(P) Cum alegi cel mai bun ghiozdan pentru școală? De ce să alegi un ghiozdan Herlitz

(P) Cum alegi cel mai bun ghiozdan pentru școală? De ce să alegi un ghiozdan Herlitz

Este suficient de încăpător? Este oare prea greu, sau este incomod pentru spatele copilului? Este impermeabil? Are elemente reflectorizante?

Sunt doar câteva dintre îngrijorările pe care le au părinții atunci când doresc să cumpere ghiozdanul pentru școală. Mai ales dacă vorbim de primul an de școală al copilului, este cu atât mai important pentru părinți să înțeleagă care sunt caracteristicile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească cel mai bun ghiozdan de școală.

Dincolo de a alege un ghiozdan pe placul școlarului, care va opta probabil pentru un design cu eroul sau motivul preferat, există câteva criterii importante pe care este bine să le iei în considerare.

În momentul alegerii, trebuie să acorzi o atenție specială următoarelor aspecte: ergonomia ghiozdanului, forma, dimensiunea și greutatea acestuia, compartimentarea și materialul din care este fabricat.

Bineînțeles, alegerea designului ar trebui să o facă viitorul școlar și este indicat să-i permiți să-și aleagă ghiozdanul, deoarece pe lângă faptul că se va bucura enorm, îi dezvolți și încrederea de sine. Ghiozdanul ales va deveni apoi cel mai important tovarăș al copilului în minunata călătoria la care se îmbarcă, oferindu-i întotdeauna sprijin și încredere.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Așadar, iată cum să alegi cel mai bun ghiozdan de școală pentru copilul tău și de ce ghiozdanele Herlitz sunt o alegere înțeleaptă: 

1.   Ergonomie

Ghiozdanele Herlitz sunt singurele ghiozdane din România acreditate și recomandate de Societatea Română de Pediatrie. Au structura rezistentă atent căptușită astfel încât să asigure ergonomia, distribuția presiunii și greutății în mod egal pe coloană, precum și aerisirea spatelui și a umerilor. Poziția ghiozdanului este în întregime reglabilă în funcție de conformația copilului – lucru extrem de important. Menținerea fermă a ghiozdanelor pe spate, lipite de omoplați și reglate în funcție de înălțime, este unicul mod de a evita defecte de postură, conform recomandării medicilor și o cerință la care ghiozdanele Herlitz răspund indiferent de model sau situație. În plus, ghiozdanele Herlitz au o greutate optimă, de sub 1 kg, asigurând bazele unei creșteri sănătoase.

Ghiozdanele sunt certificate și recomandate și de către Institutul German pentru Sănătate și Ergonomie (IGR), datorită sistemului ergonomic inovator de pe spate. În plus, au primit și Premiul pentru “Inovație în Ergonomie” acordat de către IGR din Germania, pentru al doilea an consecutiv. Juriul de experți format din medici, kinetoterapeuți și cercetători, au stabilit că ghiozdanele Herlitz sunt concepute în așa fel încât să susțină sănătatea și creșterea armonioasă a copiilor - au spate ergonomic, buretat și aerisit, bretele de umăr reglabile, cu căptușeală ergonomică, curea pentru torace reglabilă în înălțime sau închidere magnetică cu sistem inovator ușor de utilizat.

Faptul că sunt astfel gândite, nu înseamnă că anul următor va fi nevoie de un nou ghiozdan: acestea sunt dotate cu sisteme de prindere ajustabile, dând astfel posibilitatea ghiozdanului de a „crește” odată cu copilul. Astfel, poate fi reglat în funcție de înălțimea școlarului, iar garanția de 2 ani îți dă siguranța că e un companion de cursă lungă, nefiind nevoie să-l schimbi la începutul fiecărui an școlar.

2. Forma, dimensiunea și greutatea ghiozdanului

Studiile arată că greutatea ghiozdanului de școală nu trebuie să depășească 10% din greutatea corporală a copilului și să nu cântărească mai mult de 1 kg atunci când este gol. Acesta trebuie să fie ales în funcție de înălțimea și constituția fizică a copilului, iar bretelele ar trebui să fie ajustabile deoarece copilul este permanent în creștere, să fie late și căptușite cu burete.

Pentru vârstele mai mici, ghiozdanul cu carcasă solidă, bretele groase și baza stabilă din material rigid, este cel mai potrivit deoarece coloana vertebrală a copiilor este în proces de creștere. Corpul solid are marele avantaj că este special conceput pentru purtarea rechizitelor, pe spate, distribuind echilibrat greutatea pe toată suprafața coloanei copilului și prevenind astfel apariția problemelor de sănătate. Datorită pereților rigizi dar și a spatelui buretat, aerisit și ergonomic, ghiozdanul protejează rechizitele împotriva deteriorărilor survenite în urma scăpării, lovirii sau a oricărui alt tip de șoc ce poate apărea în timpul utilizării acestuia.

Ghiozdanele Herlitz sunt în mod special recunoscute pentru forma ergonomică, fiind concepute și adaptate vârstei și constituției copilului, astfel încât greutatea lor este optimizată, toate cântărind între 0,600 kg și 1 kg. Așa că nu-i de mirare că ghiozdanele Herlitz cu suport lombar sunt singurele din România creditate și recomandate de Societatea Română de Pediatrie.

