(P) Cinci metode prin care poți crește valoarea telefonului, atunci când vrei să îl vinzi

advertorial

Ești genul de utilizator care preferă să rămână conectat la ultimele trenduri din tehnologie și îți cumperi mereu cele mai noi telefoane de pe piață?

Ori poate te afli la polul opus și preferi să folosești același dispozitiv ani la rândul?

Oricare ar fi răspunsul tău, vine o vreme în care e nevoie să faci trecerea la un model mai nou de smartphone. Așa că vechiul telefon e gata să fie valorificat, în loc să rămână uitat luni sau chiar ani la rândul într-un sertar.

Câteva dintre metodele pe care urmează să ți le prezentăm pot fi aplicate chiar din prima zi în care folosești un telefon, în ideea că, la un moment dat, vei vrea să-l vinzi. Alte sfaturi vor putea fi aplicate cu doar câteva momente înainte de a decide să-l pui la vânzare. Iată, așadar, cum poți crește valoarea telefonului tău atunci când vrei să recuperezi o parte din banii investiți, cândva, în dispozitiv.

Investește într-o husă de calitate

Chiar dacă producătorii de telefoane îmbunătățesc, de la o generație la alta, materialele folosite pentru carcasele telefoanelor, părțile laterale și spatele unui smartphone rămân expuse zgârieturilor. Da, iPhone 11 și iPhone 12 sunt „învelite” în sticlă Gorilla Glass și sunt protejate de o ramă din aluminiu, însă e suficient ca în buzunarul în care ți-ai pus telefonul să ai un singur obiect mai dur pentru ca dispozitivul să iasă de acolo „șifonat”.

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

O husă care va acoperi zonele vulnerabile ale telefonului te va ajuta să crești valoarea telefonului atunci când vrei să-l vinzi. Iar dacă te știi mai stângaci din fire, poate ar fi indicat să cumperi o husă cu clapetă, adică una care acoperă și display-ul smartphone-ului.

Protejează-i ecranul

O modalitate sigură de a pierde mult din prețul pe care îl puteai altfel obține pentru telefonul tău este să încerci să-l vinzi cu ecranul spart. Și știm, e greu să păstrezi display-ul intact, mai ales dacă obișnuiești să-ți ții telefonul în geantă, la un loc cu setul de chei sau alte obiecte ascuțite.

O nouă investiție, de ale cărei rezultate te vei bucura ulterior, este una într-o folie de protecție pentru ecranul telefonului tău. Cu ajutorul acesteia, display-ul smartphone-ului va rămâne intact, iar tu vei putea obține mai mulți bani atunci când vei vrea să-ți vinzi vechiul telefon.

Folosește doar încărcătorul original

Obișnuit să stai plecat de acasă multe ore pe zi, probabil vei fi tentat să-ți alimentezi telefonul cu ajutorul încărcătorului din mașină sau cu cel pe care ți-l va împrumuta vreun coleg de birou. Iar asta s-ar putea să fie o greșeală care, mai târziu, te va costa mai mult decât îți poți imagina.

Dacă încărcătorul la care apelezi nu este cel original, cel mai probabil, nu va avea o conexiune electrică de bună calitate. Asta fie îți va deteriora portul de încărcare, fie îți va „seca” bateria. Efectele se pot vedea în timp, însă, ținând cont că telefoanele din zilele noastre nu mai au posibilitatea de a detașa bateria, vei fi nevoit să achiți, înainte de vânzare, o vizită în service. Pe lângă timp și bani cheltuiți, vei pierde mult și la revânzarea telefonului, în contextul în care dispozitivul nu va veni cu bateria originală.

Ține-l departe de lichide, umiditate și temperaturi extreme

După cum bine știi, apa și electricitatea nu sunt cei mai buni prieteni, așa că expunerea telefonului în medii umede îl va deteriora în timp. Primele semne pe care le-ai putea sesiza ar fi cele legate de acumulatorul smartphone-ului. Un telefon care a luat contact cu lichidele, voit sau accidental, va avea o baterie mai slabă.

De asemenea, e posibil să observi că dispozitivul nu mai răspunde la fel de repede și de bine, ca înainte, la comenzile pe care i le dai. Așa că, data viitoare când vei fi tentat să iei cu tine telefonul la duș sau în saună ori la piscină, unde ești sigur că vei surprinde cele mai bune cadre pe sub apă, mai gândește-te o dată.

Aceleași sfaturi se aplică și în cazul în care obișnuiești să-ți verifici des telefonul iarna, cât timp ești afară. Temperaturile prea mici pot distruge o baterie litiu-ion, care nu rezistă la frig.

Deconecteaza-te de la cloud, transferă toate datele și dă-i o resetare din fabrică

Un alt sfat grozav care te va ajuta să obții mai mulți bani atunci când îți vinzi telefonul este să îl predai fără nicio informație în memorie, adică exact așa cum era când l-ai cumpărat. Nu uita să faci un backup înainte să alegi resetarea din fabrică și deconectează-te de la iCloud sau de la contul Google.
Sperăm că sfaturile oferite mai sus te vor ajuta să obții cea mai mare sumă posibilă atunci când vei alege să-ți vinzi vechiul telefon.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM
România, lovită de vijelii și caniculă. Furtunile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară. Avertizarea ANM

Vijelii și caniculă, așa am putea descrie vremea din ultimele 48 de ore de la noi din țară.