Cum să cureți rapid usturoiul. Trucul corean care îți va fi de folos

Usturoi

Dacă iubești usturoiul, atunci cu siguranță curățarea lui este cea mai neplăcută parte din a găti cu acest ingredient delicios.

Din fericire, pentru că trăim în era internetului, oamenii împărtășesc tot felul de trucuri, iar unele sunt adevărate comori pentru cei care gătesc frecvent.

Ustensile de la care ai nevoie pentru curățarea usturoiului

Ca să cureți usturoi, teoretic o poți face fără nicio ustensilă. Totuși, pentru acest truc ai nevoie de două boluri metalice identice sau de un borcan și un capac.

Pentru celălalt truc ai nevoie de un cuțit cu o lamă lată și un tocător, ca să nu îți alunece usturoiul.

Într-un videoclip postat pe Facebook, un utilizator a împărtășit trucul său preferat pentru a curăța rapid și ușor usturoiul.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Implică să înțepi fiecare cățel de usturoi cu cuțit mic și apoi să îl tragi din căpățâna de usturoi.

În mai puțin de 24 de ore, clipul a adunat mai mult de 148.000 de aprecieri și a atras multă atenție pe platforma de social media. Chiar și celebritățile sunt uluite.

Dar mulți s-au plâns că nu a funcționat. Clar, există o tehnică în această metodă pe care autorul nu o dezvăluie.

Poate trebuie să înțepi din partea de jos a cățelului sau poate trebuie să răsucești puțin cuțitul în cățelul de usturoi apoi să tragi.

O altă metodă este să separi cățeii de usturoi și apoi să îi plasezi pe rând pe un tocător, iar cu un cuțit cu lama lată să strivești usturoiul. Coaja se va separa rapid de usturoi și apoi vei putea să îl toci rapid sau să îl folosești întreg, zdrobit.

Trucuri pe care să le aplici când cureți usturoiul

Cum îndepărtezi coaja de usturoi? Acest truc ingenios te va ajuta să curăți o întreagă căpățână rapid și ușor.

Important de știut: funcționează cel mai bine pe mai mulți căței de usturoi.

Pentru a începe, vei avea nevoie de un bol mare cu un capac care se potrivește peste partea sa superioară. De asemenea, un borcan mare cu capac sau două boluri care se potrivesc împreună funcționează la fel de bine.

Usturoiul este unul dintre ingredientele cele mai folosite și un gust esențial în atât de multe preparate.

Primul pas este să alegi usturoiul bun la magazin. Ocolește bulbii care par ofiliți sau moi sau au pete maronii. Găsește bulbii mari cu coajă uscată. Odată ajuns acasă, depozitează usturoiul într-un loc întunecat și răcoros într-un container deschis.

Ține usturoiul la distanță de alte produse sau alimente care ar putea absorbi mirosurile sale.

Începe prin a folosi palma mâinii pentru a apăsa pe bulb și a separa cățeii de rădăcină. Folosește ambele mâini pentru mai multă forță.

Acum, pune cățeii de usturoi necurățați într-un bol mare sau în alt container sigilat cu capac, precum un borcan mare de sticlă cu capac. Vei dori ca recipientul să fie mult mai mare decât cantitatea de usturoi care va intra înăuntru.

Apoi, pune capacul și agită energic timp de 20-30 de secunde.

În acest moment, cojile ar trebui să fie dispărute sau să atârne lejer. Dacă nu, mai agită puțin.

În cele din urmă, aruncă toate cojile de usturoi și îndepărtează orice coajă care ar putea fi încă atașată. Acestea ar trebui să se desprindă foarte ușor.

Este o metodă ideală dacă ai de curățat o căpățână întreagă de usturoi pentru o rețetă.

O altă metodă care funcționează la fel de bine este să pui două castroane metalice unul peste celălalt. Trebuie să se potrivească. Și trebuie să agiți bine până ce cojile se seară de usturoi.

Similar trucului de curățare a usturoiului celebru al Juliei Child, un alt truc recomandă să pui bulbii de usturoi într-un bol cu apă. În loc să fierbi mai întâi apa, pune bolul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, apoi scoate bulbii, taie o secțiune și curăță-i. Așa obții căței complet curățați.

Altă metodă este să iei câțiva căței, să le tai vârfurile, pune-i în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde și scoate-i. Coaja ar trebui să se desprindă - și dacă nu, așteaptă să se răcească, apoi curăță-i.

S-ar putea să fie încă necesară puțină muncă, dar coaja ar trebui să se desprindă mai ușor.

Totuși, cel mai ușor mod este să rupi câțiva căței și apoi să zdrobești fiecare cățel cu partea plată a cuțitului. Curăță coaja, arunc-o și începe să toci usturoiul pentru rețeta ta.

Altă variantă include tot felul de gadgeturi micuțe care îți fac viața mai ușoară pentru atunci când vrei să cureți usturoiul.

De la manșeta de silicon înăuntrul căreia trebuie să freci usturoiul până se separă de coajă, până la acele mici gadgeturi care îți mărunțesc usturoiul mecanic.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte
Bookfest 2024: Ficțiunea și poveștile pentru copii au fost vedetele târgului de carte

A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  

Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării
Peste 60.000 de turiști au ajuns pe litoral în primul weekend din iunie. Ce prețuri i-au întâmpinat la malul mării

Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.

Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat
Un bărbat din Vaslui a încercat să verifice o butelie plină de gaz folosind flacăra deschisă. Ce a urmat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost rănit, duminică, într-o explozie urmată de incendiu, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.