Dan Diaconescu, plasat în arest la domiciliu. Este acuzat de acte sexuale cu două gemene minore, refugiate ucrainene

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii din Constanța au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului realizator de televiziune Dan Diaconescu.

UPDATE: Magistrații constănțeni au decis sâmbătă seara să respingă cererea procurorilor de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Dan Diaconescu.

În schimb, fostul patron de televiziune a fost plasat în arest la domiciliul din București.

Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, bănuit de comiterea a doua infracțiuni de act sexual cu un minor și 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, la data de 7 aprilie a.c., Judecătoria Constanța a dispus, fața de acesta, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Constanța.

Dan Diaconescu este acuzat că ar fi întreținut raporturi sexuale în mod repetat contra unor sume cuprinse între 300 și 400 de lei cu două surori gemene minore atunci când s-au consumat faptele. Potrivit anchetatorilor, Diaconescu știa vârsta fetelor.

Citește și
Dan Diaconescu
Casa lui Dan Diaconescu, percheziționată timp de 7 ore. Fostul om de televiziune este acuzat de relații sexuale cu minore
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Totul este o invenție”, a declarat joi seară fostul realizator TV, după ce a fost audiat de procurorii din Constanța. Dan Diaconescu a transmis prin avocat că nu a întreținut relații intime cu fetele și nici nu le-a plătit.

Convins că tot ce i se întâmplă este ”o nebunie”, Dan Diaconescu a urcat zâmbitor în mașina Poliției - după ce a asistat la percheziția făcută în apartamentul lui de la malul mării.

Până spre miezul nopții, avocatul care îl apără a crezut că nimic senzațional nu i se va întâmpla fostului realizator de televiziune.

- Rămâne aici peste noapte? Sau care este procedura?

- Ferească Dumnezeu! Pentru ce să rămână aici? Pentru ce să rămână aici? Dar ce, nu are unde să doarmă?”.

Dan Diaconescu: ”Totul este o invenție, o bazaconie”

Surse apropiate fostului realizator de televiziune au declarat că adolescentele l-au chemat pe Dan Diaconescu într-un apartament din Constanța unde instalaseră, printre perdele, într-un dormitor, un telefon mobil. Ca imaginile să nu devină publice, i-ar fi cerut inițial 10.000 de euro.

În condițiile în care făceam plângere, era imposibili să nu ajungă la urechile familiei mele” - ar fi declarat Dan Diaconescu, potrivit apropiațiilor lui.

Reporter: Au găsit ceva? Se bazeaza pe ceva real?

Dan Diaconescu: Totul este o invenție, o bazaconie!”.

În unele dintre secvențele filmate - aflate acum în dosarul procurorilor - Dan Diaconescu ar fi surprins fără tricou - spun surse apropiate lui, dar nu ar exista niciun act sexual.

Ar mai fi o înregistrare în care fetele minore îi propuneau lui Dan Diaconescu să îi aducă o prietenă de-a lor virgină. Convorbirea ar fost descoperită de poliție în telefonul uneia dintre adolescente, care ar fi fost prinsă la furat.

Ilknur Pintilie: ”Surse din rândul anchetatorilor spun că, în timpul audierilor, Dan Diaconescu nu a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu cele două minore. Le-ar fi spus oamenilor legii că le cunoaște și că ar fi două tinere de origine ucraineană cu care a schimbat două vorbe anul trecut, în timp ce era într-o vacanță pe litoral”.

Dan Diaconescu a fost reținut pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri, de polițiștii din Constanța.

Ovidiu Oanță: ”Situația lui Dan Diaconescu este cât se poate de complicată, pentru că el poate fi considerat recidivist. Fostul realizator de televiziune are la activ o condamnare de 5 ani și jumătate pentru șantaj, pedeapsă pe care nu a executat-o decât parțial și pentru care încă se afla în termenul de supraveghere. Dacă va fi condamnat și pentru noile acuzații de natură sexuală, Dan Diaconescu va fi obligat să execute și restul de închisoare rămas la liberarea condiționată, adică 511 zile”.

