Rețetele pregătite de bucătari pentru masa de Crăciun. Cum se răsfață românii

×
Codul embed a fost copiat

În restaurante, chefii se întrec în preparate fine, interpretate modern, iar gospodinele merg pe rețete clasice, cu gustul copilăriei.

Toate bunătăţile își vor face loc miercuri, pe masa de sărbătoare.

Ionuţ Ivanoff, bucătar: „O să luăm muşchiuleţul de porc, o să îl tăiem, o să îl punem în tigaie, o să vreau să îl flambez un pic, o să îl condimentez apoi o să îl băgăm la cuptor."

Muşchiuleţul de porc este vedetă pe masa de Crăciun. La o pensiune cu pretenţii din Prahova, acesta este umplut cu un pate de raţă cu fructe confiate, prune şi caise, toate puse pe un pat de crutoane crocante de măr.

Ionuț Ivanoff, bucătar: „Împreună cu acest muşchiuleţ de porc, avem prune confiate învelite într-un prosciutto de Mangaliţă. Ca şi garnitură am ales ne-am gândit că ar merge nişte cartofiori zdrobiţi, condimentaţi."

Citește și
casa share
Miracol de Crăciun pentru o familie din Iași. Cadoul care le va schimba complet viața
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

La asemenea preparate, merge, cu siguranţă, un vin roşu învechit în butoaie de stejar.

Cristian Grigore, manager pensiune: „Gastronomia fiecărei zile de Crăciun este diferenţiată. De la masa tradiţională, până la experienţa brâncoveneasca de acum două secole, trei secole, în care aveam un purceluş de lapte, un berbecuţ."

Şi acasă, gospodinele îşi dau toată silinţa. Satul Stejaru din Tulcea este recunoscut pentru preparatele culinare irezistibile.

Femeile folosesc reţetele tradiţionale pe care le-au învăţat din copilărie.

La masă se foloseşte doar pâine de casă, iar în bucătărie pe plita încinsă cu lemne din pădure se coc în voie sarmalele.

Invitaţii familiei se vor delecta cu aceste bunătăţi stropite cu un vin obţinut din strugurii care s-au copt pe bolta din faţa casei.

Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Casele vechi ţărăneşti şi domeniile schiabile, preferate de turişti în vacanţa de Crăciun
Casele vechi ţărăneşti şi domeniile schiabile, preferate de turişti în vacanţa de Crăciun

Casele vechi ţărăneşti şi domeniile schiabile, preferate de turişti în vacanţa de Crăciun. Cât este prețul unei zile de cazare

Miracol de Crăciun pentru o familie din Iași. Cadoul care le va schimba complet viața
Miracol de Crăciun pentru o familie din Iași. Cadoul care le va schimba complet viața

O familie din județul Iași nu va uita niciodată Crăciunul de anul acesta, iar trei copii sărmani au primit mai mult decât au îndrăznit să viseze.

Ce meniu de Crăciun au deținuții din România. Anunțul ANP
Ce meniu de Crăciun au deținuții din România. Anunțul ANP

Un număr de 78 de deţinuţi vor beneficia, în perioada 23-29 decembrie, de recompense cu permisiunea de ieşire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24 de ore şi 10 zile, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.