stirileprotv.ro
iLikeIT
acum 1 an 5 luni

"PC-ul dvs. este blocat pentru ca ati piratat." Ce este de fapt acest mesaj primit de unii romani

Politia Romana ti-a blocat calculatorul, plateste acum amenda. Este socul pe care l-au trait deja sute de romani care au primit mesajul pe ecran.
PC-ul dvs. este blocat pentru ca ati piratat. Ce este de fapt acest mesaj primit de unii romani (00:13) "PC-ul dvs. este blocat pentru ca ati piratat." Ce este de fapt acest mesaj primit de unii romani (00:03)

Al doilea a soc a venit insa dupa ce au achitat amenda si au aflat ca au fost pacaliti de un virus. Povestea a facut inconjurul tarii, dar este virusul neutralizat? Trece el de noul Windows 8? Asta incearca sa descopere George Buhnici la I Like IT.

Alaturi de un programator, George Buhnici a instalat virusul cu probleme in calculatorul cu Windows 8. Odata ce calculatorul a devenit infectat, virusul il blocheaza si afiseaza la pornire mesajul:

"Atentie! PC-ul Dvs. este blocat din cauza cel putin a unuia dintre motivele specificate mai jos. Dvs. ati incalcat Legea privind drepturile de autor si drepturile conexe. (Video, Muzica, Software) prin utilizarea sau distribuirea neautorizata a continutului protejat de dreptul de autor, incalcand astfel Articolul 128 din Codul Penal al Romaniei."

Politia Romana a anuntat ca nu dispune de aceasta tehnologie.

Virusul este distribuit in acest moment in toata tarile lumii, iar mesajul este identic, diferind doar limba in care este scris. Mai mult, alaturi de acest mesaj exista posibilitatea de a plati amenda printr-un serviciu de plata cu cardul.

Acest virus poate fi sters, cu ajutorul BitDifender LABS, care ofera un removal tools gratuit. Calculatorul, insa, trebuie folosit in varianta SAFE MODE Command Prompt, fiind blocat de virus.

Urmareste in video cum se comporta virusul.

Prima pagina pe scurt:
acum 1 ora 49 minute

Tanara de 27 de ani, lasata sa moara de operatorul 112 care a trimis ambulanta in ALT ORAS. Filmul unei erori fatale la Iasi

acum 48 minute

UPDATE Criza in Ucraina. Kievul a stopat operatiunile antiteroriste din estul tarii din cauza militarilor rusi din zona de granita

acum 20 minute

UPDATE COD GALBEN de ploi in 11 judete. Localnicii se roaga pentru oprirea ploilor: "Suntem disperati, nu putem dormi"

acum 38 minute

Restaurantele din Bucuresti care ofera clientilor mai mult decat mancare. Ce "ingrediente" le umfla nota de plata