3. Compartimentarea ghiozdanului

Ghiozdanului școlarului trebuie să aibă o compartimentare potrivită astfel încât să se poată separa caietele și cărțile, de pachetul cu mâncare sau sticla cu apă. O compartimentare adecvată implică compartimente principale și secundare pentru cărți și caiete, buzunare frontale și laterale pentru o mai bună organizare și distribuire optimă a greutății. Pentru un confort sporit, învață copilul să poziționeze rechizitele grele în zona din spate și pe cele ușoare spre exterior.

Tipul de compartimentare poate fi diferit în funcție de vârsta copilului, de exemplu pentru școlarii din clasele primare ghiozdanul este bine să aibă mai multe zone pentru o mai bună organizare și ușurință în găsirea obiectelor din interiorul lui. Dacă vorbim despre copiii mai mari, tipul de compartimentare trebuie ales în funcție de vârsta și preocupările copilului: spre exemplu, unii elevii pot avea nevoie de compartimente pentru laptop sau tabletă, în timp ce alți elevi vor avea nevoie de un compartiment mai încăpător pentru echipamentul sportiv.

Ghiozdanele Herlitz sunt excelent compartimentate, cu spații separate pentru cărți, caiete și manuale, buzunar frontal cu fermoar pentru cutia de alimente, penar sau carnetul de note, precum și două buzunare laterale cu benzi elastice pentru sticla cu apă sau paharul pentru pictură.

 

4. Materialul și designul

Cel mai bun ghiozdan de școală este acela confecționat dintr-un material ușor, rezistent și care se curăță cu ușurință, vor spune în cor majoritatea părinților. În topul listei se află poliesterul, deoarece acest material are și un alt avantaj: este impermeabil și rezistă la schimbări de temperatură.

Ghiozdanul este unul dintre accesoriile utilizate zilnic de micul școlar, deci trebuie să fie rezistent și bineînțeles să aibă un design special care să-i facă plăcere copilului să-l poarte. Dacă micii școlari preferă ghiozdane vesele, cu imprimeuri și modele inspirate din personajele îndrăgite sau din desenele animate, elevii mai mari se orientează către variantele minimaliste sau către cele cu design în tendințe.

Așadar, trebuie să ții cont de faptul că mai ales pentru elevii din clasele mai mari, ghiozdanul nu este doar un obiect pentru transportul rechizitelor, dar şi un accesoriu de stil ce completează ținuta și personalitatea.

Ghiozdanele Herlitz sunt confecționate din materiale de cea mai înaltă calitate și nu conțin substanțe chimice nocive, fiind sigure pentru sănătate. În plus, sunt impermeabile și rezistente la umezeală și îngheț, fapt ce oferă protecția perfectă împotriva apei, umezelii și a frigului, protecție necesară atât pentru cărți și caiete, cât și pentru spatele micuților. Datorită impregnării hidrofuge a țesăturii exterioare, precum și plăcile inferioare rezistente, întărite, protejează ghiozdanele Herlitz împotriva umezelii sau murdăriei și asigură o durabilitate mult mai mare.

Ghiozdanele vin cu o garanție de 2 ani ca plus de siguranță a unui produs de calitate, fiind supuse permanent, încă din fabrică, la nenumărate teste de stres și solicitare, conform celor mai exigente norme germane. Mai mult, au în componență materiale reflectorizante și fluorescente de calitate superioară și non toxice, care sporesc vizibilitatea copiilor în trafic, în zilele ploioase sau seara.

Nu în ultimul rând, mecanismele de închidere folosite la ghiozdanele Herlitz sunt de cea mai bună calitate, fie binecunoscutul sistem magnetic FIDLOCK patentat care permite deschiderea cu o singură mână a ghiozdanului, fie închidere de tip CLICK extrem de ușor de folosit.

 

Dotările suplimentare ale ghiozdanelor de școală nu mai sunt doar un moft, având în vedere cât de multe lucruri trebuie să poarte în spate copiii în fiecare zi. Așadar, pentru a alege cel mai bun ghiozdan de școală, orientează-te către modele cu spate ergonomic, buretat și aerisit, bretele de umăr reglabile și curea pentru torace, care conferă flexibilitate în mișcare și care se potrivesc constituției oricărui copil.

Un ghiozdan bun trebuie să fie de înaltă calitate, pentru a putea rezista pe durata întregului an școlar, să fie confortabil de purtat în spate și să aibă dimensiunile potrivite constituției copilului în creștere. Mai mult decât atât, fiind o modalitate de exprimare pentru cei mici cât și pentru cei mari, este important să optezi pentru modele cu un aspect estetic plăcut.

Sperăm că ghidul nostru de alegere a ghiozdanului de școală ți-a fost de ajutor și te așteptăm pentru a alege favoritul pentru copilul tău, în supermarketuri, hypermarketuri, librării,magazine online partenere sau pe Herlitz.ro.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă

Progresele tehnologice din ultimele decenii si-au pus amprenta puternic asupra lumii moderne, influentand si imbunatatindu-ne calitatea vietii, contribuind la dezvoltarea si eficientizarea proceselor de productie din diverse domenii si industrii.

(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

Recomandări
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut
Istoria participărilor naționalei României la Campionatul European de fotbal. Câte victorii au obținut "tricolorii"

Echipa națională de fotbal a României a participat la 17 campanii de calificare pentru Campionatul European.   

PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză
PSD și PNL vor merge separat la prezidențiale. Cine ar putea fi candidatul PSD, dacă Ciolacu refuză

Deși guvernează împreună, PSD și PNL se pregătesc să meargă pe drumuri separate, la următoarele alegeri.

Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică
Investițiile României cresc, dar construcțiile stagnează. Economiștii anticipează o revenire economică

Necesare într-o economie puternică, investițiile din România au crescut în primele luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.