El a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, urmând ca vineri să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acuzațiile oficiale: Două infracțiuni de act sexual cu un minor și cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile

"Urmare a cercetărilor efectuate într-un dosar penal, cu privire la un bărbat, de 55 de ani, din municipul București, bănuit de comiterea a două infracțiuni de act sexual cu un minor, 5 infracțiuni de folosire a prostituției infantile, persoana în cauză a fost reținută, pentru 24 de ore", a transmis IPJ Constan'a. 

Fostul realizator de televiziune a fost ridicat, joi, de polițiști din locuința lui din București, într-un dosar în care se fac acuzații de act sexual cu minori și folosire a prostituției infantile.

Diaconescu ar fi plătit - spun surse din anchetă - pentru a avea de mai multe ori relații intime cu două adolescente gemene, minore, și ar fi căutat o fată căreia să-i cumpere virginitatea. "Totul este o invenție", a declarat el joi seara.

Între timp, a fost făcută o percheziție și la un apartament al fostului patron OTV, de la malul mării.

Surse din rândul anchetatorilor spun că în timpul audierilor Diaconescu nu a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu cele două minore. Le-ar fi spus oamenilor legii că le cunoaşte şi că ar fi două tinere de origine ucraineană cu care a schimbat două vorbe, anul trecut în timp ce era într-o vacanţă pe litoral. 

Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu: „Era vorba de două refugiate ucrainence. (Reporter: El le cunoaște pe fetele acestea?) El mi-a spus ca da, stau undeva foarte aproape de locuința lui. Nu a fost găsit intr-un dulap, ci era in dressing. Din dormitor a ajuns în dressing, unde l-au întâmpinat organele de poliție.”

Poliţiştii serviciului de investigaţii criminale au percheziţionat şi apartamentul pe care Diaconescu îl are într-un cartier rezidenţial de la malul mării. Au ridicat de aici mai multe laptopuri, calculatoare, stickuri care spera că îi vor ajuta în desfăşurarea anchetei.

Senzațional și în direct - cum îi plăcea să spună - Dan Diaconescu a fost ridicat din vila lui din cartierul Primăverii din București după ce, până atunci, polițiștii Biroului de investigații criminale din Constanța i-au percheziționat, șapte ore, casa.

Când au descins ofițerii, fostul om de televiziune era acasă, cu soacra și soția. Dan Diaconescu a fost găsit într-o încăpere mică pentru haine - unde se refugiase, din dormitor.

Este acuzat de act sexual cu un minor, în formă continuată, și folosirea prostituției infantile, la fel, în formă continuată.

Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu: „L-am întrebat și a spus că nici vorbă de așa ceva. Urmează să ne lămurim, să vedem, să ni se prezinte și probele.”

Anchetatorii spun că faptele de care este acuzat Dan Diaconescu s-ar fi întâmplat în 2020 și în 2021. În acea perioadă, fostul om de televiziune ar fi plătit să întrețină relații intime, în București și în Constanța, cu o fată despre care știa că este minoră. La fel ar fi procedat și cu sora geamănă a acesteia, în vârstă de 15 ani și patru luni la acea vreme.

Reporter: A avut legături cu minore domnul Diaconescu? Ar putea fi motivate aceste bănuieli?

Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu: „Niciodată. Niciodată.”

Anchetatorii spun că Dan Diaconescu ar fi încercat să găsească și o fată minoră căreia să îi cumpere virginitatea. Una dintre adolescentele pe care le-ar fi plătit pentru sex l-a păcălit însă. I-a spus că a găsit ce caută, l-a filmat și ulterior l-a şantajat cu imaginile. Din vila fostului om de televiziune au fost ridicate de poliție telefoane și laptopuri.

Alexandru Morărescu, avocatul lui Dan Diaconescu: „Urmează ca, eu știu, echipamentele electronice să fie expertizate potrivit legii, și să vedem care va fi rezultatul acestor percheziții informatice.”

