Poliția Română, asaltată de mesaje dure: ”Mor copiii din cauza incompetenței voastre!”

Politia, nu treceti
Facebook/Politia Romana

Pagina de Facebook a Poliției Române este asaltată de comentarii ale românilor care sunt nemulțumiți de modul în care polițiștii au acționat în cazurile Alexandrei și Luizei.

Chiar dacă ultima postare a Poliției Române pe această rețea de socializare este din 24 iulie și nu are nicio legătură cu tragediile din Caracal, românii continuă să transmită organelor legii mesaje dure prin care protestează față de felul în care au fost tratate cazurile celor două adolescente.

Astfel, peste 4500 de persoane și-au arătat indignarea până la această oră în cuvinte dure pe pagina de Facebook a Poliției Române, remarcând totodată faptul că - după scandalul legat de numerele de înmatriculare anti-PSD, ar și după protestele din 10 august 2018 - poliția a închis secțiunea de ”reviews” de pe Facebook, prin care utilizatorii puteau acorda un rating serviciilor prestate de această instituție.

Iată câteva dintre mesajele critice postate pe Facebook-ul Poliției, cu mențiunea că multe dintre acestea conțin expresii injurioase și nu pot fi reproduse aici:

- ”O să îmi iau și eu bătaie peste câteva zile puteți începe să veniți de acum”?”

Citește și
Alexandru Cumpănașu
Cumpănașu, acuzații grave: ”Sunt mulți oameni în Poliție și Parchet care au interesul să mușamalizeze”
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

- ”Hai, băgați o glumiță și înapoi la somn. Inapții p ... oliției.”

- ”Rușine să va fie. Pentru colegul vostru v-ați strâns cu miile, câini, elicoptere, tot tacamul. Când un copil de 15 ani va spune că a fost rapid acționați după 19 ore, ba 19 ore. Rușine miliția română!”

- ” În cazul babutelor ce vând pătrunjel acționați cu rapiditate și maximă "eficientă". Dar în cazul unei fete ce sună de 3 ori și e în pericol de a fi tranșată la propriu cum acționați tablagiilor? Ce ne rămâne de făcut, instituția ce trebuie să ne protejeze numai asta nu face. În cazul asta ne luăm topoare și pistoale după noi, cine mai are încredere în voi bă incompetenților?”

- ”Ați fost sunați de acea fată și ați așteptat până dimineață... Cred că doar în România se poate așa ceva, dacă era vorba de vreun politician cu diaree puneați la dispoziție tot MAI”.

- ”Pe mine m-ați urmărit în trafic cu girofarul să îmi dați o amendă pentru că am vorbit la telefon și în cazul de la Caracal ați așteptat mandatul cu toate că legea și Constituția va permiteau să interveniți!!! Indicii despre ce se petrecea acolo erau, mai ales că era încă un caz de dispariție nerezolvat!!!! Dacă erau fiicele voastre mai așteptați mandatul și ora 6:00? Incompetenților!!! Nu am cuvinte decente să vă descriu....”

- ”Mai bine ați petrece mai puțin timp pe social media și la pozat, și ați face muncă de teren mai multă... Este inadmisibil ce se întâmplă cu cele 2 fete, în 2019. Faceți exerciții și îmbunătățiți alte skill-uri, care pot duce (cândva) la salvarea unei vieți..”

- ”"Siguranța și încrederea"??? În cine? În voi? Sunteți instituția care ar trebui să ne facă să ne simțim în siguranță, dar voi ce faceți???? Copila aia putea fi a oricăruia dintre voi! Dar, bineînțeles, dacă era una de-a voastră, treceați prin foc și apă să o salvați, ignorând orice regulă! Demisia!!!! Demisia tuturor celor implicați în acest caz! Faceți-vă datoria măcar în al 12-lea ceas!”

- ”Mor copiii din cauza incompetenței voastre!!! Sunteți în stare doar să prindeți babe care vând pătrunjel la colț de stradă, pentru asta va plătim salariile și pensiile speciale?”

- ”V-aș răsplăti din nou cu o stea, însă ați scos recenziile imediat după incidentul când i s-au scos numerele de înmatriculare persoanei cu mașina străină. Nimic de spus, timp de gândire mult, reacții prea grele, sisteme învechite, mașini din 98. Sunt multe de spus, însă cei de sus nu privesc și în jos. #incompetența #polițiaÎn2019”

- ”Acum puțin timp, făceați bășcălie pe fondul unor concerte, corelând tinerii participanți cu consumul de droguri. Acum, când niște tineri au avut cu adevărat nevoie de voi, s-a văzut nivelul vostru de profesionalism... Cum de nu l-ați folosit pe celebrul Fluier s-o găsească pe săracă fată? Rușine și dispreț total!”

