Când ar putea fi anunțată decizia finală privind suspendarea Simonei Halep, în scandalul de dopaj

×
Codul embed a fost copiat

Simona Halep este în contact permanent cu un tribunal independent al Agenției de Integritate pentru Tenis, de la Londra, după ce a fost suspendată provizoriu din toate competițiile oficiale.

Fostul lider mondial urmează să dea oficial primele explicații în fața forului internațional, pentru acuzațiile că s-ar fi dopat cu o substanță interzisă.

Între timp, Simona primește încurajări din partea fostei mari gimnaste Andreea Răducan. Fosta campioană olimpică știe prin ce trece Simona Halep. În 2000, la Sydney, abia câștigase aurul olimpic la individual compus, când Comitetul Olimpic Internațional i-a retras titlul pentru că fusese testată pozitiv la pseudoefedrină, o substanță ce se regăsea în pastila de răceală pe care Răducan o luase înainte de probe. Într-o postare pe contul ei de socializare, fosta mare gimnastă a vorbit despre cazul Simonei Halep, suspendată de curând pentru suspiciuni de dopaj cu o substanță interzisă, dar și despre nedreptate.

„Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora sau chiar pentru ego-ul lor. Exact asta am simțit la Sydney, unde membri din comisia care a judecat cazul meu au recunoscut că nu era un caz de dopaj, ci pur și simplu o eroare medicală”, a scris pe Facebook Andreea Răducan..

Andreea Răducan spune că nu cunoaște detalii din cazul Simonei Halep, însă crede că un sportiv nu ar trebui să poarte întreaga responsabilitate pentru ce se întâmpla cu sănătatea lui.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

„Niciodată nu aș putea pretinde că știu mai multe decât știe un medic sau un biochimist în domeniul medical. În concluzie, consider că fiecare membru al unei echipe sportive își are rolul său bine definit, pe care trebuie să și-l ducă până la capăt pentru scopul comun de a învinge”, a continuat Andreea Răducan.

 

Pentru Simona Halep, competiția s-a mutat acum din teren la o comisie independentă de disciplină. Împreună cu o echipă de avocați internaționali specializați în arbitraj sportiv, fosta lideră mondială în tenisul feminin trebuie să arate că nu a încercat să înșele și că suspendarea, fie ea și provizorie, este nejustificată. Halep mai are la dispoziție o zi să conteste notificarea ITIA, primită pe 7 octombrie.

Surse din anturajul Simonei Halep susțin că sportiva ar urma să stabilească un calendar al audierilor legate de aceste suspiciuni de dopaj, împreună cu oficialii unui tribunal Independent specializat în arbitrarea, medierea și judecarea disputelor sportive. Audierile, susțin aceleași surse, ar urma să fie făcute în sistem videocall, pentru că de la aflarea veștii, Simona Halep nu ar mai fi plecat din țară și ar fi rămas acasă, la Constanța, alături de familie.

Procedurile de la Sport Resolutions, instanța de arbitraj de la Londra, pot dura câteva săptămâni înainte ca Agenția de Integritate să ia o decizie definitivă. Simona Halep se poate alege cu o suspendare, de până la 4 ani, dacă se dovedește că a luat în mod deliberat substanța interzisă. Sau una mai blândă dacă demonstrează lipsa intenției.

Ultimul pas, în cazul unei decizii definitive de suspendare, este tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro
Un bărbat din Buzău a câștigat 600.000 de euro după finala Champions League. Cum s-a îmbogățit cu doar 2 euro

Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român.

 

România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj
România a cucerit şapte medalii de aur și trei de argint la Europenele Under-19 de canotaj

Echipajele României au obţinut şapte medalii de aur la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori (Under19) 2024 de la Kruszwica (Polonia).

Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a
Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, după o finală de vis cu Borussia Dortmund. A 15-a "urecheată" pentru "Los Blancos"

Real Madrid este noua regină a Europei. Echipa spaniolă a câștigat, sâmbătă, pentru a 15-a oară în istorie, Liga Campionilor.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.