(P) 7 avantaje pe care un job temporar ți le oferă în carieră

(P) 7 avantaje pe care un job temporar ți le oferă în carieră

Ești în căutarea locului de muncă potrivit. Ai aplicat la multe joburi, însă nu ai fost contactat pentru un interviu. Îți dorești însă să te angajezi cât mai repede și să ai buget pentru o vacanță sau chiar să lucrezi dintr-o destinație estivală.

Ce decizie iei? Accepți un loc de muncă temporar sau aștepți până când apare poziția perfectă?

Uneori așteptarea unui job poate fi destul de lungă și se poate resimți în plan financiar și emoțional. Din fericire, există o alternativă pentru un job permanent. Un job temporar care este mult mai accesibil și îți poate aduce multe avantaje în carieră. Echipa BIA Lease, agent de munca temporara, îți spune care sunt cele avantaje:

 

1. Îți crești veniturile

Citește și
VIDEO. „Aici se vând case cu un dolar!” Romania, micul sat depopulat din Pennsylvania văzut prin ochii a doi români

Un salariu, chiar dacă este doar pentru câteva luni, îți oferă satisfacții mai mari decât indemnizația de șomaj. Un job temporar îți oferă, pe lângă salariu, și numeroase beneficii precum masa asigurată, cazarea sau transportul asigurat, bonusuri în funcție de performanță.

2. Ai continuitate în CV

Una dintre cele mai frecvente întrebări ale recrutorilor este legată de perioadele în care nu ai lucrat. Dacă au trecut mai bine de 6 luni de când nu mai ai job, este important să accepți și o poziție temporară, chiar dacă nu este pe specializarea ta. Va arăta că ești o persoană motivată să lucrezi și să înveți.


3. Câștigi noi abilități și experiență profesională

Un job temporar îți oferă ocazia de a-ți menține abilitățile actuale și de a deprinde unele noi. În cazul în care ai alege șomajul, cariera ta ar stagna, iar cunoștințele tale ar putea fi considerate ca fiind depășite. Munca temporară îți va permite însă să rămâi un candidat competitiv.
Ia în calcul și faptul că tot mai mulți angajatori au oferte de lucru pe proiecte sezoniere. Ai astfel șansa de a găsi un loc de muncă temporar chiar în domeniul tău de activitate și să câștigi experiență relevantă.

4. Deprinzi mai multă încredere în tine.

Dacă îți cauți un loc de muncă de ceva timp și, din diferite motive, nu ai primit un răspuns pozitiv din partea recrutorilor, nu ar trebui să te descurajezi. Aplică și pentru joburile temporare, pentru care cerințele recrutorilor nu sunt așa de mari ca în cazul unui job permanent. Îți va oferi motivația de care ai nevoie, încredere în forțele proprii, dar și un sens în carieră.

5. Ai ocazia de a cunoaște industrii diferite

Munca temporară îți permite să testezi locuri de muncă într-o varietate de industrii. De exemplu, dacă ești agent de vânzări poți lucra în industria HoReCA, în retail sau în domeniul medical și astfel îți vei da seama care este domeniul care îți place și ți se potrivește.

6. Poți testa lucrul într-o companie unde îți dorești să lucrezi

Dacă ai visat dintotdeauna să lucrezi într-o anumită companie, dar te gândești că poate nu ai experiența necesară pentru un anumit post sau ai temeri că nu te vei potrivi culturii organizaționale, un job temporar îți va permite să afli cum este să lucrezi acolo. În plus, poți avea prioritate în angajare atunci când va fi disponibilă o poziție permanentă.

7. Ai alături un agent de muncă temporară

Acum îți este mai ușor să obții un job temporar. Echipa BIA Lease, agent de munca temporara, îți oferă tot suportul necesar în angajare. Consultanții BIA Lease recrutează și stabilesc întâlniri cu angajații temporari, în vederea informării legate de documentele necesare angajării, de condițiile de muncă și fișa postului. Se asigură că salariul tău nu este inferior celui pe care îl primește salariatul angajatorului, care prestează aceeași muncă ori una asemănătoare cu cea a salariatului temporar și că te bucuri de aceleași facilități și servicii ca ceilalți angajați ai companiei. În plus, la expirarea termenului pentru care a fost încheiat contractul de muncă temporar, consultanții BIA Lease îți pot propune, în acord cu angajatorul, prelungirea perioadei de lucru (până la 36 de luni) sau un alt post disponibil, asigurându-ți astfel continuitate în muncă.

Descoperă aici care sunt drepturile salariatului temporar și detalii despre contractul de muncă.

Un job temporar este oportunitatea ta de a-ți continua cariera și de a arăta că ești un candidat motivat, dornic să deprindă noi abilități. Să fii în baza de date a unui agent de muncă temporară este un avantaj. Îți vei extinde rețeaua profesională, vei fi informat în timp util despre posturile disponibile și poți primi recomandări pentru jobul dorit.
 

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King
(P) Îți place mai întunecat? O incursiune în universul lui Stephen King

Recent lansată, cartea "Îți place mai întunecat" de Stephen King ne poartă din nou în universul fascinant și macabru al maestrului horrorului.

(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat
(P) Compania UTILBEN a marcat 18 ani de activitate prin voluntariat

UTILBEN este o companie înființată în anul 2006, care a ajuns rapid între liderii industriei de utilaje agricole și de construcții din România.

(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere
(P) Cum să Organizezi Petrecerea Perfectă cu Baloane și Decorațiuni de Petrecere

Este vară și petrecerile în aer liber sunt la mare căutare! Nimic nu se compară cu o petrecere de vară organizată într-o grădină plină de verdeață, lângă o piscină strălucitoare sau chiar pe nisipul cald al plajei.

Recomandări
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”
POLITICO: Anularea interzicerii maşinilor cu combustie în UE, prima țintă a dreptei după alegeri. „A fost o greșeală”

Manfred Weber, şeful grupului de centru-drepta PPE, promite ca în negocierile din zilele următoare să facă presiuni pentru eliminarea interdicţiei privind motoarele cu combustie.  

Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale
Alegeri locale 2024. Noi rezultate provizorii: PSD-PNL - 71% la primării și 65% la consiliile locale

PSD a obţinut 36,26% din voturile pentru Consiliile locale, fiind urmat de PNL cu 29,41% şi de AUR cu 9,35%, arată rezultatele parţiale anunţate de Biroul Electoral Central, marţi seară, conform datelor centralizate până la ora 22:00.

Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal:
Joe Biden, după ce fiul său a fost condamnat penal: "Suntem foarte mândri de el"

Președintele SUA, Joe Biden, a reacțioant, marți, după ce fiul său, Hunter, a fost găsit vinovat pentru că a mințit în legătură cu consumul de droguri pentru a cumpăra ilegal o armă