(P) Un hub logistic dezvoltat de DP World în Transilvania vrea să schimbe felul în care se transportă mărfurile din România

randare terminal

Terminalul intermodal dezvoltat la 10 km de Aiud va facilita transportul mărfurilor din Ardeal pe cale ferată spre Constanța și de acolo pe cale maritimă spre piața globală.

Mai precis, el va conecta zona Transilvaniei cu 3 mări din Europa iar mai apoi mărfurile vor putea ajunge oriunde în lume.

În o primă fază, investiția se va ridica la 15 milioane euro, urmând ca în faza a doua, această cifră să depășească 20 de milioane.

 Compania de logistică DP World a marcat 6 luni de la începerea construcției ter­mi­nalului intermodal din Aiud printr-o vizită la care au participat jurnaliști, reprezentanți ai DP World dar și colaboratorii de pe plan local.

 Dl. Cosmin Cârstea, CEO al DP World Constanţa & DP World Logistics România, companii care fac parte din DP World, unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume, a oferit detalii despre evoluția proiectului.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

 El a declarat: ¨Hub-ul de la Aiud este un proiect foarte important pentru DP World, care face parte din investițiile de peste 100 milioane Euro efectuate de compania noastră în România, din 2004 până acum. Terminalul intermodal va fi unul de ultimă oră, prin care exportatorii din Transilvania se vor conecta cu restul lumii prin cel mai important nod pentru transportul de mărfuri din regiune – Portul Constanţa. Noi vom opera trenuri directe pe ruta Aiud - Constanța în mod constant, oferind astfel predictibilitate și eficiență producătorilor de mărfuri din zonă.¨

 Terminalul va oferi producătorilor și distribuitorilor din regiune o integrare a facilităților de transport intermodal cu servicii suplimentare, precum spații de depozitare (inclusiv magazie cu temperatura controlată), facilități de încărcare și descărcare a vagoanelor cu containere și semiremorci, spații comerciale și de birouri, parcări pentru TIR-uri (semiremorci).

Informații tehnice proiect

 Hub-ul va fi utilizat de companii din întreaga regiune și va avea următoarele dimensiuni:

O Suprafață de peste 82.000 de metri pătrați

Un depozit de 10.000 metri pătrați, care va fi disponibil pentru companiile colaboratoare. 

Terminal DP World, stadiul lucrărilor

 Construcția a 4 noi linii feroviare interne, care vor deservi terminalul, fiecare în lungime de 300 m, este aproape finalizată. Ulterior, în o a doua etapă, urmează a se construi încă 2 linii de cale ferată.

Legătura cu infrastructura feroviară națională este aproape de realizare, în final vor exista peste 3.5km de noi linii pentru transport feroviar.

Infrastructura de utilități, precum alimentarea cu apă sau electricitate, este realizată în mare parte.

De asemenea, s-a realizat aproape total și izolarea fonică a site-ului, cu scopul de a proteja comunitățile din jurul terminalului.

 Terminal DP World, potențial operațional

 În primii 3 ani, compania estimează o capacitate de operare de 6 trenuri în fiecare săptămână. Aceste trenuri vor conecta terminalul cu toate centrele de transport importante din Europa.

Hub-ul din Aiud va fi conectat cu terminalul DP World din portul Constanța prin trenuri cu program regulat, pentru că intenția pe termen lung este de a crea curse feroviare cel puțin săptămânale.

 Pe lângă containere, vor putea fi procesate și semiremorci. Capacitatea de stocare a terminalului va fi de 3000 containere în orice moment și cea de procesare va fi de 50.000 containere pe an, în primii 3 ani.

 Digitalizarea pentru eficiență este o soluție cheie oferită de DP World

 Terminalul intermodal de lângă Aiud va beneficia de același sistem operațional precum terminalul maritim DP World din Constanța. Acest fapt aduce avantaje precum:

- Acces în timp real al clienților la informații despre transporturile lor

- Eficientizarea procesării serviciilor vamale - Viteză operațională crescută.

 Depozitul logistic va fi echipat cu sistemul de management al comenzilor implementat în Constanța, ceea ce va ușura și transparentiza sistemul de plasare și procesare al comenzilor.

 Terminal DP World Decea, potențial comercial

 Parcul logistic în care se află și terminalul va avea o suprafață de 180.000 de metri pătrați.

Construcția acestui terminal reprezintă încă un pas în misiunea DP World de a deveni un furnizor de servicii end-to-end pentru producătorii din zonă (încărcare/descărcare pentru camioane și vagoane, stocare marfă, inclusiv în depozite cu temperatură controlată, spații de birouri și administrative, parcări pentru TIRuri etc).

Terminalul va conecta producătorii și exportatorii din zona Transilvaniei de restul Europei continentale, prin transport pe calea ferată. El va va beneficia de acces direct la autostrada A10 și va dezvolta propria infrastructură feroviară, conectată la hub-urile importante din toată Europa.

Terminal DP World Decea, sustenabilitate și investiții pe termen lung

 Un business valoros este businessul care se gândește la mediul înconjurător, care ne aduce valoare nouă, oamenilor.

 Terminalul Aiud va spori siguranța și va reduce costurile pentru exportatori (prin trecerea de la transport rutier la cel feroviar sau naval), în același timp reducând și emisiile de CO2, susținând astfel inițiativa EU Green Deal. Marfa ce ar fi fost altfel transportată de mii de camioane, va fi procesată pe cale ferată, astfel transportul fiind trecut de la unul consumator de diesel la cel electric

 Oamenii în centrul business-ului DP World

 DP World este o companie care angajează peste 100.000 de oameni în 69 de țări.

În portul Constanța, compania operează cel mai mare terminal maritim de la Marea Neagră, cu o echipă de peste 500 de oameni care au procesat până acum peste 6.000 de nave de transport.

Cu peste 20.000 de trenuri de transport containere procesate până acum, DP World este un lider în domeniul operării și logisticii transporturilor containerizate în România. 

Hub-ul de la Aiud este un proiect foarte important pentru DP World, care face parte din investițiile de peste 100 milioane Euro efectuate de companie în România, din 2004 până acum. Abia așteptăm să fie inaugurat.

 

DP World are o vastă rețea de porturi, terminale și activități economice în peste 50 de țări ale lumii. Este o companie lider de piață cu prezență globală și o viziune îndrăzneață pentru viitor.

randare terminal

Despre compania DP World

 

Dubai Ports World, este unul dintre cei mai mari operatori portuari din lume.

La nivel global Dubai Ports este prezent în peste 60 de porturi ale lumii, cu mai mult de 170 de terminale. Prin terminalele și porturile pe care gigantul le operează trec anual peste 60.000 de nave.

Cu peste 20.000 de trenuri de transport containere procesate până acum, DP World este un lider în domeniul operării și logisticii transporturilor containerizate în România.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

Recomandări
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine
Radu Mihaiu va depune plângere penală împotriva Biroului electoral de sector. El acuză dispariţia a 1.800 de buletine

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că va depune plângere penală împotriva reprezentantului PSD din Biroul electoral de sector, pe care îl acuză că instigă la fraudă electorală.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie
Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie.