Actorul Marius Manole, mesaj pentru Guvern: ”Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu”

×
Codul embed a fost copiat

Actorii Teatrului Național București trag un semnal de alarmă, după ce contractele a 54 de tehnicieni nu au mai fost prelungite. Decizia a fost luată în urma reducerii bugetului alocat de Primăria Capitalei.

Actorul Marius Manole a avut un mesaj dur pentru Guvern. Asta după ce ministrul Culturii a spus că actorii se descurcau și înainte să fie angajați cei 54 de oameni.

Marius Manole spune că persoanele disponibilizate sunt persoane care munceau foarte mult pentru un spectacol și aveau un rol foarte important.

”Sunt colegii noștri din corpul tehnic, cu care lucrăm la spectacole importante și alături de care ne-am făcut meseria în ultimii ani, oameni extrem de capabili și extrem de importanți pentru teatru. Ultimul mare proiect pe care l-am făcut împreună, la Sala Mare, ”Pădurea spânzuraților”, unde ei au muncit enorm de mult și au făcut ca acest spectacol și cine a văzut acel spectacol știe că arată impecabil și eu un spectacol foarte dificil tehnic. E unul din spectacole la care, probabil, va trebui să renunțăm dacă acești oameni nu vor mai fi angajații Teatrului Național”, a spus Marius Manole.

Acesta mai precizează că TNB are în present șase săli și că este nevoie de mulți oameni care să asigure partea tehnică, pentru a se putea ține spectacole în toate.

Citește și
Actorii de la TNB trag un semnal de alarmă
Actorii trag un semnal de alarmă, după concedieri masive la TNB
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

”Noi nu trebuie să uităm că avem șase săli. Teatrul Național, după reconstrucție are șase săli. Fiecare sală ar trebui să aibă tehnicul ei. Bun, hai să nu spunem fiecare sală, dar ar trebui să fie destul de mulți ca să facă față, ca să joci la toate sălile. Că asa e normal, dacă ai sălile să joci la ele. Dacă, din păcate, rămânem așa cum am rămas acum, descoperiți, vom fi nevoiți să jucăm un spectacol pe seară, probabil la o singură sală. Probabil celelalte săli vor fi nefolosite și atunci e o pierdere foarte mare și pentru noi, și pentru piblic”, a mai precizat actorul.

Marius Manole a explicat faptul că de la 1 iulie, TNB va trebui să îți restrângă activitatea din cauza acestor disponibilizări masive.

”Practic, de la 1 iulie, pe lângă faptul că acești oameni vor rămâne pe străzi, adică nu vor avea un loc de muncă, Teatrul Național va trebui să își restrângă activitatea, nu din lipsă de actori, idei, ci din lipsă de oameni la tehnici. Și așa, ne chinuim să facem față. Noi cerem deblocare acestor locuri, ca Teatrul Național să își poată permite să îi angajeze pe acești oameni în grila de salarizare”, spune Marius Manole.

Ministrul Culturii a precizat că actorii se descurcau și înainte ca acești 54 de oameni să fie angajați la TNB, iar actorul Marius Manole i-a dat un răspuns tranșant.

Daniel Breaz, ministrul Culturii: „Aşa cum şi alţi manageri de instituţii se descurcă cu bugetele pe care le-am dat, aşa cum alţi manageri în momentul în care au o premieră îşi gestionează foarte bine costurile cu premiera respectivă, cred că s-ar putea descurca şi aici.”

”Domnule ministru, va răspund eu, Teatrul Național s-a redefinit și s-au construit mai multe săli, înainte aveam 3 săli, acum avem 6 săli. Dvs. printr-o guvernare bună ar trebui să ne ajutați nu să ne descurcăm, ci să ne fie bine, ne descurcăm pe timpul razboiului și când vremurile sunt îngrozitoare. Trăim vremuri îngrozitoare? Eu știu că nu.

Guvernarea dumneavoastră se laudă cu un maximum de realizări în tot ce înseamnă economie, o economie care prosperă. Sunt aglomerate drumurile pentru că nu mai fac față transportatorii cu dusul mărfurilor, comerțul a înflorit... atunci de ce trebuie să ne descurcăm? Dacă totul e bine, nu v-ați împrumutat? Nu mai bine tăiați dumneavoastră din pensiile alea speciale și dați la oamenii ăștia care muncesc cât n-au muncit primarii din orașele astea toată viața lor? Dacă înainte ne descurcam, să vă fie rușine! Ne descurcam înainte? Și dacă tot sunteți curioși, să intrați în teatre și să vorbiți cu oamenii”, a explicat Marius Manole. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: ”Cred că s-ar putea descurca”
Mesaj cinic al ministrului Culturii, după tăieri de buget: ”Cred că s-ar putea descurca”

20 de instituţii de cultură au primit o lovitură grea, după ce bugetele pentru bunuri şi servicii le-au fost tăiate.

Actorii trag un semnal de alarmă, după concedieri masive la TNB
Actorii trag un semnal de alarmă, după concedieri masive la TNB

Actorii Teatrului Național București trag un semnal de alarmă, după concedierea a 50 de tehnicieni, ca urmare a reducerii bugetului alocat de Primăria Capitalei, spunând că spectacolele nu vor mai putea continua.

Actorii din serialul
Actorii din serialul "Vlad" au alergat la semimaraton pentru a ajuta familii nevoiașe

A fost o zi perfectă pentru mişcare, iar aproape 18.000 de alergători şi-au dat întâlnire în Capitală şi s-au înscris la Semimaratonul Internaţional București, pe diferite distanţe.

Dragnea, ironizat de actori de comedie, în timpul piesei ”Mult zgomot pentru ... nimic”
Dragnea, ironizat de actori de comedie, în timpul piesei ”Mult zgomot pentru ... nimic”

Câțiva actori ai Teatrului de Comedie din București au ironizat incidentul provocat de președintele PSD Liviu Dragnea la Suceava, după ce un participant la miting i-a spus că nu a făcut ”nimic”.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.