(P) Care sunt paşii pentru a cumpăra o casă?

Care sunt paşii pentru a cumpăra o casă?
StirilePROTV

Achiziţionarea unei case, în special pentru prima dată, poate fi un proces descurajant. Deciziile pe care le iei pe parcurs te pot ajuta să economiseşti - sau să pierzi - câteva mii de euro.

 

Cumpărarea primei case este considerată una dintre cele mai mari etape - atât în viață, cât și în domeniul financiar. Este un angajament mare și este, probabil, cea mai mare achiziție pe care o vei face.

Iată ghidul nostru pas cu pas pentru cumpărarea unei case:

 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Fă cercetări în ceea ce priveşte împrumutul

 

Majoritatea oamenilor au nevoie de un împrumut pentru a cumpăra o casă. Ideal ar fi să obții o aprobare prealabilă pentru un credit ipotecar înainte de a începe să cauţi casa potrivită pentru tine.

Dacă doreşti să ai mai multe opțiuni, ia în considerare colaborarea cu un broker ipotecar. Acesta îţi va oferi acces la mai multe companii și programe de împrumut diferite.

Sau te poţi folosi de un site care îţi pune la dispoziţie mai mulţi creditori cum este https://banksecrets.dk/.

Acest lucru te poate ajuta să găseşti cele mai bune tarife. În plus, o bancă locală şi o instituţie nebancară pot avea opțiuni care te vor ajuta să economiseşti bani.

 

Găseşte cele mai bune opțiuni de plată și tipuri de împrumut

 

Când vine vorba de ipotecă, poţi fi surprins de diferitele tipuri de împrumut și opțiunile de plată disponibile. Toţi termenii de plată poţi deveni copleșitori.

Cu toate acestea, cu puțină cercetare, vei înţelege care este dobânda şi cum scade pe parcursul anilor.

Unii cumpărători aleg un împrumut pe 15 sau 20 de ani, deoarece termenul este mai scurt și pot beneficia de o dobandă mai scăzută.

Pe de altă parte, motivul pentru care împrumuturile pe 30 de ani sunt atât de populare are legătură cu faptul că un termen mai lung înseamnă, de obicei, o plată lunară mai mică.

Alegând un termen lung, este posibil să ai o rată a dobânzii puțin mai mare, dar plățile sunt de obicei mai ușor de gestionat.

 

Ipoteci cu rată variabilă vs. ipoteci cu rată fixă

 

Cu un credit ipotecar cu rată variabilă, rata dobânzii tale variază în timp. Rata inițială este mai mică, dar rişti o creștere a ratei pe măsură ce condițiile pieței se schimbă - asta înseamnă o plată lunară mai mare.

Pe de altă parte, un credit ipotecar cu rată fixă rămâne același, indiferent de ceea ce se întâmplă cu economia sau cu piața.

Acest lucru îţi asigură stabilitate şi poate face mai ușoară planificarea. Cu toate acestea, rişti să pierzi dacă ratele scad.

 

Stabileşte un buget pe care ţi-l poţi permite

 

Trebuie să determini care este un preţ confortabil pentru tine. Este de preferat ca ipoteca, împreună cu impozitele și asigurările, să reprezinte între 25 și 30 la sută din venitul tău.

Deşi poţi fi entuziasmat de avansul mic, dacă optezi pentru programul prima casă, trebuie să iei în calcul şi ratele lunare timp de 30 de ani.

Dacă ai un credit ipotecar prea mare, este posibil să nu-ţi poţi îndeplini obligațiile zilnice, ca să nu mai vorbim de economii. O casă mai mică şi mai ieftină poate fi alegerea potrivită în cazul în care bugetul lunar este la limită.

Dacă ai datorii (carduri de credit sau împrumuturi pentru nevoi personale), o rată mai mică pentru casă este cu siguranţă ceea ce ai nevoie şi îţi poţi permite.

 

Alege un agent imobiliar cu experienţă

 

După ce ai stabilit cât de mult poţi cheltui cu adevărat și dosarul ţi-a fost aprobat pentru un credit ipotecar, caută un agent imobiliar bun.

Agentul imobiliar ar trebui să-ţi asculte cu atenție dorințele și nevoile. Este posibil să facă recomandări sau să explice piața pentru a te ajuta să găseşti o casă care să se potrivească nevoilor tale și pe care ţi-o poţi permite.

În plus, un agent imobiliar este în măsură să negocieze anumite condiții de care să fii mulţumit. De asemenea, te poate ghida prin procesul necesar pentru a finaliza tranzacţia şi contractul de vânzare-cumpărare.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.