(P) Patru motive pentru care nu trebuie să neglijezi anvelopele de vară în această primăvară

(P) 4 MOTIVE pentru care nu trebuie să neglijezi anvelopele de vară în această primăvară

Anvelopele de iarnă sunt proiectate să funcționeze bine pe zăpadă, gheață, nămol și ploaie moderată, dar când vine vorba de teperaturile ridicate de vară sau străzile îmbibate cu multă apă, anvelopele de vară sunt net superioare celor de iarnă.

 

1. Anvelopele de vară se opresc mai repede pe umed

Anvelopele de iarnă sunt proiectate să funcționeze bine pe zăpadă, gheață, nămol și ploaie moderată, dar când vine vorba de teperaturile ridicate de vară sau străzile îmbibate cumulta apă, anvelopele de vară sunt net superioare celor de iarnă.
Diferența de distanță de frânare dintre o anvelopă de iarnă uzată fără crampoane și o anvelopă de vară în stare bună pe un drum umed este de peste 12 metri de la viteza de 80 km/h*. Adică peste două lungimi ale unei mașini și face o mare diferență atunci când trebuie să te oprești brusc pentru a evita lovirea unui obstacol de pe drum.

2. Anvelopele de vară previn acvaplanarea

Fenomenul de acvaplanare este unul periculos, deoarece anvelopa pierde contactul cu drumul atunci când destul de multă apă intră între suprafața sa și banda de rulare. Rezultatul este un derapaj incontrolabil, în care șoferul nu poate face decât să spere că nu va ieși in decor.
Anvelopele de iarnă sunt excelente atunci când vine vorba de slushplaning, dar alta e situația atunci cand folosim anvelope de vară si conduceți pe un drum acoperit cu apă. În timp ce o anvelopă de vară poate rezista la o viteză de peste 80 km/h pe un drum umed înainte de acvaplanare, o anvelopă de iarnă uzată fără crampoane va derapa la 60 km/h.

Citește și
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială
anvelope de vară


3. Anvelopele de vară fac șofatul mai confortabil și mai precis

Deși pot părea că sunt foarte asemănătoare, anvelopele de vară și cele de iarnă sunt fundamental diferite. În anvelopele de iarnă, totul, de la designul benzii de rulare până la compusul de cauciuc mai moale, a fost creat pentru a conduce în siguranță în condiții mai reci de temperatură. Nu numai că nu vor funcționa bine vara, dar și suprafețele calde ale drumului le vor face să se uzeze mai repede și să-și piardă proprietățile de siguranță de iarnă pentru sezonul următor. Anvelopele de vară, pe de altă parte, sunt concepute pentru a aduce siguranță și confort condusului vara. Străzile încinse ale orașului și autostrăzile fierbinți sunt nocive pentru anvelopele de iarnă dar sunt mediul natural pentru anvelopele de vară. Acestea vor oferi o plimbare ușoară cu manevrabilitate precisă și răspuns rapid la întoarcerea volanului. Acest lucru face condusul să fie mai confortabil și mai sigur în situațiile în care trebuie să manevrezi brusc pentru a evita ceva de pe drum.

4. Starea și calitatea anvelopelor sunt factori importanți de siguranță

Înainte de a schimba anvelopele de vară, este important să verificați starea acestora. Dacă au o adâncime a benzii de rulare mai mică de 3 mm, este înțelept să luați în considerare achiziționarea unora noi, deoarece vechile anvelope nu mai sunt sigure pe carosabil umed. Cei de la Vadrexim.ro vă pot oferi orice marcă sau model de anvelope cautați si pot face si verificarea celor deja existente pe masina dumneavoastra. Verificarea anvelopelor pentru uzura neuniformă și pentru tăieturi sau rupturi este de asemenea importantă înainte de a conduce. Nu folosiți anvelopele care par deteriorate!

anvelope montate vadrexim


Este recomandat sa nu utilizati anvelope cu o vechime mai mare de 10 ani, chiar dacă acestea par a fi încă bune, materialele din care sunt făcute sunt destul de uzate iar riscul unei explozii este foarte ridicat.
Când cumpărați anvelope de vară de calitate pentru sezonul cald și anvelope de iarnă pentru lunile reci de iarnă, veți primi o siguranță optimă pentru o lungă perioadă de timp.

Sursa foto: Vadrexim

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă
(P) Hottscan 3D - scanarea încăperilor pentru proiectarea mobilierului pe comandă

Progresele tehnologice din ultimele decenii si-au pus amprenta puternic asupra lumii moderne, influentand si imbunatatindu-ne calitatea vietii, contribuind la dezvoltarea si eficientizarea proceselor de productie din diverse domenii si industrii.

(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București
(P) NEI Divizia de Securitate a asigurat derularea în siguranţă a festivalului West Side Flower Fest 2024 din București

În perioada 31 mai - 2 iunie 2024, echipa NEI Divizia de Securitate a avut misiunea de a asigura securitatea și protecția festivalului West Side Flower Fest, desfășurat în Sectorul 6, în Parcul Drumul Taberei și pe Bulevardul Drumul Taberei.

(P) Malina îți aduce poftă de vacanță
(P) Malina îți aduce poftă de vacanță

Atunci când îți vine pofta, ceva bun de la Malina te așteaptă! În plus, vara asta, Malina aduce și cheful de vacanță!

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.