OTV - televiziunea de apartament construită pe cazul Elodiei

Ancheta care îl vizează pe Dan Diaconescu este făcută de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.

Dan Diaconescu a părăsit vila din cartierul Primăverii însoțit de o escortă a poliției din Constanța, care a avut misiunea de a-l duce în fața anchetatorilor pentru a da explicații în legătură cu suspiciunile care planează împotriva lui.

Dan Diaconescu este creatorul OTV, o televiziune de apartament, care în anii 2000 - în momentele sale de glorie - reușea să adune câteva sute de mii de telespectatori pe seară. Cine ar putea uita aparițiile lui alături de personaje precum Tolea Ciumac sau Magda?

Dan Diaconescu în direct a atins celebritatea odată cu deschiderea anchetei penale legată de moartea Elodiei Ghinescu, ucisă de soțui ei, polițistul, la acea vreme, Cristian Cioacă.

Felul în care trata subiectele de presă, încălcările frecvente ale vieții private, dar și ale regulilor electorale, au dus la închiderea în două rânduri a OTV, o dată în 2002, apoi - definitiv - în 2013.

PPDD-partidul lui Dan Diaconescu

Celebritatea l-a făcut pe Diaconescu să viseze și la o carieră politică.

A creat un partid - PPDD - și a încercat să devină deputat, europarlamentar și chiar președinte.

În cazul în care nu mergem la pușcărie, mergem direct la președinție” - spunea el în 2014.

A eșuat de fiecare dată, iar partidul său a dispărut din politică, după ce a reușit să trimită în Parlament mai mulţi reprezentanți.

Spectacolul din viața lui Dan Diaconescu a continuat totuși. În 2012, a câștigat licitația prin care era scos la vânzare combinatul Oltchim - pe care afirma că vrea să îl salveze.

Aș vrea ca acești bani, dacă îi vom plăti în această seară, sau mâine să ajungă, direct la salariați” - afirma el în direct, în 2012.

Dan Diaconescu s-a plimbat la acea vreme, prin București, cu pungi pline de euro - dar cele 45 de milioane de euro promise nu au ajuns la stat, iar Guvernul Victor Ponta a anulat tranzacția.

Trei ani mai târziu, în martie 2015, Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv la cinci ani și șase luni de închisoare pentru șantaj - după ce a cerut unui primar din Arad 200.000 de euro ca să nu dezvăluie opiniei publice informații compromițătoare despre el.

Fostul realizator de televiziune a ieșit însă mai devreme din penitenciar, după doar doi ani și jumătate.

Dacă acuzațiile de acum se vor dovedi adevărate, Dan Diaconescu riscă să ajungă din nou în închisoare. La pedeapsă i se va adăuga și perioada din condamnare pe care nu a mai executat-o, adică aproape 3 ani.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Dan Diaconescu, găsit în debara de mascații veniți la percheziție. O minoră l-ar fi șantajat să nu-l denunțe
Dan Diaconescu, găsit în debara de mascații veniți la percheziție. O minoră l-ar fi șantajat să nu-l denunțe

Fostul realizator de televiziune Dan Diaconescu a fost ridicat de polițiști din locuința lui din București și dus pentru audieri la Constanța, într-un caz în care se fac acuzații de act sexual cu minori și folosire a prostituției infantile.

Casa lui Dan Diaconescu, percheziționată timp de 7 ore. Fostul om de televiziune este acuzat de relații sexuale cu minore
Casa lui Dan Diaconescu, percheziționată timp de 7 ore. Fostul om de televiziune este acuzat de relații sexuale cu minore

Dan Diaconescu, cunoscut realizator de emisiuni TV, și fost proprietar al OTV, este acuzat de relații sexuale cu minore. Casa acestuia din Capitală a fost percheziționată timp de șapte ore, iar Diaconescu a fost dus la Constanța, pentru audieri.  

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă