GALERIE FOTO Prințul Harry a împlinit 35 de ani. Ce mesaj i-a transmis Meghan Markle

Printul Harry - 6
Getty

Prinţul Henry, duce de Sussex, a împlinit duminică 35 de ani, iar soția sa, Meghan Markle, i-a transmis un mesaj emoțional pe contul de Instagram.

”Munca ta în folosul cauzelor de care ești atât de atașat mă inspiră în fiecare zi. Ești cel mai bun soț și minunat tată pentru fiul nostru. Te iubim. La mulți ani!”, este mesajul ducesei de Sussex pentru soțul ei, publicat pe contul lor de Instagram.

Imagini din viața prințului Harry în galeria foto a acestui articol

Mesajule este însoțit de un colaj de imagini cu prințul Harry.

Citește și
Meghan și Harry, momente de tandrețe în public. Cum arată fosta actriță după naștere. FOTO - 8
Mesajul romantic transmis de prințul Harry cu ocazia zilei de naștere a soției sale
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Și Casa regală îi transmite, pe Instagram, un mesaj prințului Harry.

”Îi urăm La mulți ani! ducelui de Sussex – 35 astăzi! #HappyBirthdayHRH”, este mesajul postat pe contul de Instagram al Casei regale.

Prințul Harry, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii

 

Prințul Harry s-a născut la 15 septembrie 1984, la Spitalul St. Mary, din centrul Londrei. Este fiul cel mic al prinţului Charles de Wales şi al prinţesei Diana (1961-1997), fratele mai tânăr al prinţului William şi cel de-al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii.

În 2003 a absolvit colegiul, după care s-a alăturat armatei. Timp de un an, prinţul a călătorit în Australia, Argentina şi Africa. Impresionat de situaţia orfanilor din Lesotho, prinţul a fondat, în 2006, organizaţia de caritate ''Sentebale'' (un cuvânt folosit de oamenii din Lesotho când îşi iau rămas bun, dar care înseamnă ''nu mă uita''), pentru a veni în ajutorul acestora, împreună cu prinţul Seeiso, prietenul său, potrivit site-ului oficial al familiei regale britanice.

În martie 2015, Palatul Kensington a anunţat că, după o carieră militară împlinită, ducele va părăsi forţele armate cu gradul de căpitan. În lunile aprilie şi mai, prinţul a fost detaşat în forţele de apărare australiene, timp în care a staţionat în Darwin, Perth şi Sydney. După această perioadă, prinţul Harry a efectuat o vizită oficială în Noua Zeelandă şi apoi a efectuat un serviciu de voluntariat în domeniul mediului în Africa sub-sahariană. Spre sfârşitul anului, el a început un alt voluntariat în cadrul programului ministerului britanic al apărării, pentru reabilitarea personalului rănit sau bolnav.

Prinţul Henry este iniţiatorul şi organizatorul primei ediţii a Jocurilor Invictus de la Londra, un eveniment sportiv asemănător jocurilor paralimpice, dedicat militarilor răniţi pe front şi veteranilor de război din lumea întreagă. Este patronul Fundaţiei ''Invictus Games''. În 2020, a V-a ediţie a Jocurilor Invictus se va desfăşura la Haga.

Alteţa Sa desfăşoară o serie de activităţi caritabile şi îşi asumă o serie de atribuţii publice, care susţin şi completează activitatea reginei Elisabeta a II-a şi a familiei regale, inclusiv efectuarea de angajamente în Marea Britanie şi turnee oficiale în străinătate. El o reprezintă pe Majestatea Sa la evenimente din Marea Britanie şi străinătate, precum şi la diverse ocazii de stat şi ceremonii alături de alţi membri ai Familiei Regale. Printre acestea se numără, participarea la ceremonia de întâmpinare a unui şef de stat care vizitează Regatul Unit şi la sărbătorirea zilei de naştere oficială a Reginei, cunoscut sub numele de ''Trooping the Color'', scrie Agerpres.

Relația cu Meghan Markle

 

Prinţul Henry a confirmat relaţia cu Meghan Markle, o actriţă americană, în noiembrie 2016, şi au anunţat logodna la 27 noiembrie 2017.

Cei doi s-au căsătorit la 19 mai 2018, în cadrul unei ceremonii organizate la Capela St. George din Castelul Windsor. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii le-a conferit, cu acest prilej, titlul de duce şi ducesă de Sussex. Cu aceeaşi ocazie, prinţul Henry a mai primit titlurile de conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel. Megan Markle a primit rangul de Alteţă Regală.

Primul turneu oficial în străinătate al ducilor de Sussex a avut loc în toamna anului 2018, la câteva luni de la căsătoria lor, şi a cuprins Australia, Fiji, Tonga şi Noua Zeelandă.

Meghan Markle a născut, la 6 mai 2019, un băieţel, cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a şi al prinţului consort Philip şi al şaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Copilul ducilor de Sussex, se numeşte Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Prinţul Henry şi Meghan s-au stabilit la Frogmore Cottage, aflat pe domeniul Castelului Windsor, la circa 40 de kilometri vest de capitala britanică.

 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Kate și William, în vacanță cu o companie low-cost. Suma modestă plătită pe bilete
Kate și William, în vacanță cu o companie low-cost. Suma modestă plătită pe bilete

Prințul William și soția sa Kate au fost surprinși alături de cei trei copii, în timp ce se întorceau din vacanță cu o companie aeriană low-cost.

Mesajul romantic transmis de prințul Harry cu ocazia zilei de naștere a soției sale
Mesajul romantic transmis de prințul Harry cu ocazia zilei de naștere a soției sale

Prinţul Harry a publicat un mesaj pe Instagram în care o felicită pe "uimitoarea" sa soţie Meghan la împlinirea vârstei de 38 de ani şi i-a mulţumit pentru că a acceptat să-l "însoţească în această aventură".

Reacția prințului Harry, după ce a fost acuzat că zboară cu avioane private: „Nimeni nu-i perfect”
Reacția prințului Harry, după ce a fost acuzat că zboară cu avioane private: „Nimeni nu-i perfect”
Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă