Crăciun în Jurilovca. Turiștii se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei. Cât costă un sejur de trei nopți

×
Codul embed a fost copiat

Turiștii care iubesc peștele mai mult decât porcul vor petrece un altfel de Crăciun, între sclipirile argintii ale apei și răsărituri uluitoare. Ei se vor bucura de mâncărurile străvechi ale Deltei.

Tigăile și plitele încinse așteaptă peștele și mirodeniile, iar în bucătărie, lipovencele scot din ceaslovuri rețetele bunicilor. Pe lângă borș, scrumbie afumată, știuca umplută și alte specialități, vineri, vă prezentăm o nouă rețetă: morun cu migdale.

În bucătăriile din Jurilovca se simte miros de pește afumat, iar femeile fac salată de icre. Primii pescari au sosit deja de pe lacul Razelm. În doar câteva ore acolo vor ajunge primii turiști asa că nu este timp de pierdut.

Pentru musafiri, Vasile Bold a venit cu o nouă rețetă. Este vorba despre morunul cu migdale și susan pe care bucătarul a intitulat-o "Nori și vise".

Prima masă este deja gata, iar localnicii recomandă un vin din partea locului, un alb demisec de Dobrogea. Unii dintre ei încearcă bucatele ca să fie siguri că au ieșit perfecte.

Citește și
Destinatii de Craciun cu soare
Top 10 destinații din Europa unde te poți bucura de soare și plajă în minivacanța de Crăciun și Anul Nou
VIDEO. Cine e primarul care are doar 10 clase, a candidat de unul singur și are o poveste de viață specială

Băiat: „Mi-am pus icre, acum pun și niște castraveți."

Femeie: „Chifteluțele sunt din carne de știucă, au un gust autentic local, sunt delicioase."

Nu este timp de pierdut nici în pescăriile din zonă, unde localnicii fac scrumbie afumată, pastramă de pește sau păstrează pește viu, știind că la plecare vizitatorii nu vor rata ocazia să își umple plasele.

Pe de altă parte, pentru că luni se anunță vreme perfectă, cu peste 10 grade Celsius, cei care au bărci se așteaptă ca turiștii să își dorească o plimbare revigorantă.

Paul Conrad, operator turism Jurilovca: „Sunt șanse să avem aceeași vreme bună și de Crăciun și Revelion (...) Dacă nu avem banchiză de gheață ne plimbăm cu barca (...) și în această perioadă sunt păsările ce vin din nord și iernează la noi (...) la Capul Doloșman se poate admira un răsărit deosebit (...) o lumină caldă care accentuează liniștea din zona noastră."

Cristian Barhalescu, operator de turism: „Jurilovca, Sulina, Crișan, alături de Mila 23 și Sfântu Gheorghe sunt destinațiile, am spune, unde clienții găsesc produse de top."

Doar în Jurilovca pentru perioada Crăciunului sunt așteptați aproximativ 1000 de turiști. Un sejur de 3-4 nopți costă 450 de lei de persoană.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Citește și...
Bunătăți din porc după Ignat. De la jumări la pomana porcului și alte delicatese. Rețete pentru a prepara bunătăți de Crăciun
Bunătăți din porc după Ignat. De la jumări la pomana porcului și alte delicatese. Rețete pentru a prepara bunătăți de Crăciun

În ziua de Ignat, pe 20 decembrie, românii sacrifică porcul pe care l-au îngrășat tot anul și prepară din el tot felul de bunătăți, de la jumări, pomana porcului, cârnați de casă, tobă și multe altele.  

Top 10 destinații din Europa unde te poți bucura de soare și plajă în minivacanța de Crăciun și Anul Nou
Top 10 destinații din Europa unde te poți bucura de soare și plajă în minivacanța de Crăciun și Anul Nou

Au mai rămas câteva zile până la sărbătorile de iarnă, iar multe persoane vor să își petreacă zilele libere cât mai departe de frig. Există zone în Europa unde te poți bucura de soare și de plajă, chiar dacă în România temperaturile sunt foarte scăzute.

Rețete de piftie. Secrete pentru a obține cea mai bună piftie de Crăciun și Anul Nou
Rețete de piftie. Secrete pentru a obține cea mai bună piftie de Crăciun și Anul Nou

Piftia este nelipsită de pe masa de Crăciun și Revelion. Se servește ca aperitiv și se face din părțile de porc ce conțin cel mai mult colagen, astfel încât zeama aromată să se închege bine.

Cele mai frumoase scrisori pentru Moș Crăciun. Care sunt dorințele copiilor
Cele mai frumoase scrisori pentru Moș Crăciun. Care sunt dorințele copiilor

Mii de scrisori ale copiilor din toată ţara au umplut cutiile poştale speciale cu nenumărate gânduri, dorinţe şi urări pentru Moş Crăciun, a transmis Poşta Română care a organizat proiectul „Cutia poştală a lui Moş Crăciun.

 

De Crăciun, trăiești bucuria sărbătorilor la PRO TV
De Crăciun, trăiești bucuria sărbătorilor la PRO TV

Anul acesta, trăiești bucuria cum știi tu mai bine și descoperi aventuri nebănuite în premierele pregătite de sărbători.

Recomandări
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei
După o zi de ”negocieri dificile”, Ungaria a fost de acord să nu se opună prin veto ajutorului dat de NATO Ucrainei

Președintele maghiar Viktor Orbán și șeful NATO, Jens Stoltenberg, au ajuns la un acord, după o zi de negocieri "dificile".  

Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util
Val de refinanțări la Prima Casă în aprilie și mai. Decizia luată de Finanțe pentru a face față procedurii în timp util

Începând de săptămâna trecută Ministerul Finanțelor a decis modificarea procedurii de refinanțare a creditelor de tip Prima Casă, informează instituția. 

România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă
România, primul loc în UE la irosirea mâncării. Cum putem combate risipa alimentară printr-o alimentație sănătoasă

România se află într-o poziție tristă în topul risipei alimentare din Uniunea Europeană, ocupând locul 1, cu o cantitate estimată de 2,5 milioane de tone aruncate anual. Mâncatul sănătos este un pas important în combaterea risipei alimentare.