Peste 50 de clienți ai unui restaurant cu două stele Michelin s-au îmbolnăvit după ce au mâncat scoici cu risotto

scoici
Shutterstock

Bucătarul unui restaurant italian care se mândrește cu două stele Michelin a fost condamnat la aproape trei luni de închisoare, după ce a servit celor peste 50 de invitați scoici crude, la o nuntă.

O judecătorie din Italia i-a condamnat la două luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare condiționată pe bucătarul Marco Sacco, în vârstă de 59 de ani, și pe managerul restaurantului, Raffaella Marchetti, pentru neglijență gravă și oferirea de produse alimentare periculoase, scrie People.

De asemenea, aceștia vor trebui să plătească celor peste 50 de invitați, care s-au îmbolnăvit, peste 20.000 de euro daune.

Petrecerea a avut loc în 2021, în nordul Italiei, la un restaurant de lux. În timpul festivității, invitaților li s-au servit scoici crude și risotto. Mai mulți invitați care au servit preparatul au acuzat stări de rău, grețuri, crampe abdominale, iar unii dintre ei au ajuns la spital.

Incidentul a fost investigat de poliția din Italia care a ajuns la concluzia că invitații au fost infectați cu norovirus.

Citește și
Motivul halucinant pentru care un bărbat a ucis pisica vecinului său. Ce au surprins camerele de supraveghere | VIDEO
Motivul halucinant pentru care un bărbat a ucis pisica vecinului său. Ce au surprins camerele de supraveghere | VIDEO
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială
Articol recomandat de sport.ro
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024
Citește și...
Doi studenţi care lucrau pentru organizaţia lui Navalnîi, condamnaţi la închisoare după moartea opozantului
Doi studenţi care lucrau pentru organizaţia lui Navalnîi, condamnaţi la închisoare după moartea opozantului

Un tribunal de la Moscova a condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare doi tineri ruşi acuzaţi de faptul că lucrau pentru organizaţia ”extremistă” a opozantului Aleksei Navalnîi, mort în închisoare la jumătatea lui februarie, scrie joi presa rusă.

Motivul halucinant pentru care un bărbat a ucis pisica vecinului său. Ce au surprins camerele de supraveghere | VIDEO
Motivul halucinant pentru care un bărbat a ucis pisica vecinului său. Ce au surprins camerele de supraveghere | VIDEO

Un bărbat de 71 de ani din București a fost reținut și plasat sub control judiciar, după ce a dat dovadă de cruzime fară margini. A omorât cu intenție pisica unui vecin, iar daca va fi găsit vinovat riscă până la 7 ani de închisoare.

Recomandări
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu
Rezultate alegeri locale 2024. În continuare, probleme mari la Sectoarele 1 și 2, conduse de Clotilde Armand și Radu Mihaiu

La trei zile de la alegerile locale din 9 iunie încă se numără voturi, după ce președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a interzis - până la obținerea datelor finale - orice întrerupere a procesului de verificare și centralizare.  

Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată
Cătălin Drulă cere demiterea preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente: Frauda electorală nu trebuie tolerată

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere demiterea imediată a preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, acuzând că la alegerile de duminică s-ar fi comis "cele mai mari fraude electorale" din istoria recentă.

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.