Haos pe aeroportul Henri Coandă. De ce s-a blocat banda pentru bagaje

×
Codul embed a fost copiat

Haos general. Cu asta s-au confruntat vineri dimineaţa mii de pasageri care au plecat sau au sosit pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Totul după ce două pene de curent au provocat mai multe întreruperi ale sistemului de securitate. În paralel s-au blocat şi benzile care transportau bagajele. Nervoşi, oamenii au aşteptat la cozi mai mult decât de obicei.

Sute de persoane au aşteptat dimineaţă mai bine de o oră la terminalul plecări ca să-şi predea bagajele de cală. Banda de transport era însă blocată. În aceste condiţii, angajaţii companiilor de zbor au fost nevoiţi să care chiar ei valizele la avioane.

Emilian Isăilă, pasager: "S-a format o coadă foarte mare. Situaţia a durat destul de mult, o oră, s-au strâns foarte mulţi oameni acolo. Avionul cu care am plecat eu a decolat cu întârziere de jumătate de oră."

Problemele au continuat însă.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Pasager: "Dacă merge banda, o să le pună direct pe bandă, în caz dacă nu, le duc manual".

Pasageri: "Sunt prea multe bagaje în acelaşi timp. Sunt prea multe curse. Asta este problema şi stăm acum să ne asigurăm că bagajele într-adevăr vor ajunge. Avionul pleacă în 30 de minute. Slabe şanse să ajungă."

Reprezentanţii Aeroportului Bucureşti au precizat că aglomeraţia de la ghişeele de check-in s-a creat din cauza numărului mare de pasageri în această perioadă. În plus au fost şi mai multe bagaje ca într-o zi obişnuită. Potrivit acestora benzile au circulat cu intermitenţă din cauza agenţilor de handling, care ar fi încărcat incorect bagajele.

În a treia zi din an, aeroportul Henri Coandă a fost tranzitat de 45.000 de persoane, cu 7.000 mai mult decât media lunii ianuarie. Nu e de mirare, aşadar, că bandă pentru bagaje s-a blocat de mai multe ori pe parcursul zilei. Se întâmplă asta pentru că bagajele sunt puse unul peste celălalt în cele mai multe situaţii, iar bandă se blochează şi se resetează abia după 3 minute. În tot acest timp se formează cozi imense."

Pasageră: "Se sta foarte mult la cozi, am stat o oră când am venit pentru bagaj."

Mai multe pene de curent apărute la reţeaua electrică ce alimentează aeroportul au îngreunat trecerea prin filtrele de securitate şi au generat tensiuni suplimentare. Cu toate acestea, nu s-au înregistrat întârzieri semnificative ale curselor, au dat asigurări reprezentanţii aeroportului.

Aglomeraţie a fost şi în vestul ţării, pe Aeroportul "Traian Vuia" din Timişoara, plin de altfel de romani întorşi din vacanţă.

Tânăr: "De la Londra venim. Am fost vreo câteva zile de revelion la ceva prieteni."

Aglomeraţia s-ar putea prelungi până duminică, avertizează reprezentanţii aeroporturilor.

În cursul primei părţi a zilei de 3 ianuarie 2020, pe aeroportul Henri Coandă s-au integistrat aglomerări la ghişeele de check-in, în special din cauză că numărul de bagaje de cala predate de pasageri a fost mult peste nivelul unei zile obişnuite. În aceste condiţii, deşi nu s-au integistrat defecţiuni la sistemele de benzi de bagaje, acestea au funcţionat cu intermitentă, ca urmare a suprasolicitării şi încărcării incorecte de către personalul agenţilor de handling.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Blocaje la benzile de bagaje și pene de curent la Aeroportul Otopeni. S-au format cozi uriașe
Blocaje la benzile de bagaje și pene de curent la Aeroportul Otopeni. S-au format cozi uriașe

Pasagerii care au dorit să decoleze de pe aeroportul Otopeni vineri dimineaţă au fost nevoiţi să stea la cozi la ghişeele de check-in, din cauza unor blocaje la benzile de bagaje şi a unor pene de curent, potrivit reprezentanţilor CNAB.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.