Asistentă medicală cu Covid-19, internată în Suceava: „În 7 zile o singură dată a venit cineva la mine”

×
Codul embed a fost copiat

Spitalul Judeţean Suceava rămâne locul din ţară în care se dă cea mai grea luptă cu noul coronavirus. Aici sunt internaţi 244 de pacienţi cu COVID-19. Jumătate sunt medici.

Ca să facă faţă numărului mare de pacienţi, medicii doctorii care se aflau în izolare şi sunt asimptomatici, ori au ieşit negativ la teste au fost chemaţi la muncă. Prefectul a cerut instalarea unui spital militar în oraş, în timp ce Federaţia Sanitas solicită ca el să fie demis pentru modul în care a gestionat întreaga situaţie din judeţ.

O asistentă medicală testată pozitiv pentru Covid-19 și internată săptămâna trecută la Infecţioase e cuprinsă de deznădejde în lupta ei, a celorlalţi pacienţi şi a medicilor cu boala.

„Sunt două toalete la 50 de bolnavi. Asistente - găsești una, vine dimineața, și mai vine una dacă ai norocul să vină seara, e bine. Infirmierele vin când aduc mâncarea, se preconizează să strângă casoletele cu mâncare, fiindcă nu se mănâncă. Un singur doctor a venit de joi, de când sunt eu. A venit un singur doctor.

A venit o asistentă și am zis: 'Dacă ne este rău noaptea, ce facem?' 'Cădeți din picioare!'. Vi se pare normal? Sunt asistentă medicală. Eu, dacă făceam așa ceva pe secție la mine, mă zburau afară. Nu vine nimeni să spună când plecăm, dacă suntem bine, dacă nu suntem bine. De șapte zile, de când sunt aici, o singură dată a venit cineva la 3 noaptea și mi-a luat tensiunea", a declarat o asistentă pentru Știri Suceava.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Noul manager al Spitalului Judeţean nu a putut fi contactate luni pentru a comenta situaţia de la Infecţioase. Conducerea DSP spune că medicii şi asistentele cu COVID-19 beneficiază de îngrijiri pe un palier al spitalului. Restul pacienţilor a rămas în secţia de Boli Infecţioase, într-un pavilion separat.

Manuela Trifan, DSP Suceva: „În momentul de faţă, cea mai mare parte a SPitalului Judeţean Suceava nu este funcţională. Personalul medical care la acest moment a fost testat şi e negativ, precum şi personalul care a fost asimptomatic a fost chemat la serviciu întrucât, cât de curând, vrem să refunctionalizam spitalul.”

Prefectul de Suceava a cerut sprijin pentru instalarea unui spital militar modular de tratament şi izolare, pe terenul Staţiunii Agricole Suceava. Vrea să păstreze Spitalul Judeţean ca unitate medicală non-COVID.

Alexandru Moldovan, perfect de Suceava: „Am suplimentat de urgenţă suplimentarea materialelor de prevenţie şi amedicamentelor necesare tratării pacienţilor. Mai mult, am reiterat solicitările noastre anterioare de analizare a posibilităţii detaşării de personal medical din alte zone ale ţării, inclusiv a personalului medical militar, astfel încât necesităţile spitalului din Suceava să fie acoperite şi să fie asigurată continuitatea actului medical. Reieşea la nivelul zilei de ieri un număr de 20 de medici UPU şi Boli Infecţioase, 30 de asistente şi 30 de infirmiere, precum şi un medic epidemiolog.”

În tot acest timp, Federaţia Sanitas a cerut Ministrului Afacerilor Interne ca prefectul să fie demis. Mai ales după ce aceasta a cerut ca nişte asistente de la Spitalul Judeţean să fie anchetate, pentru că ar fi sustras măşti şi dezinfectanţi din unitete.

Leonard Bărăscu, preşedinte Federaţia Sanitas: „Nu furtul din spital şi nu colegele mele, prin ceea ce se spune că au făcut, este dovada celor 100 de cazuri de Covid. Este un prost management al spitalului, de oameni care nu i-a interesat, o delăsare şi mizerie, încât cei care sunt expuşi zilnici să fie chemaţi în faţa instanţei că au furat, cu ghilemele de rigoare.”

Actualul prefect de Suceava nu a dorit să comenteze poziţia celor de la Sanitas.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Asistente din Spitalul Județean Suceava, acuzate că au furat dezinfectanți și materiale sanitare
Asistente din Spitalul Județean Suceava, acuzate că au furat dezinfectanți și materiale sanitare

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a solicitat poliției să verifice o sesizare conform căreia cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sustrag materiale dezinfectante şi de protecţie din unitatea sanitară.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.