- ”În loc să fiți niște panseluțe ofuscate și să intentați proces trupei Paraziții pentru o piesă, mai bine dovedeați că exagerează ei prin fapte! A murit un copil din cauza voastră! Scutiți-ne de postări elogioase la adresa colegilor voștri! #sigurantasiincredere, dar nu în poliția română! "Codu penal pentru voi e sfânta scriptură / Da' dacă voi sunteți legea, dreptatea-ndură!"

- ”Am și eu o curiozitate...dacă sun la 112 și va înjur de tot neamul și cu tot tacâmul, în 5 minute sunteți la mine la ușă?! (Să-mi dați amendă, să mă duceți la secție, să-mi dați puțină bătăiță)! E doar o curiozitate...pentru acele fete oricum nu mai aveți ce face...”

- ”Puteți dormi, bă, incompetenților? Puteți pune capul pe pernă știind că un copil a murit din cauza voastră?”

De altfel, Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a declarat sâmbătă pentru Știrile Pro TV că ”sunt mulți oameni în Poliție și Parchet care au interesul să mușamalizeze” cazurile Alexandrei și Luizei.

”Sunt prea multe indicii care mă fac să cred că ceva este dubios. Nu cred că procurorul-șef DIICOT, procurorul general, sunt cei care acționează și mușamalizează acest caz, nu. Dar cred că sub ei sunt foarte mulți oameni și în poliție și în parchet care au tot interesul, fiind parte a acestei rețele, să mușamalizeze” - a spus Cumpănașu pentru Știrile ProTV.

Fragmentele osoase si dentare identificate în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie la locuinţa lui Dincă Gheorghe aparțin Alexandrei Măceșanu.

Cazul de la Caracal a scos în evidență deficiențe care există de mai mult timp în aparatul de stat, dar care au fost ignorate de cei care sunt plătiți din bani publici tocmai pentru a rezolva aceste probleme.

Invitat în podcastul ”România, știi bine!”, Episodul VI, corespondentul Pro Tv Ovidiu Oanță a povestit experiența trăită la Caracal, în orele pe care le-a petrecut acolo pentru Știrile ProTV.

El spune că a fost pur și simplu asaltat de localnici care s-au plâns de faptul că, de-a lungul timpului, au fost ignorați de autorități. Iar mulți dintre ei susțin că o posibilă explicație ar putea fi faptul că unii polițiști sunt ”mână în mână” cu grupările de infractori.

”Și cred că 9 din 10 oameni care veneau să ni se plângă ne spuneau aceleași lucruri, că au de-a face cu polițiști care sunt mână în mână cu acele grupuri de interese, că sunt interlope .. de orice natură ar fi ele, și că practic acel oraș este stăpânit de fărădelege, care este supravegheată, girată - nu știu cât adevăr este în spatele unor afirmații atât de disperate - dar oamenii asta văd, asta relatează, că autoritățile girează aceste grupări care le creează lor probleme și le oferă această nesiguranță în fiecare zi.” - a spus Ovidiu Oanță.

 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
La sediul MAI au fost puși 400 de pantofi ”pentru fiecare copil care dispare anual”
La sediul MAI au fost puși 400 de pantofi ”pentru fiecare copil care dispare anual”

PNL a organizat sâmbătă o acțiune de protest în fața sediului Ministerului de Interne, punând pe asfalt mai multe perechi de încălțăminte.

Cumpănașu, acuzații grave: ”Sunt mulți oameni în Poliție și Parchet care au interesul să mușamalizeze”
Cumpănașu, acuzații grave: ”Sunt mulți oameni în Poliție și Parchet care au interesul să mușamalizeze”

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, a făcut, sâmbătă, noi declarații despre tragedia din Caracal care a îndurerat o țară întreagă.

Reacții după ce un polițist ar fi vorbit despre cazul Alexandrei cu un personaj controversat
Reacții după ce un polițist ar fi vorbit despre cazul Alexandrei cu un personaj controversat

Apar informații tulburătoare despre modul în care a acționat fostul adjunct al poliției Olt, după ce Alexandra a cerut ajutor la 112. Polițistul ar fi luat legătura cu un bărbat care controlează o firmă de pază în Caracal.

Ce le transmite tatăl Alexandrei Măceșanu operatorului și polițistului de la 112
Ce le transmite tatăl Alexandrei Măceșanu operatorului și polițistului de la 112

Tatăl adolescentei din Caracal a avut un mesaj pentru operatorul 112 și polițistul care au vorbit cu Alexandra în cele trei apeluri date joi, la ora 12:00.

Ovidiu Oanță, asaltat cu plângeri de oamenii simpli din Caracal, nemulțumiți de poliție
Ovidiu Oanță, asaltat cu plângeri de oamenii simpli din Caracal, nemulțumiți de poliție

Cazul de la Caracal a scos în evidență multe deficiențe care există de mai mult timp în aparatul de stat, dar care au fost ignorate de cei care sunt plătiți din bani publici tocmai pentru a rezolva aceste probleme.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.