecă bine. Adaugă ouăle și laptele cu drojdia, apoi frământă bine până când obții un aluat moale și elastic.

Întinde aluatul cu un sucitor și așează-l într-o tavă rotundă. Taie surplusul, astfel încât să rămână cam un centimetru în afara formei.

Pentru umplutură, pune smântâna și ciocolata alături de unt pe foc, la topit. Adaugă zahărul și gălbenușurile și amestecă bine. Adaugă apoi amidonul. Toarnă crema în forma de aluat și rulează marginile spre interior. Din aluatul rămas poți face forme pe deasupra.

Se lasă pasca în tavă la crescut, apoi se ung marginile cu un ou bătut. Se bagă la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

După ce se scoate, se lasă la răcit la temperatura camerei, apoi se pune în frigider pentru măcar o oră, astfel încât crema să se întărească.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar
REȚETE DE PAȘTE | Friptură de miel la cuptor și grătar

Friptura de miel la cuptor preparată pentru Paște trebuie să fie bine pătrunsă, condimentată și aromată.

(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993
(P) Mezelar, rețete tradiționale curate, din 1993

În spatele brandului de produse tradiționale Mezelar, se află Altamira Industry, un producător de înaltă calitate, care utilizează carne locală proaspătă, împreună cu rețete tradiționale curate, cu conținut scăzut de aditivi.

Noi reguli pentru producători. Sunt obligați să ceară rețete și să fie supravegheați de medicii veterinari
Noi reguli pentru producători. Sunt obligați să ceară rețete și să fie supravegheați de medicii veterinari

Apar reguli noi în privința medicamentelor administrate animalelor din ferme și gospodării.

Metoda simplă pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă
Metoda simplă pentru o porție de cartofi prăjiți perfectă

Există multe rețete pentru o porție de cartofi ”ca la carte”. Dacă până acum îi prăjeai de două ori în ulei sau dacă îi țineai pe șervețele, atunci erai foarte aproape de perfecțiune.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.